Aracımdaki radyatör fanının son dönemde çalışırken iyice sesi arttı..elle kontrolümde göbek kısmında boşluk oluşmuş pervanesinde sıkıntı yok çalışırken de sanki balanslı dönüyor ve motorun içinden sürekli bir kazıntı sürtme sesi geliyor..zannedersem içinde ne varsa aşınmış beni değiştir artık diyor..benim yaşadığım yerdeki parçacılarda ne motorunu ne de yenisini bulamadım..internetten biraz araştırdım aracımdaki orjinal fan gibi hcc marka olsun istedim onunda sadece fan müşürü bağlantılı modeli var ve soket girişi 3 pinli imiş benim aracımda fan müşürü bağlantısı yok ve soket girişi 2 pinli uzun araştırmalarım sonucunda orjinal üretici hcc marka benim aracıma uygun parça bulamadım..yan sanayi olarak kore ve taiwan üretimlileri var bunlarında çoğunun pervane kanat sayısı benim aracımın gibi 8 kanat değil daha az sayıda...bu yan sanayi radyatör fanlarından soket kısmı uygun olanını alsam iş görür mü? aranızda radyatör fanını yan sanayi kullanan var mı memnun musunuz?
büyük ihtimalle göbek kısmındaki bilyası aşınmıştır. aslında uğraşacak birisini bulursanız tamir edilebilir belki.
Bugün fanı söktüm dışarı aldım pervanesini söktüm pervanenin geçtiği mili inceledim ileri geri biraz boşluk var mili sabitleyen yarım ay şeklindeki parçayı onun altındaki puluda çıkardım o parçaların durduğu yer paslıydı wd 40 sıktım pasını aldım mil yağlansın diye oradan sprey gres yedirdim biraz,motorun toz ve sıvı ihraç deliğinden balata spreyi sıktım içindeki atıkları dışarıya akıttım..fanı tekrar topladım geri takmadan dışarıdayken klimayı aktif edip çalışmasını izledim balanslı dönmüyor çok düzgün dönüyor miline yağ gönderdiğimden kazıntı sürtünme sesi gitti içindeki kömürün durumunu bilmiyorum pres yerinden açmaya çekindim umarım kömürü vardır.milin ileri geri biraz boşluklu olmasının normalmi değilmi bilmediğimden mile müdahale etmedim..eğerki boşluk olması normal değilse bir pul ilavesi yapıp mil boşluğunu sıfırlayabilirim. GT-S6310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi