MADDE 20- 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 23- Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur. Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 Türk Lirası idari para cezası verilir. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilir. Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 Türk Lirası idari para cezası verilir, plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilir. Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5.000 Türk Lirası idari para cezası verilir ve araç trafikten men edilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesi hükmüne göre cezalandırılır.”
yonetmelikteki plaka ne olucak onu guncelledilermi acaba şuan bakırkoyden alsanız başka bahçelievlerden alsanız başka plaka veriyorlar
Sinirlerim bozuldu resmen Cam filmi düşünüyordum o iş sakata bindi. App plaka için acaba diyordum oda başka bahara kaldı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sekiz haneli plakayı alıyorlar mesela 34 KV 3502 bu plakanın V harfine bir tane bant yapıştırıyorlar ki harf okunmasın diye sonra radar madar gazlayıp gidiyorlar, polis durdurunca da -aaaa bak sen şu işe mahallede çocuklar buraya bant yapıştırıvermiş ben bunu görmedim polis bey kusura bakma diyerek söküyorlar Şimdi yazdım buraya böyle ama akılda olan şey kalp tarafından tasdik edilmeyip gerçekte insan tarafından uygulanmazsa günahı yok. Ama Allah ın bildiğini kuldan esirgeyemem, lakin bu cingözlüğü yapan olursa bunun öbür dünyası var. Teeh bende yazıyorum 141km hızla geçip 189 lira ceza aldığım radar cezası kağıdını hala saklıyorum, çerçeveleteceğim duvara asacağım diye, bana ne sekiz hane plakadan? benim işimi görmez ki ben yapacaksam göstere göstere yapıyorum. Hepsine pişmanım oldukça pişmanım benim gibi olmayın lakin kul kusursuz değildir.