Arkadaşlar bir sorum olucak.. Yaklaşık 1 ay önce hyundai servisten polen filtresi aldım fakat yeni filtre eskisine hiç benzemiyor.Çerçeveler aynı sorun yok ama ortasındaki filtre kısmı aynı pencerelerde kullanılan sinekliğe benziyor.çok çok ince sineklik gibi içinden sadece hava geçebilcek tarzda birşey.Araba şuan samsunda ben ıspartadayım fotoğraf çekme imkanım yok..Orjinal değilmi diye düşündüm fakat serviste orjinal olmayan ürün satılmaz diye biliyorum..
bende eraya aldım servisten, eski kaliteli polen filtrelerinden yok malesef, yan sanayi gibi olmuş artık, kaliteli olanlar çok pahalıydı, en azından ucuza alıyoruz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif önceden hava filtresi 20 lirayı geçikti şimdi 7-8 lira, polen filtresi 50 lira gibiydi, şimdi 12 lira falan, buna şükür
Ben para vermedim servis hediye verdi.Klima gazını göstermeye gitmiştim polen filtresi yan sanayiydi kirlenmiş..Fiyatını sordum 57 ya da 67 lira dedi tam hatırlamıyorum bende kalsın dedim..Servisteki danışman tanıdıktı getirip taktı kutusundan yanımda çıkardı hediyemiz olsun dedi teşekkür edip ayrıldım..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
evet eskiden pahalıydı ama o filtreler kaliteliydi bunlar ucuz ama daha dandik, fiyatını yeni mi sordun? bu kalitede filtreyi dışardanda bulursun 10 liraya
Bana verdiğinin fiyatı söylediği abi..Getzin polen ve hava filtresi hep pahalıydı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
bana serviste "polen filtereleri kirli olursa klima yeterince soğutmaz" bilgisi verildi bu doğru mudur? filtreyi değiştirince klima daha iyi soğutmaya başladı mı?
polen eskiyince ve kirlenince üfleme azalır, ayrıca bakteri üretir ve kötü koku yapar, soğutmaya direk etkisi yok, üflemeye etkisi var
Polen filitresi değişince soğutma daha iyi olur diye servis beni uyarmıştı. Değişince hem difüzörlerden gelen hava akımı arttı hemde daha etkin soğutma sağlandı.
2011 getz start modellerinde polen filtresi yok.Yerine sineklilk telinden takmışlar.Adamlar baz paket satıyoruz diye heryerden çalmışlar.
servis polen filtresine 42 tl istedi almadım. hava filtresini 20 tlye aldım. polen nedne bu kadar pahalı yaw ucuzlamıştı hani
made in korea olması orjinal olduğu anlamına gelmez. hmc veya mobis kutusunda ve fabrika kodlu kutusunda ise orjinaldir
o anamarkasına baktım ama şimdi hatırlamıyorum ama araçdan çıkan filitreyle aynı markaydı .. fabrika kodlu kutusundaydı . halen mi orjinal olmayabilir (şaka bi tarafa ben aracı alana kadar hiç degişmemiş polen.söktüğümle taktıgım aynı marka sorup almışdım servis malı diye.) ama bi çok parçalarda .mesela renaultda servis malı veya yan sanayi adıyla satılan bi çok parça zaten aynı fabrikanın ürünü çıkıyordu
Parcacilar da servislerden toptan orijinal parça alıp satabiliyorlar onlardan olabilir aldığınız Tepetaklak
sanırım ,,, genelde araçdan ne sökersem aynısını ararım. büyük parçacılar var tek markaya çalışan onları tercih ediyorum
Evet filtreyi değiştirince daha iyi soğutur çünkü filtre tıkalı olunca klima soğutur ama filtre kirli olduğu için buna izin vermez o yüzden klima daha iyi soğutur diyorlar, yani klimanın çalışmasına, performansına etkisi yok..