Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

rahatlık varmış

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda arici tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar süspansüyon konusındaki rahatsızlığımdan bahsetmiştim bunun için 225/45/17 kumho orjinal lastikğimi 225/50/17 Potenza RE050A 98Y ile değiştidim lastik çapım yaklaşık %3,5 büyüdü ancak bir sorun olmadı aracımın yerden yüksekliği ise 1,5 cm yükseldi yoldaki kasislere daha rahat girebiliyorum lastiklerimi değiştimek için söktürdüğümde 3 jantımında eğik olduğunu farkkettim 50 ytl vererek düzelttirdim artık balans bozma ve jant eğilmesi sorunuma da çözüm olmuş oldu herkese tavsiye ederim.Sürtme konusunda endişelerim vardı araçla 6 kişi seyahat ettim sürtme olmadı. Resimlerinide sizlerle paylaşmak isterdim fakat resim eklebeyi bir türlü başaramadım
    Düzenleyen : arici

2. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Öyle ya benim araç aleminyum jantlar varken boyuna titretiyordu.İnsan tedirgin oluyordu.Çelikleri takınca üstünede michelin energy geçirince 10 numara gideri oldu.Hemde arabanın yürürüne zararı var egik jantların

3. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aslına bakarsanız çoğumuzun Çelik Jant olarak bildiği şey aslında Aliminyum alaşımlı janttır. Sanırım siz aliminyum jant derken aracın orjinal demir jantından söz ediyorsunuz...

Jantın eğik olması değil ama eğilebilir olmasının da avantajları vardır, çukurlara sert girdiğinizde demir jant eğilebilir. aliminyum alaşımlı (çelik) jant daha zor eğilir ve darbeyi direk rot-rotil gibi aksamlara iletir ve zarar verir.

Düzenleyen : EraCan

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Her ne olursa olsun lastik yanaklarında 50'nin altına inmemek gerekir diye düşünüyorum. Alaman yolları gibi yollarımız olsa 35 yanakta kurtarır ama ülkemizde malesef yol köstebeklerinden ve dana sırtı + deve hörgücü gibi kasislerde 50 yanaktan altı tehlike arz ediyor kanaatimce...

5. Ercan Çimen

Ercan Çimen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arici,bu bilgi paylaşımın için teşekkürlerimi sunmak istedim. Prime olduğu için benim de aracımda 225/45/17 var. Çok düşünüyordum sıkıntı olur mu diye 225/50 yapmak. Hatta 205/50 mi yapsam diyordum.
    Eminim şimdi çok konforlu olmuştur.

Teşekkürler Arici.

6. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC

Ben düzeltiriyordum 100 km gitmeden yamuluyordu.Sonra nasıl olsa rot rotilere vura vura biyerde dagıtacaktı.

Bu Sayfayı Paylaş