Arkadaşlar 12.000 km de 2010 1.5crdi team era sahibiyim.Aracı aldığımdan beri bir kez radyatör fanını devrede göremediğimden yetkili servise gittim.Usta 5 dakika kadar yüksek devirde bağırta bağırta bastı gaza ama devreye girmedi.Sonra bilgisayara bağladı ve motor sıcaklığını kontrol etti bilgisayardan Tekrar bastı gaza 96 dereceye geldiğinde fan düşük devirde çalıştı 90 a gerilediğinde kapattı hemen kendini.Ve anladım neden bir kez olsun fanı çalışırken göremediğimi.Aklınızda bulunsun eralar hiç ısınmıyor Keyifli sürüşler
Bizde 1.4 getz var. Uzun yoldan geldigimizde asla direk kontagı kapatmam, fan durduktan sonra kapatırım. Her zamanda fan devreye girer. Kaldı ki sehiriçinde kullanımda bile araba durdugunda ya da cok dusuk hızla seyrederken otomatik olarak 10-15 sn içinde fan devreye giriyor. Sizin aracınız 1.5 dizel ve benzinden daha fazla ısınması lazım..
Valla bende öyle sandım ama yok yok dediler.Araba hararette yapmadı hiç.Anca 96 derecede çalışıyor zaten normal sıcaklık 90-100 arası dediler
dizel motorlar sıcağı severhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif özellikle kışın 90 derece gibiyüksek dereceli termostat kullanılır, o yüzden uzun yola çıkmadan birkaç dakika rölantide ısıtılır, uzun yoldan gelince birkaç dakika soğuması beklenir,
Hocam benim araç bu herşeyi yoldayken hallediyor demekki kendisi.Fanıyla yolda soğutuyor tekrar kapatıyor Isınmıyor kerata Ayrıca servisteki programa hasta oldum.Aracın hızını falanda görüyor bilgisayar ekranında.Keşke bir cihaz olsada bağlasak o porttan anlık görsek yolda değerleri