Selamun aleykum dostlar. taksici olarak 2 senedir elantra ve 1.5 seneye yakın hanımın aracı Polo 1.2 TDİ kullanicisiyiz. polonun kmsi 150 bini aştı ve 3 çocukla hecbek araç yetmediği icin auris veya i30 düşüncem konut faizlerinin düşmesiyle sona erdi araba yerine ev aldık poloyla elanrayla devam ediyoruz. bir sabah sanayi günlüğü yapiip bakımlarına basladik elantranin üzerinde taksi durağı ismi var forum icin sıkıntı olacaktir Poloda geçen ay akusu,yağı filitreleri değişti .rot balans yapıldı on düzende sorun çıkmadi ama bu hafta amortisör yumuşaklığı ve 150bin kmden ötürü on düzende bir kaç parca yeniledim. Arka stop 180tl Teknorot z rot (takım)70tl Teknorot rot başı (takım)60tl Boge amortisör (cift) 650 Febi viraj lastiği 40tl Işçilik 200tl parçayı araçtan söker aynı markayı alırız dedik ustamla uzerinden çıkan parçalarda wolkswagen logosundan başka ibare yok amortisör de tc22 kod var parcaciua danıştık bulamadik.arac 11 model amortisör üzerindeki tarih 2013 bu arada SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesenize bereket. Her iki aracınız içinde kazasız,belasız ve sorunsuz sürüşler dilerim. SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güle güle kullanın, stop lambası ne kadar ucuz. Benim i20'nin sağ tarafını muhtemelen çocuklar top vurup çatlatmış.
Arka stop sıfır ve kutulu barcha marka.180e saydılar.eski stopun duy takımını sokup yeni stopa taktık SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
on düzen bakımından sonra bir türlü direksiyon ayarı ayar tutmadı Kaç tane rot balansciya gitsem direksiyon ya sola hafif yada saga hafif çekik oluyor. Bilgisayarlı ayarda yapan oldu eline düz bir demiri alıp yapanda oldu 150bin kmdir bozulmayan ayarı 5 saatte bozduk. On düzende sorunlu parçada yok SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geriye tekerlekler yani lastikler ve jantlar kalıyor, eğer lastikler de iyi ise biraz böyle kullanın yeni takılan parçalar iyice otursun bir 5-10000km sonra direksiyonun yamuk olduğu taraf ve çekme yaptığı taraf iyice netleşecek o zaman tekrar ayar yaptırırsınız muhtemelen o zaman düzelecektir.
ben rot balanscıdan olduğunu düşünüyorum hocam. daha önce elantrada da aynı sorunla karşılaştım servis bakımında hallettiler ön düzen ayarını. dışarıda adam gibi ayar yapanı bulmak zor. bende biraz takıntılıyım hocam direksiyonu dümdüz tutunca dümdüz gidecek araba hafif bir sapma da soluğu ayarcıda alırım
bende aynı öyleyim direksiyonu yamuk arabayı kullanamıyorum hatta babam kendi arabasını bir kere emanet olarak vermişti hepi topu 8-10km yol gidecektim baktım direksiyon epey yamuk 4-5 derece kadar yamuktu, 60 lira verdim rot ayarı yaptırıp öyle geri teslim ettim babama Eski arabam Getz idi sürücü koltuğuna oturunca arabada tek başıma iken sol taraf yayları 2-3cm aşağı çöktüğü için illa ki 60km üzeri hızlarda direksiyonu çok hafif belki 1-1,5 derece kadar yani kafaya takılmayacak belli belirsiz düzeyde sağa dönük tutmak gerekebiliyordu çok kilolu da değilim 70-75kg ağırlığım var. Sağ ve sol koltuklardaki yükler eşit iken yani iki koltukta da eşit ağırlıklarda yolcu varken direksiyon dümdüz dururdu ben buna bile kafayı takardım tek taraf yüklü olunca direksiyon neden bir pirinç tanesi mesafesi kadar yamuk durur ki?? esnemeyi azaltmak için ön tekerleklere 30-32 yerine 33-34psi hava basardım Hem arka sağ hem ön sağ koltuğa birisi oturunca küçük araba olunca direksiyonu bu sefer sola 1,5-2 derece tutmak gerekebiliyordu bende yavaş giderdim moralim bozulurdu can sıkıntısına ön sağ sol tekerlekleri iki kere yer değiştirdiğim oldu, hatta birisini çıkartıp ters çevirip öyle taktırdığım ve durduk yere neticeyi görmek için sıfır orjinal kara jant takımı aldığım oldu. Bazı rot balansçı ustası ezbere makinaya göre iş yapıyor bu her zaman doğru değil, kabiliyetli bir usta elindeki makina kötü de olsa ayar yaptıktan sonra mutlaka kendisi test ediyor hatta ayar yaptıktan sonra müşteriye arabayı teslim ederken bir sıkıntı olursa ücretsiz tekrar ayar yapmak için geri gelebilirsin diyor hatta ayar tutmazsa el göz işi rotları yarım tur çeyrek tur hafiften ve ezbere çevirerek şaside yada farklı zamanda değiştirilen sağ sol rotların kendisinde hafif eşitsizlik olan arabayı bile bu şekilde yarım tur yada çeyrek tur saat yönüne yada tersine çevirerek müşterinin isteğine göre ayarlıyor. Bu anlattığım hassas mevzular genelde sanayideki 10 tane rot balansçının 9 unun anlayamayacağı türden olaylar bir tanesi beni anlıyordu bende ona gidiyordum rot ayarı çok önemli, yol tutuş kabiliyeti binek bir otomobilde yüzde 60-70 ön düzen ayarına bağlı, yakıt tüketimi, lastik aşınması, sürüş konforu ve kolaylığı, manevra kabiliyeti ve emniyetli sürüş gibi çok çok önemli olan şeyleri derinden etkiliyor.
