Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Radyatör Değişimi Hyundai I10

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Zafertan tarafından 23 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. Zafertan

Zafertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    Arkadaşlar önceki açtığım konuyu takip eden olmuştur. Araç su eksiltiryordu, ustanın tavsiyesiyle aküden tut triger kayışına ordan tut contaya kadar nerdeyse bütün motoru değiştirdik aracımın. 3000 liraya yakın ücret ödedm.

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/aracimin-basina-gelenler.37435/#post-665426

Şimdi diğer ustaya götürdüm usta dediği bunun contasında hiç bir skıntı yok, radyotörü delikmiş ordan su sızdırdığı için hararet yapıyormuş! Peki en baştan sorunu bu muymuş dedim evet dedi. Kardeşin bütün motoru değiştirdi deyince de ben orasnı bilemem hata ypmış dedi. Garantiyi sordum biz radyatörle alakalı işlem yapmadık o yüzden onu karşılayamam dedi diğer usta. Neyse artık gidicem, aracı alıcam.

Şimdi iki sorum var:
    Usta radyotör ve kablo değişimi + 50 lira işçilik deyip 400 lira istedi. Bu normal mi? (Kimseye güvenim de kalmadı)

İlk ustanın bana yaptırdğı 3000 liralık masraf , sanayinin şehir dışında nerdeyse olmasından dolayı 8-10 kere gitmek durumunda kaldım 500 lira taksiye verdim. Ve en önemlisi de işten izin alıp harcadığım onca vakit.
    Siz benm yerim de olsanız ne yapardınız? Bir taraftan artık uğraşma diyorum insanı insanlıktan çkartacak bunlar.

2. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsun. Kötü ustaya denk gelmişsiniz. Allah kolaylık versin. Eğer varsa etrafınızdan tavsiye edilen ustayı tercih edin. Her zaman, hem zamandan hem maddi hemde manevi fayda sağlıyor.

3. Adanus

Adanus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Efe
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Gecmis olsun.Bulasmayin Allaha havale edin.Minareyi calan kilifini hazirlarmis.Polyannacilik oynayin tecrube edinmis oldunuz.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçmiş olsun, probleminiz tamamen ustayla alakalı.

mesela araç su eksiltiyorken aküyü değiştirmek tamamen bağlantısız.

radyatör değişimi üzerinden size bir tarif vereyim:

ne değişecek: radyatör

1. internetten radyatör fiyatlarına bakılır: ben sizin yerinize arama yaptım. aşağıdaki gibi bir link çıktı:
    http://www.tezisotoradyator.com/Hyu...clara-uyumluOrjinal-No25310-OX500,PR-380.html

yan sanayi bir radyatöre 233 tl isteniyor.

2. yetkili servise telefon edip, yedek parça bölümünü bağlattırın ve orjinal fiyatı sorulur.

3. yukarıdaki iki fiyat karşılaştırılır, ustanın size söylediği radyatörün sağlamlığı sorgulanmalı.

4. usta kaç saat uğraşacak: örneğin 1 saatlik bir işe 50 tl işçilik fazla değildir.

5. şimdi karar verebilirsiniz, 400 tl normal mi diye.

kablonun ne olduğunu anlayamadım, onun fiyatı da yukarıya eklenmeli.

bu arada bence 400 tl "biraz fazla"

Bu Sayfayı Paylaş