Arkadaşlar bir araç buldum. 99 model proton 416 GLXi.. Bu araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz.. Suzuki-Daihatsu gibi uzakdoğu japon modellerine mi giriyor? Yedek Parça durumu nasıldır? Mitshubishi Carizmaya benzettim biraz.. Özellik olarak ABS + Sürücü Hava yastığı + Klima + 4 Cam otomatik + Elektrikli ayna + Hidrolik direksiyon + Far ayarı + İçeriden açılan bagaj ve depo kapağı + Alarm + Merkezi kilit + ön ve arka kol dayama falan var.. Araç fiyat ve özellik olarak hoşuma gitti..Aşağıdaki araç gibi misal.. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-doktordan-temiz-112445694/detay
8.000 TL ye doğan - tempra felan var.. Accentin yanına 2. bir araç alıyım diyorum.. Accenti satmıycam.. Özellik olarak hoşuma gitti. fiyat aralığı da 8.000-13.000 TL arası.. Motor karoser ve butun donanımları mıtsubıshı tabanlı olduğunu duydum..
Araç parasını bence fazlasıyla haketmiş. Dediğin gibi doğan şahin alasıya kadar bu alınır. Parça durumu nedir bilmiyorum.
Arac jet fadilin getirdigi proton malezya mali. Turkiyede yeni jenerasyon new jeneration proton Da var. Ferrari destekliyor Koray. Ozetle arac 4x4 super araclar. Yani guzel. Parca konusinda sorun. Kesin olur. 2. Elde gec el degisir. Bana gore tas gibi makine temiz kullanilmis ise
Motorununu Mitsibishi olduğunu daha önceden kullananlardan duymuştum ama kupa olarak çabuk dökülüyor. 9 bin liralara nice arabalar var. Ben şahsen 9 bin liraya araba düşünsem tek kapı Bravo 1.6 düşünebilirdim çok aşırı seri bir araba ve içi vb şeyleride güzel, ama bu arabadan almayı asla düşünmezdim.
Arkadaşlar bilmeden saçma sapan yorum yapmayalım lütfen.. Bende 2009 model proton savvy 1.2 medium line var. Bursada yaşıyorum ve parça sıkıntısıda yok. Renault clioyla aynı fiyatta parçaları birde bu marka malezya markasıdır ancak lotusu satın aldığı için 1990lı yılların sonundan beri lotus fabrikalarında ve lotus teknolojisiyle üretilmeye başlamıştır bende 1999 model opel corsa vardı 2. eli çok güzel satılan bir araba diye almıştım ancak herkezin lüks yada donanımlı bir arabaya binme hakkı vardır diye düşünüyorum.Opelden önce fiat bravo vardı oda 99 modeldi çok seri zannediyordum bravoyu.Herneyse opeli aldım bir kaza geçirdim resmen sağlam denilen opel param parça oldu sağ ayağım kırıldı 3 ay ayağa kalkamadım.Kafa kafaya çarpıştığım araçta toyotaydı. Evet 2. eli iyi satılmıyor olabilir ancak herkezin konforlu ve donanımlı bir araca binmeye ve can güvenliğine hakkı vardır. Can güvenliğiyle ilgili olarakta size ufak bir bilgi vereyim almadan önce çok araştırmıştım çelik bariyer döşemeyi dünyada ilk kullanan araç markası protondur. Ncap testinde 4 yıldızı vardır. Çarpışma anında bir mercedess kadar sağlamdır ve iç rahatlığı olarakta çok konforludur. Hıza gelincede ben birçok model araç kullandım 2009 suzuki swift,opel corsa,fiat bravo,2007 Getz, renault megane coupe,c3,2011 renault clio,seat ibiza,2001 opel astra gibi araçları kullanma şansım oldu aralarında en seri olanı bana bravo gibi geliyordu savvy alana kadar savvy aldım seri aracı ozaman gördüm hatta protonun savvyi ürettiğinde ilk sloganı "0-170e çıkmak hiç bu kadar hızlı ve kolay olmamıştı" diye bir sloganla satışa sunuldu. Son olarakta son 3 yıldır ingilterenin en çok satan arabası seçildi ingilizleri bilirsiniz ürettiği arabalarıda bilirsiniz. Lotusu satın aldığından beri başta ingiltere olmak üzere birçok ülkede aşırı bir satış patlaması başlamıştır ancak türkiyede jet fadıl denen bir şerefsiz adam yüzünden adı kötüye çıkmıştır. Parça sorunuda yoktur. Büyük illerde servis ve yetek parça noktaları vardır. Küçük şehirlerde sorun olabilir. Kesinlikle protonu tavsiye ediyorum o paraya clio,bravo,ww polo gibi suyu çıkmış 99-2003 model arabaları alcağınıza 2009 model konforlu ve güvenlikli bir araba alırım daha iyidir. 2. eli ölü olduğunu biliyorum ama ben arabalarımın hiçbirini satmak için almam binmek için alırım. Siz siz olun kulaktan dolma saçma sapan laflara bakmayın protonu proton kullan yada protona binenler bilir ben aracımdan memnunum. Maximum hız 195 km/h kendim denedim.
99 proton bende vardı askere giderken sattım tank gibi araba mitsibushi motorlu 1.5litre 12 valv kaç beygir hatırlayamadım ama yedek parçada sıkıntı var kolay sorun çıkarmaz 1.6 doch civicten hızlanması daha iyidir ve az yakar kesinlikle türkiyede hakkını bulamamış bir araba