gecen ay aldıgım triger setini bugun ustamda taktırdım 20bin kilometre kala yaptık triger bakımını. borseung marka triger seti ına marka v kayıs seti gk marka elektrikli devirdaim 4u marka 3 lt mavi antifiriz cey marka tampon tutucu parça tutarı 900tl işcilik 250
Hayırlı olsun. Bakımdan sonra usta, bilgisayara bağlayıp elektrikli devirdaime hava al komutu vermistir umarım. Motor çalışmıyorken, devirdaimin 15 - 20 dk kadar çalışması gerekiyor. VW grubunda elektrikli devirdaim hem çok yararlı, hem de bir o kadar sorun çıkaran bir sistem. SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı olsun, Poloş'un akrabalarını forumda görmek güzel, fakat; akrabasının ağır bakımında kötü bir hata yapmışsınız. Antifriz suyu okuduğum kadarıyla mavi kullanılmış ve şu an yavaş yavaş radyatörü mahvediyorsunuz. Büyük ihtimalle de, önceki antifriz tam tahliye edilmedi, çünkü; musluğunu açınca veya su pompasını sökünce tamamen tahliye olmuyor. Termostat borusu ve haznesinde 1.5 litreye yakın bir antifriz kalıyor. Tam tahliye için; Vas 5054A cihazına bağlanmalı. Kısacası; güzel bir karışımla sistemin ömrünü kısaltıyorsunuz. En yakın VW servisine uğrayıp, " G13 " kodlu eflatun rengindeki Hibrit Organik Antifriz kullanın. Veya dışarıdan G12 - G13 kodlu antifriz edinebilirsiniz. VW'de, mavi antifriz G11 kodludur. 1990'lı yıllarda kullanımdan kaldırıldı. Kırmızı ve pembe antifriz G12 ve G12+ kodludur. 1990'lı yıllardan itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Şuan güncel olarak; eflatun renkli Hibrit G13 kullanılmaktadır. G11(Mavi); hiç bir antifriz ile karıştırılmamalıdır. G12(Kırmızı-Pembe) ve G13 birbiriyle karıştırılabilirdir. G12+ Plus ise sadece G12 ile karıştırılabilir. G13(eflatun) sadece G12 ile karıştırılabilir. O model yılındaki 1.2TDİ motorun su pompası elektrikli değil, mekanik. Model yılı olarak sadece 1.6 TDİ Cayw kodlu motorun su pompası elektrikli. 1.2TDİ motorun su pompasının üzerinde sensör ve kontrol ünitesi bulunmaktadır. Vas cihazından test yapabilir ve verimliliği kontrol edilebilirsiniz. Sensörü sayesinde de herhangi bir arıza halinde güvenlik amaçlı araç marş almaz. Adblue'daki sistem gibi; Adblue bitince araç stop etmez sürekli uyarı verir ama aracı stop edince bir daha marş almaz. Borsehung iyi bir tercih olmuş. Önceden sadece üst segment markalara OE parça tedariği yapıyordu. Artık Vag grubuna da OE parça tedariği yapmakta. 4 sene garantisi mevcut, fakat; ülkemizde bu sektörde garanti demek, kullanıcı hatası demek. Son olarak; bu şekilde kullanmaya devam etmeniz, orta ve uzun vadede sisteme zarar verecektir. Değiştirmenizi öneririm. Orijinal G13 antifriz; VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
haklisiniz Sevra hanim yanlış anlamayın ama duraktan bir iki arkadaşa nedir ne değildir danistim ortak fikir zararlı olduğu yönünde... alüminyum blokta radyatörde dikkat etmek lazımmış. Inorganik hem zararıymış hem de ınorganik organik karışınca tepkimeden dolayi çok zararliymis. dikkatiniz sayasinde contaları bloğu kurtarmis olduk SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugün poloya dogru antifirizii aldim. 3 litre bendix alman malı g12 kırmızı 50tl. @Sevra hanım boru mu sökeceğim radyatorde nasıl degistirmeliyim SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1.Aşama; Soğutma suyu soğukken haznesinin kapağını açın. Sonrasında akünün alt hizasında, radyatörün altında musluk var. Onu çevirin, sonrasında geri çekin. 2. Aşama; Soğutma suyu tahliye olduğunda musluğu kapatıp kilitleyin ve hazır su doldurun. Termostat açılana kadar aracı çalıştırın, aynı zamanda su eksildikçe tamamlayın. (Aracınızda conta yanığı şüphesi var ise; güvenliğiniz için sıvı haznesinin kapağı açıkken aracı çalıştırmayın) 3. Aşama; Suyu tahliye edin. Tahliye olan suyun rengine göre 2.Aşama'yı tekrarlayabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Tahliye sonrası musluğu kapatıp, çevirerek kilitleyin. 4. Aşama; Antifriz - su karışımını kutunun üstündeki gibi 5 litrelik bidona ekleyin. (VW'nin önerisi %60 antifriz %40 saf su'dur.) Soğutma suyu haznesinden doldurmaya başlayın. 3 - 3.5 litre alacaktır. Aracı çalıştırın ve çalışır halde eksildikçe ekleyin. Biraz kullanım sonrası ara sıra kontrol edin, havasını aldıkça sıvıyı ekleyin. Kısa bir süre içinde kapak havayı atacaktır zaten. VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi