s.a arkadaslar.Aracım 1 yada 2 kilometrelik rampada dahi hararet yükselmeye basladı aynı yolu cok defa gidip geldiğimde hiç olmazdı son 2 defadır rampalarda hararet yükseliyor duruyorum rölantide 5-10 dakika fan çalışıyor ve normal seviyesine geliyor devam ediyorum düz yolda yapmıyor.Kaloriferi sıcak konuma getirdiğimdede hararet düşmesine yardımcı oluyor.Antifrizde eksilme kaçak felan yok fan normal çalışıyor.Sebep ne olabilir.2 hafta öncede ilk yaptığında termostat değişmiştim ama lakin yine oldu.Devirdaimden olabilirmi? olsada arızasını nasıl anlayabilirim?Radyatör tıkalımı onuda bilmiyorum.
Hararet nedenleri çok tabii , başta az da olsa bir yerlerden su kaçırması , termostatın uygun olmaması veya düzgün çalışmaması , fanın zamanında devreye girmemesi gibi , araştırmaya devam edin. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
arkadaslar ustaya gösterdim.Birçok nedeni var dedi.Devirdaimden olsa düz yoldada yapar dedi.Radyatördende yapar dedi.Katalizör tıkalıysa ondanda yapar dedi.Bugün akşam üstü katalizörü söküp bakacak önce.sonra radyatöre yoğunlaşacagız.katalizörden olabilir mi?
Katalizöre kamera salınıp bakılsa yeterli gelir bence içerisi gözükebilir . Dağılmış ise egzoz gazıyla sıcaklık tahliye edilemez.Hararet yapabilir. Arıza tespit bölümüne yazmışsınız . Araç nedir ?
Radyatör kapağınızdan başlayın önce.Servisten orijinal 0.9 bar kapak alıp değişip deneyin.Ucuzdan pahalı denemelere doğru gidin.Çoğu kez sorun kapakta çıkabiliyor.Ancak kapak kesinlikle orijinal olmalı.