19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Radyatör Pas Sorunu!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda nansi41 tarafından 12 Kasım 2017 tarihinde açılan konu

1. nansi41

nansi41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan bozdag
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Selamun aleykum arkadaşlar. Benim araç 2012 model 1.5 dizel sene başında aldım 106 binde şu anda. Sorunum radyatör suyu habire pas yapıp duruyor. İki sefer temizlettim üçüncü de ben fark ettim kapağı açınca su çorba kaynar gibi kaynıyordu gittim.usta comta yanık dedi kapak mapak derken 4.500 tl bayıldık yaptırdık 2 3 ay oldu su gene paslanmış.. ve çok sıkıştırınca beyaz.gibi duman atıyor turbo da ötüyor. Motor yağı doldurma kapağını açınca hava üflüyor beyaz dumanlı motor yağı olarakda castrol 10/40 koydum ama fazla yağ koymuş motora eleman iki çubukluk seviyenin bi o kadar üstünde!!! Bende çok titizim yakicam arabayi bilen bir yol göstersin lütfen bu işi nasıl cozucez başına gelen varmı. Yer kocaeli izmit.

2. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Biraz önce benzer bir konuyu i20 forumunda yazdım.
    Öncelikle geçmiş olsun. Öyle sanıyorum senin aracında partikül filtresi var. Yağın 5/35 partikül filtreli araca göre olmalı ayrıca benim balıma gelen olmuş motordaki yağın tamamı boşaltımadan yeni yağı doldurmuşlar. Yağı üstten çek diyeceğim fakat kanımca yağın doğru değil.

Radyatör suyunun kirlenmesi motor kapak contasının yanması ile doğrudan ilgisi var ancak contanın neden yandığı da önemli! conta yanmasının sebebi aşırı hararet yapılmasındandır. Yağsız mı susuz mu kaldıda hararet yaptı. Conta yandı da başka bir aksamı zarar görmemiş mi? Yatak, gömlek vb. Usta söktüğü contaya iyi baktı mı gerçekten yan mış mı?

Bir de dizel araçlarda yağ kapağından motorun üflediği kontrol edilnez yağ çubuğu borusundan bakılır yağ çubuğu çekilir boruya bakılır üfleme varsa o zaman motorda bie sıkıntı vardır. Contayı değiştiren usta bunu bilmesi gerekirdi madem motor açılmış gerekenin yapılacağını sana söylemesi gerekirdi yeniden masraf olmazdı.

Bu durum yağ çubuğundan üfleme yoksa evham yapma. Senden önceki antifrizsiz kullanmış ve korozyon yapmıştır. Hala eski pas motordadır. Tamamının temizlenmesi biraz zahmet ister baştan savma iş yapmış olabilirler.

3. nansi41

nansi41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan bozdag
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hararetten conta yakmış kardeşim. Contayi üst kapağı değiştirdik. Evet yağ konusunda hata yaptım galiba 10/40 yağ koydum castrol. :/ yağ çubuğundan üfleme derken duman gelmiyor ama hava geliyor inceden çubuğun olduğu yerden.

Bu Sayfayı Paylaş