Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Proton Hakkında

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Sekoc tarafından 31 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhaba ;

Türkiye'deki geçmişi zamanının jetpa'sından dolayı pek parlak olmayan proton yeni modeller çıkarıyor, sanırım bu yıl sonu yada 2014 başı Türkiye'de olacak. yeni modeller hakkında ne düşünüyorsunuz. Proton kullanan tecrübe eden var mı aramızda. şimdiki distribitör firmanında çok yenilikçi ve girişimci olduğu söylenemez tabii ne reklam ne birşey var internet reklamı dahi yok ,ama ben Hyundai'ci olarak sebebini bilmediğim :) ayrı bi sempatim var bu arabalara. neler düşünüyorsunuz fikirlerinizi alalım :D

Prevé - 30 sec TV Commercial Australia - YouTube

Proton Suprima S TVC - YouTube

2. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    1998-99 Yıllarında Jetpa Protonun Fuar ve Toplantılarını Firmamız yaptı ( Teknik Altyapı)

Şirketimize 218 Coupe vermişlerdi 4G93P Kodlu bir Mitsubishi Motoru kullanıyordu 136 Hp'lik İnanılmaz seri bir araçtı atmosferik olmasına rağmen,

Sonra 416 Modelinden satın aldım O da 4G92P Kodlu Lancer Motoruydu, Donanım olarak o yıllardaki birçok avrupa araçtan kat be kat üstündü.

2 Araçta bizi hiç ama hiç üzmedi Parça sıkıntısı çekmedik, Jetpa bırakmak zorunda kalınca 2 firmaya Proton yedek parça gönderdi hep, Şuan ki Distribütörünün deposunu gezmiştim , İnanılmaz bir parça stoğu var.

Eski araçları alınır ama Sıfır alınacaksa o paralara alternatifler düşünülebilir, 2.elde 15-16 ya 2007-2008 Modelleri mevcut ve Bence çok çok iyiler.( Gen2 ve Waja Premium)

3. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Yorumunuz için teşekkür ederim. evet bahsettiğiniz seride mitsubishi teknolojileri vardı. edindiğim bilgiye göre de Proton ingiliz Lotus'un hisselerini almış ve bu teknolojiyi kullanıyormuş araçlarında. içimdeki sempatiden dolayı güzel yerlere gelmesini isterim ama dediğiniz gibi yeni araçlarının fiyatlarına alternatifler düşünebilir bunu göğüsleyebilmek için düşük fiyat politikası üzerinden giderse ,çeşitli reklamlar, servis ve bayii ağıyla markayı desteklerse bir çok arabayla kafa kafaya gidebileceği kanaatindeyim. yeni modelleri geldiğinde gidip göreceğim inşallah. diğer arkadaşlarımızında yorumlarını merak ediyorum.

4. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Aslında tatminkar düzeyde yetkili servisi var Proton'un Türkiye'de.

Ama mevcut distribütör mevcut eski Protonculara satma derdinde, yeni müşteri kazanma derdinde değil. Gerçi o güce sahip te değiller ama yine de kötü olduklarını düşünmüyorum.

Hali hazırda Proton Mitsubishi'nin iyi bir teknoloji ortağı, Birçok Mitsubishi Modeli farklı ülkelerde Proton Markası altında üretiliyor ( Mesela yeni Lancer aynı zamanda Proton markası olarakda satılmakta)

Aynı zamanda Dünya Ralli şampiyonasında senelerdir satria modeli ile bulunmaktadırlar ( Lotus Desteği ile)

Aslında Malezyanın yaptığı güzel bir rol, Mevcut bir Ortak kendini kanutlamış marka ile yola çıktılar ( Mitsubishi) Aynı Kia ve Hyundai'nin Mazda,Mitsubishi ve Ford ile çıktığı gibi, Sonra kendilerine aştılar.

Bizim ülkemizde sıfırdan tırmalayacağına bunun gibi yapsa harika olur. Sanıyorum Proton Dünyanın 11.ci büyük araç üreticisi şuan için yanlışım yok ise.

5. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Çok açıklayıcı bir tanımlama olmuş. bencede ama böyle giderse mevcutlarıda kaybedecekler bence, çünkü kime proton desen "amaaan bırak şunu" diyorlar çünkü güven vermiyor( tanıtım ve malının arkasında durma konusunda). en azından reklam çalışmalarına önem verebilirler diye düşünüyorum. Dacia örnek alınabilir belkide :) yanlışmıyım.

6. esatyunus

esatyunus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    esat yunus murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Getzden onceki arabam olur kendileri 415 glsi babam ilk sahibi idi sonra ben uniyi kazaaninca bana onu vermisti kendinin ekstra arabasi vardi tabi o bizim hobi arabamizda turkiyede hep onyargi ile bakilan ancak kullanicilari tarafindan cok sevilen bir arabadir.bende hic parca sikintisi cekmedim.lpg ye uyumuda cok iyi idi 1.5 olmasina karsin cekisi abartilacak kadar olmasada tatminkardi onun yol tutusunu getz le kiyaslamiyorum bile ici yesildi bide arabamin kisaca cok iyi arabadir.ancak bence o tur bir arac ikinci el alinirsa amortisman olarak daha az zarar edilerek satilir ilk sahiblerinden biri olarak soyluyorum.

7. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    preve çizgileri saab vari olmuş baya güzel ama türkiye piyasası çok. katı aşina olduğu markalardan vazgeçirmek zor bizim insanlarımızı

8. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Protonun şansızlığı Türkiye'ye jetpa ile girmesi idi aslında bir çok markadan daha sağlam bir araçtır hele uzun dönem kullanılmış (350.000) bir proton kullanmıştım hiç ummadığım kadar iyi durumda idi ve zerre yağ eksiltmesi veya ses tıkırtı yoktu.

9. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Adem bey aslında Jetpa iyi bir distribitördü,

İnanılmaz bir çalışma sistemi vardı, başındaki adamın ahmaklığına tepe taklak oldular, tepe taklak olurken bile onlara güvenenleri mahçup etmediler. Mesela bizim şirketin alacağı vardı, araba verdiler sonraki işlerden fazlasını mahsup ederiz dediler ama alamadılar bizden, çünkü firmayı kısa sürede paket ettiler :)

<bütün iş o köprüde tenekeyi tekmeleyince başladı.

Aslında herkes memnundu , İstanbul da dikkat edenleriniz bilir taksilerin çoğu Proton olmaya başlamıştı, Bu iş Tofaşın hoşuna gitmedi, Teneke Tofaşların sıfırı o zamanlar 10-12.000 liraydı, Proton full 416'yı 7000-8000 Liradan satıyordu.

10. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Yanlış anlaşılmasın ben şansızlık dedim yoksa jetpa hakkında çok bilgim yok yorum yapmam doğru olmaz kimbilir Fadıl Akgündüz'ün başına bu olaylar gelmese idi belki çok daha iyi şeyler olurdu ama biliyorsunuz Siirt seçimde olanları, konu siyasete kaymasın diye fazla kelam etmek istemem ama birisini meclise getirmek için yapılmış bir oyun da olabilir kim bilir ? Neyse siyasete kaymayalım dediğim gibi yorum yok. Bence Protonun başına gelen bir şansızlıktı.

11. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Yok o manada anlamadim zaten. Elestrilerimiz ticari :)

Siyaseti ve politikayi sevmem :)

Asus MemoPad Hd7 Cihazımdan gönderildi

12. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    evet işin siyasi boyutu çok çetrefelli :) ama Adem bey'inde dediği gibi çoğu arabadan dayanıklı ve sorunsuz bir araba diye biliyorum. umarım hak ettiği yeri bulur. ben distribitör olsam bu markayı uçururum mesela. çok ta zor değil bence.tabi imkan dahilinde yani cebin sağlam olacak. şimdiki distribitörde bir holding kuruluşu. bir holdingin reklam verecek kadar parası vardır herhalde :S ???

13. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Henüz Türkiye'ye gelmemiş olan Proton Suprima ve ;

ve Proton Preve

14. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Emrah bey, aslında reklam ile bir yerlere gelebilir ama bağlı bulunduğu Holding çok güçlü değil, Global işleri de yok.

Birde şöyle bir durum var, Gen2 harici kayda değer modelleri Mitsubishi ile ortak platform ve modeller. Mitsubishi'nin olduğu ülkelere bu modelleri sokamıyormuş. Ama 15-16'ya iyi bir gen2 alınıp sürülebilir. Campro ve Mitsubishi Motorlu olanları var Mitsubishi olanı iyi epey.

Yan sanayi parçalarıda çok uygun, Mesela Persone 416-418 lerin tampon 90 Lira :)

Far 85 lira, Geçen bir arkadaşımda önden arabayı vurdu, 1 Çamurluk, 1 Far, ızgara, 2 sis 300 Liramı ne tuttu .

15. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İstanbulda parça sıkıntısı yok sanırım ama buralarda sıkıntı çekeni duymadım desem yalan olur. serviste bir kaç ay bekleyen vardı bir arkadaşın anlattığına göre. eski 416 modeller için söylüyorum.

mevcut distribütör haricinde getirmek isteyende yok sanırım protonda mevcut distribütorle idare etmeye çalışıyor :) belkide protonun bizzat konuya el atması lazım,
    avusturalyadaki güzellik yarışması sponsoru olmuş geçtiğimiz günlerde Proton. ve birinciye Proton Preve hediye etmişler.

16. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  17. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Görüşlerimi yazdım Proton'a onlarda geri dönüş yapmışlar sağolsunlar...ilgili olmaları güzel.
    şöyle ;

18. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Güzel bir gelişme, Yeni modeller biraz ivmelendirir. Birçok Çin markasından daha iyidir Proton.

19. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Aynı görüşteyim.Çin konusuna da katılıyorum. Yeni modeller rekabetçi bir fiyatla girerse piyasaya (ÖTV 'ye rağmen :) ) ve biraz duyurursa kendini ,yukarı doğru bir ivme kazanacağı görüşündeyim bende.

20. karaduman205

karaduman205 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ali osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    20 gün önce 99 model 420 td dizelini 2005 kia rio 1.3 trend ile takas ederek sattım. Bir kullanıcı gözü ile bakınca 10 üzerinden 10 verrim proton a . Süper bir araç şişli de jetpa ile ulumot arasında orjinal yedek parça ithal eden bir firma var akla hayale gelmeyecek yedek parçalar var bütün trim parçaları var. Kia iyidir hyundai iyidir amma proton candır can:)

ZTE-BLADE cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş