radyatördeki suyu kış gelmeden önce değiştirtmiştim arkadaş suyu tamamen boşaltıp sadece antfiriz koymuştu bugün bir arabaya bakayım dedim su deposu minumuma gelmiş klimayı açıp arabayı rolantide çalıştırdığımda alüminyum borulardan birinde birbirine eklenme yerinden su kaçırdığını gördüm bu sadece antfriz koymamızdan mı kaynaklanıyor? bu soruna radyatör onarıcı sıvılardan kullanırsam onarır mı? bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum
sadece su konulmaz veya sadece antifiriz konulmaz belirli bir oranı vardır ve her ikisi karıştırılarak konulur bir motorcuya ölçtürerek konulursa iyi olur
arkadaş motorcu önceden ölçtü su deposu felan kararmış haldeydi onun için yaptı herhalde fakat bu sefer yarar değil zarar yaptı
kaçağı bir an önce tamir ettirin, değişimden sonra depodaki suyun eksilmesi normaldir ama siz kaçağı görmüşsünüz.
acaba radyatör onaran sıvılar onarır mı? kaçak bölgedehiç plastik aksam yok iki alüminyum birbirine bağlanmış vesarı bir bant var onarılabilir mi?
kesinlikle o maddeleri önermem radyatörünüz patlaksa değiştirin ama kesinlikle o maddeleri içine atmayınız motor gözeneklerini tıkayarak ileriki zamanlarda hararet yaptırmanıza neden oluyor.