Arkadaşlar dün açmış olduğum konuya bağlı olarak aracımın radyatörünü kontrol ettim . Antifiriz içerisinde kireç parçaları gördüm. Radyatör içerisindeki kirecin temizlenmesi ile ilgili öneriniz varmı ?
https://blog.tasit.com/tavsiye/oto-radyator-temizligi-nasil-yapilir/amp/ Mesela sirke olabilir ama denediğim bir şey değil.
Birkaç yerde videosuna rastlamıştım. Würth radyatör temizleyici. Fakat kireci sökerken çatlamış olan yerleri açıp su kaçaklarına yol açabilir. Usta eşliğinde kullanıp sonrasında temiz antifriz değişimi yaptırabilirsiniz.
internetten araştırdığım kadarıyla bu ürünlerin temizleme konusunda yeterli olmadığı , sadece yüzeysel temizlikte faydalı olduğu yazılmış. Aslında en iyisi radyatörü değiştirmek ama aracın ön paneline kadar sökülmesi gerekiyo Bu işlemde pek içime sinmiyo açıkçası . Onun için alternatif arıyorum.
Suyu boşaltıp saf su koyun, bir kaç gün kullanıp tekrar boşaltın aracınıza uygun antifiz ve saf su koyun, gene bir kaç gün sonra tekrar değiştirin,en iyi temizleme yöntemi gene antifiriz.
Hafta sonu yaptım aynı şekilde ama saf su ile temizledim , araç ile gezme şansım olmadığı ama 2 kez fan açana kadar doldur boşalt yaptım. sonra antifiriz + saf su ekledim. bi müddet takip edeceğim değişiklik olacakmı bakalım.