slm arkadaşlar süspansüyon konusındaki rahatsızlığımdan bahsetmiştim bunun için 225/45/17 kumho orjinal lastikğimi 225/50/17 Potenza RE050A 98Y ile değiştidim lastik çapım yaklaşık %3,5 büyüdü ancak bir sorun olmadı aracımın yerden yüksekliği ise 1,5 cm yükseldi yoldaki kasislere daha rahat girebiliyorum lastiklerimi değiştimek için söktürdüğümde 3 jantımında eğik olduğunu farkkettim 50 ytl vererek düzelttirdim artık balans bozma ve jant eğilmesi sorunuma da çözüm olmuş oldu herkese tavsiye ederim.Sürtme konusunda endişelerim vardı araçla 6 kişi seyahat ettim sürtme olmadı. Resimlerinide sizlerle paylaşmak isterdim fakat resim eklebeyi bir türlü başaramadım Düzenleyen : arici
Öyle ya benim araç aleminyum jantlar varken boyuna titretiyordu.İnsan tedirgin oluyordu.Çelikleri takınca üstünede michelin energy geçirince 10 numara gideri oldu.Hemde arabanın yürürüne zararı var egik jantların
Aslına bakarsanız çoğumuzun Çelik Jant olarak bildiği şey aslında Aliminyum alaşımlı janttır. Sanırım siz aliminyum jant derken aracın orjinal demir jantından söz ediyorsunuz... Jantın eğik olması değil ama eğilebilir olmasının da avantajları vardır, çukurlara sert girdiğinizde demir jant eğilebilir. aliminyum alaşımlı (çelik) jant daha zor eğilir ve darbeyi direk rot-rotil gibi aksamlara iletir ve zarar verir. Düzenleyen : EraCan
Her ne olursa olsun lastik yanaklarında 50'nin altına inmemek gerekir diye düşünüyorum. Alaman yolları gibi yollarımız olsa 35 yanakta kurtarır ama ülkemizde malesef yol köstebeklerinden ve dana sırtı + deve hörgücü gibi kasislerde 50 yanaktan altı tehlike arz ediyor kanaatimce...
Arici,bu bilgi paylaşımın için teşekkürlerimi sunmak istedim. Prime olduğu için benim de aracımda 225/45/17 var. Çok düşünüyordum sıkıntı olur mu diye 225/50 yapmak. Hatta 205/50 mi yapsam diyordum. Eminim şimdi çok konforlu olmuştur. Teşekkürler Arici.
Ben düzeltiriyordum 100 km gitmeden yamuluyordu.Sonra nasıl olsa rot rotilere vura vura biyerde dagıtacaktı.