slm arkadaşlar aracım 99 accent lx aracımın radyatör kapağı herzaman üstünden antifirizi boşaltıyor 3 tane sıfır kapak değiştirdik ama yine aynı acaba biryerde tıkanıklık falan mı var kapaktan olsa hepsi mi arızalı olacak bu kapakların hararette falan bir sorun yok
Bu gayet normal, kapak görevini yapıyor...radyatör kapaklarında termostada vardır ve su belirli sıcaklığı aştığında temostat açıp taşan suyu dışarı verir, aksi taktirde hortum patlatır, sanırım aracınız hararet yapıyor...
arabayı çalıştırıp 5 dakika rolantide durunca suyu atmaya başlıyor hararet göstergesi ortayı geçtiğini hiç görmedim hep aşağı seviyelerde kayseride usta kapaktandır dedi değiştirdik bin km yaptım sorun yoktu ama yine başladı acaba bu sorunu halletmek için ne yapabiliriz yani hararet yapıyorsa
dün 300 km yol yaptım en son baktığımda hiç ekleme yapmamama rağmen antifiriz haznesininseviyesi 3 cm ye yakın artmış acaba neden??????????
97 accentimde de oluyordu. radyatör üst kapağını değiştirmiştim. ondan sonra su atmaya başlamıştı. bende radyatör kapağının tırnaklarını içe doğru sıkıp kapatmıştım. bir daha da sızıntı olmamıştı. bi deneyin isterseniz...
motor sıcakken, motor soğutma sıvısı genleştiğinden su fazla gözükür. motor soğuduğunda ise aşağıya iner.
bide bunu deneyelim belki işe yarar ama 3 kapak değiştirdim hiçbiride çare olmadı adama diyorum bu da bozuk inanmıyo radyatörü gösteriyorum mecbur değişiyo ama bidahakine kovar herhelde