Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Polen filtresi seçimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda nail tarafından 7 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. nail

nail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    nail doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    öncelikle herkese Kolay gelsin. Forumda aradım bulamadım, polen filtresi dizel ve benzinli için ayrımı olur yoksa aynımıdır? Forumda aradım bulamadım. Bende 2011 dizel era team var. birdeşöyle bir set var iş görürmü sizce http://www.n11.com/hyundai-accent-era-dizel-3-lu-filtre-set-P25049553 . şimdiden teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin.

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

dizel 1,5 motora yan sanayi filtre kullanmamanızı öneririm. yağ hava ve mazot filtresi orjinal olmalıdır. polen filtreside sağlığınız için orjinal olmalıdır karar sizin hepsini servisten orjinal alsanız 120-150 tl arası tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam

A.L.P.E.R bunu beğendi.
  3. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    200TL üstü benim Rio nun filitreleri. Fil marka filitre kullanıyorum sorunda yaşamadım, sorun olsa bile marka zararınızı karşılayacaktır.

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

markanıza o kadar güveniyorsanız ne diyebilirim ki
    ama forumda özellikle orijinal kullanın diye devamlı yazılıyor genede sizlerin takdiri sonuçta herkes kendi aracına alıp takıyor orijinal veya yan sanayi filtreleri

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    polen hariç diğerleri zaten pahalı değil. orjinal alabilirsiniz. polen biraz pahalıdır onu da durumunuza göre ister orjinal ister yan sanayi kullanın. polen filtresini yan sanayi kullanmanın araca bir zararı olacağını sanmıyorum.

Murat bunu beğendi.
  6. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Yan sanayi derken kaliteli yan ürünler tercih edilebilir, örnek olarak Mann filtre nin ürününe ben yan sanayi diyemem. :)

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bir kere 1000 km yan sanayi yağ filtresi kullandım. Bana maliyeti orjinal filtre ve yağ olarak 88 tl + işçilik olarak geri döndü.

Sabahları lifter sesini duymak ise paha biçilemez. Yan sanayi yolda kalmadıkça kullanmam yağ ve hava filtresinde.

Polen xd2 için serviste 50-55 gibi bir fiyat ben 15 liraya yan sanayi tercih ediyorum.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

8. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    polen.jpg
    Polenlerin mikroskobik görüntüsü fotoğraftaki gibidir.Çok daha farklı çeşitleri vardır.Bunlar bir çeşit mikroskobik canlıdır.Kıytırık bezden yapılmış POLEN filtresi diye adlandırılan TOZ FİLTRELERİ bunları tutup engelleyebileceğine inanıyormusunuz. Toz filtresi (polen :) ) dışarıdan çekilen havanın tozunu tutsun yeter.Fil ve man filtreler iyidir.Aracınıza uyanını bulup takın gitsin.İŞ arabanın motor kısmındaki filtreye gelince onun orjinalini kullanın derim.Yakıta birebir etki eder.

9. cenker_baba

cenker_baba Guest

Lejyoner hastalığı var klimadan bulaşan o sebeble orijinal filtre candır

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Lejyoner hastalığı filtrenin sık temizlenmemesi sonucu,,oluşan ve filtrenin nemlenmesi sonucu bakterilerin hızla çoğalıp klıma ruzgarı ile ortama dağılması ile yayılır.Legionella pneumophila adlı bakterinin etken olduğu bir hastalıktır. Akciğerlere yerleşip zatürreye yol açar.Orjinal filtre ile ilgisi yoktur.

NOT:Bakterinin latince adı linklidir.Üzerine tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

11. cenker_baba

cenker_baba Guest

hasan abi çoğumuz yılda bir kere bakıma giriyoruz kaçımız çıkarıp polen filtresini temizliyoruz %2 anca vardır bu yüzden en iyisi orijinal filtredir bana göre
    herkesin fikrine saygılıyım.

12. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Cenkerdemir kardeşim insanlar her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır.Gel gelelim ekonomi durumuna,,,,, diğer araçların filtrelerinin fiatlarını bilmem.İ20 ninki geçen seneki servis fiat 120 tl olunca İnsan biraz el freni çekme durumunda oluyor.Keşke masrafların tümüne yetişip hayatta kullandığımız her şeyin orjinalini kullanabilsek.
    ben yılda 2 kere filtreyi değiştiriyorum .İnan orjinalde olsa,,yan sanayide olsa sık değişmeyen filltrede bakteri oluşumu hızlanıyor ve bu filtreler sadece (filtre malzemesinin geçirgenlik durumuna göre ) dışarıdan çekilen havadaki tozları süzebilme kabiliyeti var ( bilgiler sağlık çalışanı olan oğlumdan alınmadır.)

karabocek23 ve cenker_baba bunu beğendi.
  13. cenker_baba

cenker_baba Guest

haklısın abi ben yılda bir sefer değiştiriyorum (80 tl) pek klima kullanmadığım için bundan sonra ben senin sözünü dinleyeceğim kaliteli bir yan sanayi filtre ile yılda iki sefer değşim yapıcam.

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Fil, Mann, Asaş(Hyundai'nin filtrelerini üreten firma) bence bunlara piyasadaki çin malı muamelesi yapmak haksızlık olur. polen filtresi serviste nedense diğer filtrelere göre çok pahalı. bende dışarıdan alıyorum ama polen filtresi piyasada fil, Mann, Asaş yok.

15. kadirkamboz

kadirkamboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    salih yavuz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    polen filtresi ve hava filtresini yılda 2 kez değiştiririm. orjinal ürün kullanmıyorum. yan sanayi diye adledilen orjinalle birebir aynı ürünler mevcut piyasada. örneğin vestel ile regal aynı markalar ama regal daha ucuz. polen filtresini değiştirmeden klima dezenfektanı kullanımını tavsiye ederim. hava filtresini sık değiştirmekte yakıta direkt etki ettiğinden sık değiştirilmeli.

16. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben hava filtresine uzaktan kompresör ile hava tutuyorum :)

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi yapma :) basınçlı hava iyi değildir. filtreyi çırparak temizle yada elektrikli süpürge ile ters tarafından çek. bence en güzeli değiştir :)

cenker_baba bunu beğendi.
  18. cenker_baba

cenker_baba Guest

uzaktan veriyorum havayı yusuf kardeş :)

Yusuf bunu beğendi.
  19. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşlar
    polen filitresi yıkanır veya temizlenırmı?

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Orjinal polen filtresi bu, plastik örgü üzeri elyaf kaplanmış, piyasada olanlar ise karton misali üzerinde bu elyaf tabaka yok, bu yüzden ucuz ve çabuk tıkanıyor. Tabi yan sanayisi orjinalinden kat kat ucuz olunca daha kısa sürede de tıkansa değişimi orjinalinin değerini bulmuyor.
    Bu Tucson'un eski üretim polen filtresi yeni TR'de üretilen filtre ise yan sanayilerine daha yakın bir kalite de malesef malzemeden çalınmış.
    Yıkanır mı.? diye sorarsanız hafifçe bu elyaf malzemeye zarar vermeden yıkanabilir, ben bir kere yıkadım yalnız en fazla aynı filtre bir belki iki kere yıkanabilir, daha sonra performansı düşecektir. Yumuşatıcı/kokulu deterjan ile filan yıkarsanız aracınızda güzel kokar yalnız kurumadan takmayın, takılı değilken de çalıştırmayın.

karabocek23 ve nail bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş