Hyundai Accent Era radyosunda sorun var. Otomatik arama yapmıyor, elle arama yapınca bulunan istasyonlar aktif çalışıyor. ancak otomatik aramada hiç bir istasyon bulmuyor. Daha önce bu sorun başına gelen varmı? çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler....
Daha öncede bahsi geçmişti. Bende de oluyordu bu sorun ama serviste ekrandaki TA/PTY yazısını kaldırınca sorunun düzeldiğini yazmışlardı. Zaten sağ tarafta butonu var. O butonun ne işe yaradığını bilmiyorum ama sorun yaptığını biliyorum.
ta trafik anansumuydu neydi. ne işe yaradığını bilmiyorum. sanırım ülkemizde geçerli değil. pty açılımınıda yarın kitapçıktan bakıp yazayım...
kitapçıktan aynen alıntıdır. TA/PTYişlevi (Trafik Anonsu/Program Türü) TA (Program Türü) bir trafik anons yayını başladığında, o anki mod dikkate alınmaksızın trafik anons yayını en öncelikli olarak algılanacağından kolayca dinleyebilirsiniz. PTY (Program Türü) PTY (Program Türü) yeni istasyonlar aramanızı sağlayabilir. 1. TA moduna geçmek için TA/PTY tuşuna basın. Bu tuşa tekrar basarak çıkabilirsiniz. 2. PTY moduna geçmek için TA/PTY tuşuna 2 saniyeden fazla basınız. bu tuşa tekrar basarak çıkabilirsiniz. . Bu işlevi kullanırken radyonuz daima FM ayarında olsun.
Kardeş, teşekkür ederim, bahsi geçen hususları defalarca denedim, ancak sorun çözülmedi, hatta servise götürdüm aracı, onlarda çözemediler, elekronikçi ye götürdüm, uğraştı, yapamadı, antenden olabilir dedi...Hasılı kelam, sorun halen mevcut..
arkadaşlar bu otomatik frekans arama sorunu bende de var son mesaj atılalı yaklaşık 2 yıl olmuş umarım bu 2 yılda bir çözüm bulunmuştur. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim