Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polo Yeniden Doguyor

'Detaylı Temizlik' forumunda mstyuksel tarafından 1 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadalar selamlar... Aracıma yaptıklarımı paylasmak istedim.

Tamirci diye yanımda götürdüğüm ve sonuc olarak yarım tamirci bile etmyen ustanın al dedigi aracın motoru elimde kalmıstı.
    Tamirci katili olmak üzereydim aracı evin onune cektim bıraktım. Şakir isminde cocukluk arkadasım ile yaklasık 12 yıldır gorusemiyordum. facebooktan beni buldu ve görüştük. Tamirciydi ve VW doğus, mengerler v.s. de yetişmiş, kendi ozel servisini acmıs. sohbet muhabbetin ardından aracıma baktı ve motorun revize edilmesinin gerektiğini, tamamen bakım yapılması gerektigini, yag yaktıgını soyledi. Elimize aldık motoru. artık yapacak birsey yok bari adam gibi bir arabaya binelim.

Şakir ustayı dogrusu kardesim gibi ayırt etmem hepinize tavsiye ederim. değiştirmek yerine mumkunse tamir etmeyi secen, işciliğine sacma sapan fiyatlar biçmeyen, en onemlisi işini adam gibi yapan bir usta ihtiyacı olan olursa destek seve seve yardımcı olurum.

Moto rektefiye edilecek, gömlek piston sekmen yatak bilmem ne hersey degişecek :)

Alınan yedek parcalar

baskı balata seti, triger seti, yag filtresi, hava filtresi, rotbasları, rot kolları, rotiller, aks korugu, salıncak burcları, silindir kapak contası, sibop kapak contası- emme ve exantrik manifolt contları, tk sibop lastikleri, exantrik kecesi, on krank kecesi, arka krank kecesi, sıvı conta,
    Piston segman takımı, yataklar, subaplar, subap lastikleri, bilmem yay hilal burc murc :), eksantrik dişlisi, on sol ve arka sol poryo bilyaları,
    artı olarak motor rektefiye edildi, enjektorler bosh servisinde sıfırlandı,
    turbo turbocuya gitti sorun yokmus temizlendi geri takıldı ve aracım suan hazır :)

lütfen mesajı cevaplarken alıntı yapmadan cevaplayalım.

Motor to

2. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sıkıntılı süreç keyfli zamanlara dönüşmüştür inşallah ama motor çok hoşuma gitti kibrit kutusu gibim...

3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    maşallah bu kadar bakımın üstüne bayağı bi değişmiştir araç. tutma yerlerinin boyası kötü durumdamıydı. onlar devamlı kullanıldığı için vernikte atılsa zamanla sonradan yapılan boya dökülebilir belki.

4. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet o kolların uzerindeki boya cogu yerde aşınmıs bazı yerlerde asınmamıs, kalan boya macunsumsu bir hal almıs yapıs yapıs olmus. 10 senenin yükü :)
    hepsi temizlendi boyandı artı vernik atıldı ne kadar uzun ömürlü olabilirse o kadar yapmaya çalıştım. bir iki parca haricinde cok iyi oldu.

Motoru soylemiyorum bile. iç döşemeler camlar v.s. daha yeni başlıyoruz :)

5. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    valla 0 sıfır araba gibi olmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. onur_team

onur_team Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Şimdiden hayırlı olsun.Aynen sıfırlamışsın aracı.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eğer yapısı uygunsa kollara deri kaplatın. Motor revizyona kaç km'de iken girdi, size bunun maliyeti ne oldu?

8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu motor iyi ve çok tasarruflu bir motordur. 3 Silindirli olmasından biraz sarsıntılı ve gürültülü çalışır. Hayırlısı olsun.

9. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ha birde motor hazır sökülmüşken yalıtım yapmanızı tavsiye ederim...

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    güzel paylaşım olmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Paylaşım İçin Teşekkürler...
    Resimlerde Bir Ürün Gördüm E-MAx Motor Temizleyici.
    Ben Bu E-Maxın Tüm Ürünlerini Alacam Nasıl Güzel İş Görüyormu ?

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    hayırlı olsun malıyet ne tuttu motorda, mazot pompasında birşey cıktımı

13. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracın 120.000 de oldugnu biliyordum yani oyle satın almıstım, serviste nedense ulaşamadılar daha sonra bir arkadasım vasıtasıyla tekrar arstırma yaptırdım motor revizyonunda, 260.000 de aldığımı ogrendim.

Maliyet konusu ise aslında bayagı sıkıntılı.
    600 TL motor işçiliği (çok iyi işçilik oldu !)
    400 TL rektefiye vs..
    850 TL Enjektorlerin bosh serviste sıfırlanması
    yaklasık 1200 TL motor rektefiye parçaları (piston segman yatak burc kol bilem bir suru şey)

alt takım parçaları, conta takımı, daha aklıma gelmeyen bir cok sey 800 TL civarında da onlar tuttu (kredi kartı ekstrem de olmasa bilmicem )
    Git gel arada temizlik ürünü şusu busu derken bi 150-200 de oyle harcandı

Toplam ortalama 4.000 TL civarında mal oldu.
    ayrıca akuyu yeniledim, ses tesisatımı taktım.
    sonra temizlik ve boya malzemeleri de bi 50 civarında tuttu bu kapı dosemeleri falan filan.

kapı kollarını deri kaplama işi de hosumagitmiyor. bundan once 94 model opel corsam vardı. aynı calismayı onun için de yapmıstım ve aracı tamamen deri dösemiştim. cok iyi olmustu ama deri sonradan ne bilim hoslanmadım. Alan kişi aşık olmustu :) silmedim ilan duruyor asagıda bakabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-corsa-sahibinden-temiz-1-2-gri-corsa-28462844/detay/

Motor temizleyici ürün ise iyi fena degil. iş goruyor ben cok asırı yaglanma olan tipo aracımda kullanmıstım guzel sonuc almıstım tavsiye ederim.

şimdi cam filmleri, rüzgarlıklar, koltuk döşemeleri, app plaka... simdilik aklıma gelenler bunlar...

daha resimler gelecek calismalar ile ilgili

14. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Maşallah sıfır gibi olmuş araçhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Elinize sağlık, Güzel çalışma..
    Güle güle kullanın.

1.4 TDI Polo , Aynı motor , Skoda Fabia da var.
    Wv 1.9 cc 4 silindir TDI motorun , 3 silindire düşürülmiş hali olması gerekiyor.

1900cc /4=475 cc HEr birim silindir
    3*475cc = 1425 cc TDI 1.4 TDI motor

Torku çok iyi ve yakkıtta cimdi olduğunu biliyorum.
    Ömrünü siz biliyorsunuz.

16. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ömrü kullanıma baglı yuzbinlerce kilometreyi gormek cok kolay.
    Turbo dizel aracı kullanırken bakımlarını aksatmamalı orjinal parca ve kaliteli yag &yakıt kullanmalı, kısa mesafede turboya aşırı asılmadan normal kullanımda ilk calistirginizida en az 1 dk ayrıca durdugunuzda da en az 1 -2 dk rolantide aclistirirsanız omrunu bitiremezsiniz. ama bitiren bitirmiş benden once :)

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Güle güle kullanın, masrafı olmuş ama kısa vadede satmazsınız sanırım. Masrafını çekmişken keyfini sürün biraz :)

Bu arada motor temizliği ve farların da biraz parlatılması iyi olur, yaş itibari ile biraz soluk duruyorlar ;) Forumda bolca far parlatma konusu mevcut.

18. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    detay goren gozu severim :)

Motor sökülürken fotograflarını ekledim :) toplanırken kaputun içi ve motor güzelce temizlendi. Motor suanda pırıl pırıl. ayrıca aracı eve getirir getirmez de farkları söktüm içleri simsiyahtı tamponun iç sag kulagı kırılmıs hafif asagı iniyordu. onları tamir ettim orjinalinden farksız ve saglam oldu. farların içi temizlendi. Sadece sol farda biraz cizikler var cok dikkat cekecek kadar degil fakat yapacaklarım içerisinde o da var :) bugun taktım iç döşemeleri. iyi oldu fakat bir kat daha atsam guzel olurmus. artık bir ara söker bir kat daha boya atarım. şimdilik takmıs oldum. arabaya ihtiyacm var ve kac gundur kullanamıyordum döşemeler takılı olmadıgından.

sadece on torpidodan sert kasislerde tıkırı geliyor. haftasonu torpidoyu sokecegim orada kırık var ise tamir edecegim ama muhtemelen vidaları v.s. gevsektir. onları sertlestireceğim. ön koltuklara kılıf alacagım. eger vakit bulabilirsem camlara film cektirecegim. onumuzdeki hafta degişim fotograflarını eklerim.

Bu arada aracımı yakın zamanda satabilirim de neden olmasın :) ama aracımı alacak kişi tanıdık olsun isterim. yabancıya gitsin istemem. en ince ayrıntısına kadar tek tek ozenle yaptım & yaptırdım. bari kullanan hakkını versin isterim.

aslında aracı aldıgımda alcak kadar param yoktu. hem 3-5 kurus yatırım gibi olur dedim biriktiremiyorum borç oderim diyerek borclanarak almıstım ama basıma bunu actı. neyse borcun buyuk kısmını da ödedim zaten. aracın bana maliyeti yaklasık 22.000 TL ye dayandı. bu fiyata elbet satamam, bu fiyatı da birilerinin vermesini bekleyemem ama en temiz arac denen aractan daha saglam ve temiz oldugunu biliyorum en azından. bu nedenle tanıdık birileri alsın isterim.

Aracımı satarsam sedan bir arac almak için satarım. Eşim Sedan arac isteyip duruyordu ben yine hatcback aldım. masraf edince de eşim de cok satmam taraftarı degil. ama guzel temiz eli ayagı duzgun daha yuksek model bir sedan arac ile takas veya bunu satıp yine o sekilde bir arac alırım ancak.
    ksımet belki forumdan bir Era ile takasa gireriz :)

Suanki sartlarda benim için bundan daha iyisi ancak sıfır bir arac olur :)

19. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    güle güle kullanın, gerçekten zor bi süreç, iyi uğraşmışsınız, inşallah sorunsuz binersiniz

eğer fabiadaki motorsa ogün abinin dediği gibi 1.9tdi motorun 3 silindirlisidir, aynı ölçüde pistonlara sahip diye biliyoorum
    yakıtının çok uygun olduğu yazılıyor forumlarda, aracı sıkıştırmadığınızda 4 litre altını rahat görebiliyormuş

20. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracın kırmızı ısık yandıgında 100 liralık mazot aldım 650 km dir kullanıyorum kırmızı ısık henuz yanmadı. dün enişte kardesimi almaya havalanına gitti o almıs mazot ama ısık yandı mı bilmiyorum simdi hemen hemen yarım depo gosteriyor.

Fabiadaki motor Volkswagendeki motor ile aynı evet. hatta rektefiyecide dediğiniz 1.9 tdı 4 silindir motorun 3 silindirlisi oldugunu hatta blogu getirerek rektefiyeci anlattı gosterdi. piston olçuleri aynı.
    güç konusunda cok memnunum zaten rampada kesinlikle devir kaybı yaşamıyorsunuz gaza dokundukca da hızlanıyorsunuz.

yakıt aynı sekilde. tek dezavantajı cok sesli calisması. ayrıca 3.000 devirde 135 falan hızı lıyorum 3.000 ve üzeri devirde yakıt cok artıyor ama 2000-2500 devir aralgıında kesinlikle cok ekonomik.

Bu Sayfayı Paylaş