Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

punto evo ya aşık oldum

'Sohbet' forumunda era 1.5 crdi tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bugün arkadaşımın sıfır aldığı punto evo ile kısa bir gezintiye çıktım.Araca aşık oldum , era dan yol gürültüsüne alışmışım araçta lastik sesi yok. ayrıca yol tutuşu ve virajlarda verdiği güven bambaşka.....ilk fırsatta evohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

2. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Ben de evo ilk çıktığından beri iç tasarımına hasta oldum.Çok güzel yapmışlar.Ama 2011 Elantra da başkahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Ama evo ile elentra değil, 2011 accent blue u kıyaslamak lazım ki blue da cok g(ö)zel.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley15.gif

Düzenleyen : qaan88

4. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    gerçekten era daha iyi diye düşünüyordum taki evo ile tanışana kadarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    daha once 1.4 team abs ve 1.6 select era kullandim araclari sifir almistim arkadasim ise sifir evo aldi 3 ay kadar once .... evo bizim yasimizdakiler icin tip olarak cok daha uygun onu anladim benim tarzim biraz acayip https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif 2. aracimda 207 alacakken gece 3 te uyanip fikir degistirip yine era almistim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif gelelim bilgi verdikten sonra karsilastirmaya araci 2 kisiden fazla kisiyle gezerek kullaniyorsaniz evo sinifta kaliyor enden dar ve arka mesefa ben binice ozellikle 0 oluyor arkama oturmak mumkun degil ic dizayn kesinlikle eradan guzel, ses sistemi cok zayif era ya gore , klima kesinlikle cok kotu eraya gore, yol tutus konusunda fikir sahibi olacak kadar kullanmadim, motor rezalet ozellikle 1.6 eradan sonra tam bir facia malzeme kalitesi era ile ayni duzeyde ama evo da cift renk vs detaylar daha iyi bir hava katmis , 3 ay once en fullu esp haric ve skydoom yok yagmur sensoru vs dahil hali 1.4 benzinli 29 bin tl ye alindi eralara suanda yuksek fiyat isteniyor bence hal boyle oluca evo tamamen one cikiyor elektrikli direksiyon senorler hiz sabitleme vs donanim yuksek , sehir ici cok sakin kullanim tek kisi 8 lt civari yakiyor yas biraz gencse kesinlikle evo daha aile veya kalabalik arkadasla geziliyorsa era derim

6. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ayrica suan 2011 elantram var karsilastirmayin bile evoyla... blue rakibi evonun cok cok daha bir arac blue fakat fiyat isin icine girince kaybediyor evonun donanimlari cok daha fazla ve cok daha ucuz fakat genel olarak blue ile arasinda sinif farki var gibi bi durum var diyebilirim :))

7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yol tutuş olarak era'dan iyi olabilir ama çok çabuk dağılıyorlar alan arkadaşlar çok şikayetçi şasileri ve ön takımları vs. çok zayıf bir araç hala 8valf li motor kullanıyorlar sanırım uzun vadede hyundai ile kıyaslamam bile. fiat'ı ticari araçları dışında kesinlikle tercih etmem.

8. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynen motor 8 valf ve rezalet .... fakat dedigim gibi donanim konusunda cok onde yol bilgisayari gercek yol bilgisayari era da bilgi ekrani vardi sadece oda select ve style da saginda solunda isik var camlar tek dokunusla inip kalkiyor yagmur, park sensoru hiz sabitleme kararan ayna mevcut tavanda orta lamba yok ve iscilik ozellikle ilk eralara gore zayif fakat iste seytan ayrintida saklidir derler ya, ufak tefek detaylari eradan cok iyi, tam bir genc arabasi... bu fiyata kesinlikle degerlendirilir ama mutlaka test surusu yapin motor ve klima rezalet cunku.... ses sistemi kolay cozulur ama bu ikisine care yok deneyip almak lazim.

9. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Evo hiç bana göre değil,araçda tip namına bişiy yok sadece iç tasarımda renkler hoş.
    Düzenleyen : sfzb67

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Çok küçük ve çok tipsiz araç...Fiat punto adını değiştire değiştre tekrar tekrar satışa sunmayı çok seviyor.Önce punto sonra grande punto şimdide punto evo...
    senelerdir piyasada olan bir araca şimdi aşık olmanızada şaşırdım...Yeni bir model olsa tamamda...

blue arkadaşın dediği gibi çok farklı,illa b sınıfı diye punto gibi veya corsa v.s gibi araçlarla en önemlisi aveo gibi dandik araçlarla kıyaslama yapmakta çok anlamsız oluyor

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ama açıkcası elantraya koyduğu özelliklerin bazılarını blueyede koysaydı daha iyi olurdu mesela hız sabitleyici koyabilirdi veya sunroof koyabilirdi..

12. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ben zaten blue veya elantra ile karşılaştırma yapmadım.. era ile yaptım era ya göre çok daha cazibeli geldi o kadar zevkler ve renkler tartışılmaz..

