Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

plakadan, kapı koluna birkaç soru

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda jarrah87 tarafından 20 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Günaydın arkadaşlar... Aracı yeni aldım birkaç sorum olacaktı sizlere.
    Arabanın plakalarını 1-2 gün önce aldım.. Önceki plakasında ön plaka kare şeklinde idi.. Ama bana gelen mühürlü app plakalarda ön plaka dikdörtgen şekilde.. Ben plakaları taktırdım ön plaka için plaka çerçevesini yeni aldım.. Ama sitede inceledim bazı arkadaşlar çerçevelikleri kaldırmış sadece plaka var.. Görüntüsü çok hoşuma gitti.. Ama benim ön plakanın arkası kare şekilde o yüzden merak ediyorum ben çerçeveyi kaldırsam plaka tutar mı yoksa 1-2 km gidince yoldan mı toplarım :) veya ne tavsiye edersiniz....

Aracım gri (platin gri) kapı kolları ve ayna siyah... Öncelikle kapı kollarını fln krom yaptırmayı düşündüm teknik servisten 70 tl fiyat aldım.. Ama trafikte benim araçla aynı renk bir araç gördüm kapı kolları ve aynalar araba ile aynı renk ve aynaların üzerinde sinyal lambaları bile var.. Aradım hyundai teknik servisi sordum boya ile yapılınca kabarır bir süre sonra bırakır o yüzden sadece krom yapıyoruz dediler.. Bana inandırıcı gelmedi dedikleri.. Trafikteki aracınki hiç boya gibi durmuyordu sanki orjinal ürün gibiydi.. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum...

Araca boya koruması yaptırmanın çok faydalı olduğunu söylüyorlar... O yüzden bir araştırma yaptım sonax ve autoking var trabzonda... hangisini tavsiye edersiniz veya boya koruma yaptırmak gerçekten gerekli mi?

Ayrıca arkadaşlar daha aracın kaskosunu yaptırmadım.. birkaç yerden fiyat aldım.. anadolu sigorta 1500 , ankara sigorta 1150, hür sigorta 850 tl dediler.. (yaş önemliymiş kaskoda yaşım 24) sizce fiyatlar nasıl???
    Düzenleyen : jarrah87

2. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...
    Düzenleyen : jarrah87

3. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sizin gördüğünüz aracınkapı kolları sonradan boyanmamıştır. Sanırım select ve üzeri donanımlarda kapı kolları ve aynalar gövde rengi oluyor. Sinyalli ayna olayını bilmiyorum. Ama servislerde veya çıkma parça satan yerlerden orjinal arabanızın renginde kapı kolu bulabilirsiniz sanırım.
    Yaşınızın etkisi var mı bilmem ama kasko fiyatları yüksek sanki. Ama Anadolu, Axa, Aviva gibi büyük şirketler dışındakileri pek tercih etmeyin.
    Düzenleyen : Bedri Baki

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    sinyalli ayna dedikleri aynanın üzerine yapıştırılan bir kapaktır 150 tl gibi bişeydi heralde gövde rengine boyanıp takılıyor.

kapı kollarınıda güzel bir zımpara çekip+astar+boya atılırsa orjinal gibi olur...nikelajı bende sevmiyorum çok abartılı duruyor ve ilerde düşebiliyor.

Benim plakalarım orjinal duruyor bana daha çekici ve sade geldiği için ellemiyorum kaskoda benim axa sigorta 613 tl ilk kaskosu daha

5. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

hyundai teknik servisi aradım adamlar boyanırsa kabarıp dökülür dediler... Bir önceki mesajda arkadaşın dediği gibiyse select ve sport style olan bir donanımsa bu kapı kolu rahat bulabilirim herhalde..

Sizin yaşınız ve hasarsızlık durumunuz nedir... Biraz inceledim ilk defa kasko yaptırıyorsan pahalı oluyormuş.. yıl geçtikçe hasarsızlıktan indirim alınıyormuş..

6. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sinyallı aynalar servislerde var fiyat sormak lazım

7. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  8. tamerx27

tamerx27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tamer KANALICI
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    bide bunların servistekilermi saglam öbürlerimi

9. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
  10. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    boyamanız lazım gövde rengine..

11. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

peki kabarma veya dökülme yaparmı..boya ilerleyen zamanlarda

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    boyamadan önce zaten plastik astar atılıyor. düzgün bir şekilde yapılırsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    iyi boyanırsa dökülmez bide çıkma kapı koluyla uğraşma güzel bir zımparayla pütürlüğünü aldıktan sonra onun bi ilacı daha doğrusu astarı var onuda sürdükten sonra güzel bi boyarlarsa, kesinlikle dökülmez....

Onlar size öyle diyip kromları satmaya çalışmışlar bence...
    Düzenleyen : mmt.88

14. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

Haklısın birde sonuçta bu kapı kolları ve aynalar fırın boya olunca bende sökülmesine pek ihtimal vermiyorum...
    Sadece forumda bir konuda arkadaşın birinin lafı dikkatimi çekti.. En iyisi siyah diyor.. Çünkü aracın en rahat deforme olan parçalar kapı kolları ve en rahat sürtülen parçalarda aynalar diyor... Boyattıktan sonra niye siyah yaptıklarını daha iyi anladım diyor :))
    tabi bu da bir bakış açısı..

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Oda ayrı bir zevk tabi ben önceki erayı 1.5 yıl 100 bin km kullandım o boyalıydı en ufak bir deforme yoktu...Aynalardada zaten siyahken bile sürtsen mutlaka iz kalacaktır yani nasıl olursa olsun aynalara dikkat etmek lazım...Bende şu an siyah kullanıyorum aracım team modeli ama ilerleyen zamanlarda boyatmayıda düşünyorum

16. yesilmavi06

yesilmavi06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    95 yumurta kasa vardı bende beyaz 6 yıl kullandım aynaları siyahtı sıpey boyayla bi güzel boyadım hiçte bırakmadı servisin her söylediğine inanmayın onlar parça satmak para kazanmak için her yolu deniyor arkadaşlar.

17. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Beyler şöyle bir bakıyorum camların çerçevelerindeki siyahlarlarla bir bütün gözüküyor.. Bazen hoşuma gidiyor bazen beğenmiyorum :)))) kararsız kaldım anlayacağın...

18. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Açtığım başlığa cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim... Ama sorulara pek cevap verilmemesi ilginç bir durum... Ben elimden geldikçe her forumda bilgi ve deneyimimi aktarmaya çalışıyorum... Kasko olayını sordum herhalde bu sitede bir tek ben kasko yaptırıyorum :))

Neyse bunlar işin şakayla karışık sitemleri ama.... Belki benden sonra bunu kafasına takan arkadaşa bir yol gösterir. Hyundai accent eraya ilk kasko yaptırmada eğer birde benim gibi 24 yaşındaysan çok yüksek çıkıyor.. şöyleki zurich 2200, axa 1690, anadolu 1590, guneş 1200 .... ben halk bankasının birlik sigortayla birlikte yürüttüğü halk birlik kasko yaptırdım.. Tabi sigortacı arkadaşıma danışarak.. Teminatlarımı tam yazdırdım, auto kingten mini onarımı fln filan da var.. arabanın piyasa değeri 18400 den alınmasına rağmen ben 21000 yazdırdım... kasko ücretim 976 tl çıktı.... Benim gibi kaskoyu ilk defa yaptıran arkadaşlar sakın aracınızın değerinden düşük yazdırmayın kaskoya.. Aracınız pert olsa hiçbir şey kuzu kuzu sigortanın verdiği teminat değerine razı olursunuz...

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kaskoda 30000 Tl Yazsa Bile Bu Araba Piyasa 22000 Tlye Satılıyorsa Hiç Bir Firma 30000 TL Vermez..Piyasa Fiyatını Verir.. Benim Aracın 30000 Tl Yazıyor 30000 Tl Mi Verecekler Hayır En Fazla 19000 Tl Verecekler

20. Adanus01

Adanus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben 2010 era ma 550 tl fiyat vermişti axa sigorta..Hemde 12 taksit..Boya korumayı bende düşündüm ama yaptırmadım.Cebimizi akaryakıta bağladığımız için...

Bu Sayfayı Paylaş