Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Radyatör Hakkında.

'Matrix Forum - Club' forumunda Hustun tarafından 9 Eylül 2023 tarihinde açılan konu

1. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Herkese merhabalar. Araç Hyundai Matrix 2009 Dizel. Bu gün periyodik yağ bakımı yapılırken uzun zamandır yedek su tankındaki su azalması için yapılan kontrollerde radyatörün sol alt kısmında sızıntı olduğu tespit edildi. Radyatör plastik olduğu için kaynak yapılamayacağı bu nedenle değişim yapılması gerektiği söylendi. Değişim yapılacaksa orjinal radyatör almak istiyorum. Bulunduğum yer küçük olduğu için internetten almam gerekiyor. Üzerindeki radyatörün markasını sökmeden bilemeyeceklerini söylediler. Araç üzerinde bulunan Radyatörün markası ne olabilir. Bilgisi veya fikri olan varsa yardımcı olabilir misiniz ?

2. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Würth un sızıntı kesici sıvısıni kullanmıştım 98 model aracımda tamamen kesmişti isterseniz bir deneyin

3. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Öneriniz için teşekkür ederim. Bu çözüm sanki sonra sıkıntı çıkarır gibi geliyor. Maalesef su sisteminin şakası olmuyor. Açacağı masraf çok ciddi oluyor. Eğer orjinal markanın ne olduğunu öğrenebilirsem birebir aynısını alıp değiştirmek istiyorum. Çünkü daha önce burada bir ustanın dediği gibi yağın ve suyun değdiği yer orjinal olmalı. Değilse uğraştırıyor. Bu arada hala öğrenmeye çalışıyorum. Hcc gibi bir marka ismine ulaştım ama orijinalinin bu olup olmadığını öğrenemedim. En son çare söktürüp üzerindeki isme bakmaya çalışacağım

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    radyatörde marka göremezsiniz, hyundai orjinal ya da mobis diye satılanlar olur. diğer tüm markalar yan sanayi olarak kabul edilir. yan sanayi de takılabilir.

MAERKEK bunu beğendi.
  5. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Merhabalar. Yanıtınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi. Bu gün itibarı ile orjinalinin 6100 TL fiyat ile yurtdışından ve yaklaşık bir ayda geleceği söylendi. Bunun dışında Bütün kapılar Kale radyatöre çıkıyor. Fiyat aldıklarımın tamamı Kale başta olmak üzere Oris, Maher, Veka ve Unicor gibi marka fiyatı verdiler. Ama en kolay ulaşılabilen Kale Radyatör. Sanırım mecburen yaklaşık 3500 TL fiyatla Kale taktıracağım.

6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Kale'nin Çin üretimi olan ürünü ise sakın taktırmayın. Bununla ilgili @umutd07 sorun yaşamıştı.

umutd07 bunu beğendi.
  7. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Evet okumuştum burada daha önce. Zaten ilk başta yerli üretimden ziyade orjinal ya da ithal (Mando, Dowoon) aramamın sebebi buydu. Ama neredeyse hiç biryerde bulamadım. Kale Sanırım üretimin büyük kısmını Çine yaptırıyor. Ama eğer öyle değilse bile o tespiti yapmak da pek kolay olmayacak. Maalesef seçeneksizlikten yaşayarak göreceğiz.

8. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence ne Olursa olsun orijinal alın, iki kere patlayarak beni rezil etti, iki kere işçilik verdim. Malesef garanti diye bişey yok. Yağ ve su değen yerler orijinal olmalı. Tecrübe ettim.

hsmsrn ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Aslında bu gün tüm gün boyunca herhangi bir yerde elinde orjinal olan veya kalan varmı diye araştırdım ama maalesef yok varsa da bulamadım. Bununla birlikte orjinal olmayan yan sanayi marka ile ilgili çokça şikayet okudum bazı sitelerde. Hakikaten garanti yok. Radyatörü inceleme için istiyorlar ve inceleme yapıp sonrasında bakacaklarını söylüyorlarmış. Bu nedenle Yarın radyatör açıldığında kaynak yapılıp yapılamayacağına bakacağız. Eğer kaynak yapılabiliyor ise geçici olarak tamir edip orjinal olanı sipariş edeceğim. Bu sürede bir kere 400 km uzun yol yapacağım. Orjinal olan gelince onu taktıracağım. Belki yan sanayi taktırdığımda herhangi bir sıkıntı da olmayabilir ama ya yoldayken böyle bir problem yaşanırsa cidden büyük sıkıntı.

MAERKEK bunu beğendi.
  10. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Orijinal kaynak olabilir ise kesinlikle yapıp devam edin. Sökünce temizletin, eminim yan sanayiden daha uzun gider. Yan sanayi özellikle kale olanın aleminyum yoğunluğu orijinale göre yarı yarıya.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş