Mrb arkadaşlar aracım 2010 Accent Era 1.5 CRDi 155 binde .radyator üst hortumu çok sert.radyator kapağını açtığım zaman az bir su fiskirtiyor.yani hortumlarda fazla basinc var .ust kapak contasıni 1 sene önce değiştim .yağa su veya suya yağ karışma yok.yag eksiltme yok.su yedek kabin üzerindeki tahliye yerinden dışarı çıkıyor .bu konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.tesekurler.
Basinc halen devam ediyorsa kesinlikle würth conta testi yaptırın derim. Mutlaka suya basinc veriyor...
Sorun radyatör kapağından çıktı .yenisini taktım 10 km yol gittim hortumda sertlik yoktu .teşekürler .
Arkadaşlar 2 ay önce aracım hararet yaptığı ve su eksilttiği için üst kapak taşlandı ve conta değişti. Daha sonra ki kullanımda hararet tekrar yükseltiye geçti. Radyatör değişti. Hararet ve su eksiltme problemim ortadan kalktı. Fakat radyatör hortumu dediğimiz kalın boru (araç hararer göstergesi ikinci noktaya geldiğinde)sert ve sıcak oluyor. Gösterge sabit burda kalıyor. Borunun sertleşmesi hala bi sorunun işareti mi? Usta motorun 1.3 olmasından kaynaklandığını belirtti. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Özellikle aracımdan kullanan arkadaşlarda boru sertliği ve sıcaklığı nasıl çok merak ediyorum. Şimdidenc teşekkür ederim.