merhaba arkadaşlar aracım 2010 dizel 197 binde aracım rampalarda gazı kestikten sonra toparlamıyo mesela 5. viteste rampada 80 km hıza düştümü basıyorum çıkmıyo bi türlü ayrıca normal vites geçişlerindede aynı mesela rampada kalktıgım zaman 3. vitesdete gitmiyo araba ama düz yolda bi sorun yok sizce sorun ne olabilir korkuyorum motor bitti diye ama işallah öyle değildir yardımcı olursanız sevinirim numaram bu 05375923944
Cok devirsiz mi kullanıyorsunuz acaba aracı? Rampada 80 e düşünce 4 e çekmeniz gerekmez mi? Sonuçta aracı turbo boşluğuda bırakıyorsunuz.
Rampada 5. Viteste 80 e düşüp basarsaniz toplamaz tabiki. Arabayi 2 bin devirin altina dusurmeyin turbo boslugu olusur. Bu arada sizede merhaba.(!)
rampada gazı niye kesiyorsunuz ki önceki arabanız neydi? subaru impreza wrx? ford focus ST? honda civic type-r? bunlardan birisini mi kullanıyordunuz eskiden? 200000km de araba sonuçta. Turbo dizeli düşük devirde gaz kök yapmayın turboyu yersiniz. Çok devir çevirtmeyin piston kolu eğersiniz. 2000rpm 3500rpm iyi
valla abi ben aynı senin dedigin gibi yapıyorum bak . videste rampada 80 e düşüyo ben dip gaz yapıyorum aynı öyle kalıyo gitmiyo hatta dahada aşşağı düşüyo peki sizin tavsiyeniz nedir hangi aralıklarda vides deyiştireyim özellikle rampalarda
turbo daha önce değişmediyse ve biraz bakımsızsa basamıyor olabilir. egr de olabilir egzosdan bile olabilir bu soruna forumdan cevap bulamazsınız, iyi bir usta ya da yetkili servis bakmalı.
vites küçült gaza basmayla gitmez aracın turbo basınc gelmesi için biraz devir gerekir atıyorum 80 de 4 e kurtarıyorsa 3 e bile çekilir araca gore yüksek devirlere çıkmaktan çekinme yani yokuşta vs
Araba 2 bin devirin altina duserse rampada vites kucult. Hatta 2 bin deviri bile bekleme 2.5 lerde.baktin yemeyecek habire devir dusuyo hemen kucult. Belliki acemisin hocam. Aklinda bulunsun dizel araclarda turbo basinci belli bir devirden sonra olur. Eralarda galiba 2 bin devir ustu. 2 bin devirin uzerinde oldugu surece gidecektir. Devir dusukken dip gaz yapma
araç normalde 80 de 4. viteste kurtarması lazm bana göre ama 3. vitese atsam kurtarır banamsın demezde bu seferde egsozdan duman atar yüksek devir düşük vites
biraz acemiyim ama korkuyorum motoruna baktırttım arabanın alırken bişey yoktu ama fazla gaza basmak istemiyorum duman atıyo
normal crdi duman atmaz, motora baktırın, daha önce yazdım buradan çözüm bulunmaz. bir usta ya da yetkili servis bakmalı o arabaya.
Herşey normal 5 inci vitesde araç çok devirsiz oluyor 90 da bile gaza yüklenince hafif titreme yapıyor yaptığınız şeyde araca çok zararlı,rampa dediğiniz nasıl bir rampa onu görmek lazım ama 4 de çekmediği oluyor kaptırmadan gelirseniz rampaya göre.
Eskilerin bi lafi vardir nekadar duman okadar ramduman diye. Ama crdi motorlarda bu boyle degil. Araca sonradan yazilim atilmamissa ve duman atiyorsa bu kotuye işaret. Ama emin olun araci dusuk devirde dip gaz yapip toplamak daha kötü bir davraniş. Cekin 4. Vitese kurtarmiyosa 3. Vitese 2 bin devirle 3 bin devir arasinda cikin.