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    insan alıştığı araçtan inipte daha kötüsüne binse bile o araç daha iyiymiş gibi gelir....

Çünkü sen artık aracına iyice alışmışsın....Alışınca öyle oluyor....Bende yaşıyorum onu zaman zaman...

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Punto nun dıs gorunusude iç dizaynıda bence cok güzel. Motor konusunda ise fiat motorları seri değiller. Ama az yakıyorlar.. Ne 1.3 multiler ne 1.4 benzinliler gitmiyor.. Belki 90 bg olanlarda hayat vardır ama diğerleri ile araba kullanmak cok sıkıntılı..

15. StrawBeeRy

StrawBeeRy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert S.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    punto evomuz olmasada grandepuntomuz var 1.3 90 hp 6 ileri dizel kullanıyorum. motor olarak şöyle söyliyim multijetler kesinlikle hyundainin CRDİ teknolojisiyle karşılaştırılamaz benim kuzenim fiat yetkili servisinde çalışıyor çoğu zaman yanına giderim gelen araçlar 1.3 multijet(kiralama şirketlerine çalışıyorlar) kmleri hep 350.000 400.000 1.3 albea gördüm 750.000 hala orjinal motor vardı üzerinde hyundaiyle en fazla kaç bin km yaptınızda çabuk dağılıyor diyorsunuz.yol tutuş olarak eradan kat kat daha iyi yakıt olarakta az yakması gayet normal.

1.4 8v 77 hplik benzinliler ekonomi olarak üretiliyor performans için üretilmiyor. performans istiyorsanız adamlar size 1.4 120 hp t-jet veya 1.4 95 hp 6 ileri starjet(atmosferik)motor sunuyorlar.hyundaide 1.4 16v 95 hplik motorda lpg siz kullanan kaç kişi var?eranın benzinlisi su gibi yakıyor buna kimse hayır yakmıyor demesin.

16. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    off off babam 190e yi satsa admireyide satsa da bi elantra alsa :))))

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.5 Dizel Erada O KM Leri Görebilir.. Ama Desinki Turbo O KM De Hiç Arıza Yapmamış O Zaman İşler Degisir Öyle Birşey Olmaz..

Bizdede Vardı Grande Punto Tamam Çok Az Durdu Ama 2 Tane Grande Punto Degistirdik.. 1.4 Starjet Emotion Full+Full Cam Tavan Ivır Zıvır.. 1.4 T-Jet Grande Punto.. 1.4 T-Jet Perfomans Olarak Turbo Oldugu İçin Gayet İyiydi.. 95 BG Starjetide Yeterliydi İnsanı Deli Etmiyordu.. LPG Yoktu Ama Az Falanda Yakmıyordu. :) Öyle Yan Gelip Yatacagın Bir Konforuda Yoktu.. Biraz Alçak Oldugu İçin Yol Tutuşu Yeterliydi Yoldan Çıkma Peşinde Degildi Araç..

Şirket Era Verdi Daha Çok Kullanamadım Yol Tutuşu Hakkında Yorum Yapamayacam.. Ama Dizel Oldugu İçin Performans Olarak Mükemmel :)

Ama Şu Bir Gerçekki Bir Multijet CRDİ Performansına Erişemez..
    1.6 Multijet Var Diyeceksiniz Bizim 1.6 CRDİ Miz 128 Bg :) Uçurur O 1.6 Multijeti..

Tofaş Tutturmuş Bir Linea C Sınıfıymış C SInıfının Yüz Karası Ne Genişlik Var Ne Rahatlık Ne Konfor Bumu C SInıfı C SInıfı Dedigin Aracın Biraz Agırlıgı Olacak

18. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Motor kalitesi ve dayanıklılığı konusundadizeller arasındahiç bir motor crdi'nin eline su dökemez...Heleki multıjet hayatta kıyaslanmaz.,görüyoruz işte 1,3 multı dobloların 100 bin kmlerde nasıl dağıldığını...Ki kendimde bir süre kullandım bu araçtan

19. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yol tutuş? Evo?
    Dalga geçiyorsunuz heralde??
    Geçen sene bu zamanlarda en dolu 1,4 benzinli 6 ileri ESP'Lİ modelini Bursa Birmot'ta test ettim, 76 model arabamla 60la falan girdiğim viraja o araçla 55'le girdim ölüyoduk ESP olmasa.
    Değil Punto'nun Lancia Delta'nın bile tüm parçaları Doblo'yla aynı. İnceledim hepsini tek tek bayide. Yahu cam açma düğmesini bari değiştirin silecek kolunu bari değiştirin. Plastik kalitesi korkunç derecede kötü.
    Punto'nun tek tutar yanı LED stopları.

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Linea kadar pahalı ve aynı zamanda dandik bir "C" sınıfı piyasada başka yok.

Eranın yol tutuşu gayet mükemmel,he sizde direksiyon hakimiyeti yoksa araba napsın..

Bu Sayfayı Paylaş