merhaba bu gün şehirler arası yolculuk sırasında aniden aracımda devir kaybı başladı giderek vites küçültmeme rağmen araba hızlanmıyordu ve bir ses geldi kaputu açtığımda radyatör üst hortumundan hava ve su püskürtüğünü gördüm ve hemen aracı stop ettim arkadaşımın yardımıyla aracı evin önüne kadar çektik acaba çekişin düşmesinin tek nedeni bu hortummu yoksa, hortumun arızası nedeniyle arabanın motorunun başka bir parçasıda arızalanmış olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum enjektörle alakası yok heralde
ilginiz için teşwkkür ederim sağolun bu gün aracı yaptırdım radyotör üst hortumundan su kaçırıyordu hortumu değiştirdiler motora baktılar motora zarar gelmemiş şimdi araba normale döndü
AYNEN DDEDİĞİNİZGÖZÜM HARARET GÖSTERGESİNDE dün 110 km şehirler arası biraz yol gittim hiçbir problem yoktu herşey normal Bir soru : admirelerin debriyaj balatala fiyatı nedir debriyaj balatası yıpranmış ise aracın performansına nasıl bir etkisi vardır ?
Debriyaj balatasi bitiminde gaza ani yuklenmelerde devir yukselir ama hizlanma olmaz. Hatta yavaslayabilir ilk kalkislarda da titreme gorulur. Degisim icin fiyat ne tutar bilemiyorum
Hararet sorunu çok önemlidir bunu ciddiye almalisiniz Aracinizin neden hararet yaptıgını arastirip cozmezseniz ayni seyi tekrar yasayabilirsiniz
benim aracımda hararet yükselmiyor. ancak radyatör üst hortumu hararet 90 da iken çok sert ayrıca çok az su eksiltiyor onuda yedek depo dan değilde radyatörden eksiltiyor su ekleyeceğim zaman radyatör ekliyorum. Bununda buyuk bir ihtimale ust kapak contasi.ama ustalar acinca taaa assaga kadar inerler. Varmi bilgisi olan ust kapqk kaca patlar
normalde motor soguk iken hortum sert olur termostat açtıgında yumuşama yaşanır. belki termostat tam anlamı ile açılmıyor olabilir. ama yedek depodan radyatore ilave neden olmuyor onada baktırmak gerek.
radyatör kapağı dediler değiştirdim ama yine de radyatörden eksiltiyor. yedek depodan almıyor ayrıca tam tersi motor sıcakken horum taş gibi