2005 elantra km 55000 de. Rampadaki çekişi hayal kırıklığına uğrattı, benzinli kullanımda üstelik. Sorunmu var sizce,ya da normal mi ?
Dediğiniz şey çok muallakta kalmış, yoruma açık bişey, nasıl rampalardaki çekiş düşük yada hangi arabaya göre, yada elantranın hangi motoru? Rampaya düşük devirle giriyorsanız çıkmaz sonuçta benzinli araç, hangi devirlerde kullanıyorsunuz? Bir sürü değişken varken aracı kullanmadan ne gibi bi sorunu olduğunu anlamak zor. En iyisi bir ustaya göstermek yada aynı özelliklerde bir elantraya binerek fark olup olmadığını görmek
Elantra 1.6 , hangi arabaya göre derken beni sollayıp gidenlere göre yazdım 1.6 başka bir araç kullanıp kıyaslamadım tabi. Benzinli araç şahlanması gerekir diye düşünüyorum amma gaza yüklenmekte fayda vermiyor. Uzun süren rampalarda bayılıyor mesela. Baskı balatanın etkisi varmıdır düşündüm birara.
Bence aracınızda bir problem olabilir.Ben 2 yıl 2005 model Elantra kullandım.5 kişi bagaj full dolu rampalarda hiç bir sıkıntı yaşamadım.Aksine ababamın o zamanlar o yönünü çok beğenirdim.
Hyundai olarak bu ikinci aracım. İlki 99 model 1.3 tü, haliyle rampada kamyonlara bile yenik düşüyordum. Elantraya 1 aydır biniyorum, ne gibi problem olabilir az çok fikir verirseniz sevinirim.
ben yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. bir anormallik yok. belki sizin kullandığınız araçta bir sorun olabilir. aracı yeni aldıysanız henüz alışamamış da olabilirsiniz. birde araç 1.6 motor 1300 kilo civarı çok atak olmasa bile yokuşta bayılıyor gitmiyor şeklinde bir şey de söz konusu değil.
Neyse biraz daha kullanmam gerek, olmadı bir servise uğrarım artık. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Koray 1.3 yumurta kasa aracımı seviyordum, ama konya antalya arasında kamyonlara yenik düşünce soğudum ondan
elantra ile dilovası rampasını 160'la bayılmadan çıktığımı biliyorum. Biraz devirli girdiğiniz sürece bayılmaz. Alt devirlerde üretilen güç yakıt ekonomisi nedeni ile çok azdır.
Atmosferik benzinli araç rampada düşük vites ve devir ister bu normal birşey. Bir de trafikteki dizel sayısı çok arttı bu nedenle size "herkes çıkıyor ben niye çıkamıyorum" gibi gelmiş olabilir. Baskı balata + klima gazı ayarı falan da etkiler rampayı.
Bizim arabaların torku 143 nm civarında. Eğer sizi sollayan araç e60 520d ise veya a4 2.0 TDI veya 1.3 Mjet linea ise evet elantra benimki ve herkesinki dahil olmak üzere bayılacaktır. Vites küçültmeniz ve devri yükseltmeniz de fayda etmeyecektir. Ancak solunuzdaki araç accent 1.3 - 1.5 veya 1.4 era ise yani turbosuz 1300-1600 aralığındaki düz benzinliler ise kafa kafaya ya da elantranın merso s320 tipli stoplarını görecekler. Bizim sitenin çıkışında 300 metre kadar bir bayır var. 10 derece veya daha fazla olabilir eğimi, 1. vitesle çıkıp 3000 devirde 2ye taktığımda yavaştan bir toparlama ve bayılma oluyor, zaten toparlayana kadar yokuş bitiyor. Toparlaması gaz pedalına döşemeyi öptürüyorum ama pek faydası olmuyor. Tork istiyorsak 4500 ve yukarısındaki devirlerde vites değiştirmeliyiz. Örnek olarak; Haramidere - Tem bağlantısında 4.2 TDI Audi A8 (800nm) tarafından rampada sollanırsak da ELANTRA BAYILIYOR dememeliyiz, arabanın torku bu.
Yalnız düzeltelim, 1.5 benzinli accent (milenyum kasa 16 valf olanlar) 400kg 'lık avantajıyla elantrayı üzer
İşe giderken gittiğim yol full rampa kimleri üzmüyorum ki, insanlar bunalıma giriyor :RpS_laugh: 160 km ile rampa çıkarken selektör yaparak birbirinden cancanlı arabaları sağ şeride almak çok keyifli.