Aracımda bir kaç gün önce fazla ısındığını farkettim, kaputu açtığımda motor her zamankinden daha sıcak ve genleşme kabındaki su iki parmak artmıştı, aracı çalıştırdığında fanın devreye girmediğini anladım ama klimayı açınca fan çalışıyor sizce neyden kaynaklı ? Şehir içinde 12 km civarı kullandığım için hararet göstergesi hiç normali geçmedi.
Genleşme kabındaki suyun motor sıcakken artması normal, motorun fazla ısındığını hissederek anlamanız biraz zor, normalde de çok sıcak oluyor zaten. Elm327 ve ya obd cihazı bağlayabilirseniz canlı sıcaklık değerlerini görebilirsiniz. Aracınız i20 ise fan müşürü yok diye biliyorum, ısı müşüründen aldığı bilgiye göre ecu fan rölesini tetikliyor.
Genleşme kabını daha öncede defalarca takip ettim 4 - 5 saatlık uzun yol sonrası hiç f seviyesini geçtiğini görmedim. Aracım 2014 i20.
Uzun yolda genleşme kabına su basmayabilir motor ideal çalışma sıcaklığında olduğundan. Araci biraz kullanıp rolantide bekleyin biraz bakalım fan çalışacak mi olmadı roleye bakarsınız.
Akünün oradaki sigorta kutusunda fan rolesi olacak ordaki roleyi sokup takmayi deneyebilirsiniz. Kapağın alltinda ne nerede yazmasi gerek.
Bir tek resistor kaldı radyatör davlumbaazdaki o da arızalı olsa klima açınca da çalışmaması gerekir?