selam arkadaşlar akşam ustu bı kaldırıma gizlenmiş durumdaki baba'ya vurdum plakam yamuldu bunu değiştirmek istiyorum nerde ve nasıl yapabilirim birde maaliyeti nedir bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
Ön plakayı kare yada diğer dıyla novo biçiminde yaptırmanızı öneririm. Getz, Admire, Era, Elantra modellerinde ön plaka yeri kare biçiminde olanlar için tasarlanmış.
ben önü kare yaptırdım elimden gelse arkayıda kare yaptırıcam fakat arka plaka takılcak yerin sacına delik açmışlar uzun plakaya göre
bende ön plakayı yenilicem trafik dairesine gitmeden veya nereye nasıl gidicem hi bişey bilmiyorum da
Yok ben sadece ön plakayı alıcam arkası dikdörtgen kalıcak sadece ön plaka için ne işlemler olucak biraz aydınlatırsanız sevinirim nerelere baş vurucam ne evrak lazım ?
buyurun buradan inceleyebilirsiniz trafik ile ilgili işlemlerde neler gerektiği yazılmış http://www.konya.pol.tr/trf_tescil.htm#Plaka_Zayi_edilmesi_i%C5%9Flemlerinde_Gerekli_Belgeler_
Ön plakayı kare yapmak için trafiğe bildirmemiz gerekiyor mu. yani ben şimdi nereye gidersen yapabilirim bi detaylı bilgi ltfn
Siteden aldıgım bilgileri hemen aktarıyorum bir ruhsatınız ve ön plakanız elinizde olucak sonra aracın baglı bulundugu karakoldan yeni plaka talep belgesi gibi bişey var adını unuttum onu alıcaksınız ve eski plakanızı vericeksiniz sonra söfürler cemiyetine gidip yeniplakanızı bastıracaksınız ama görevliye kare plaka istiyorum deyinsöylemezseniz uzun plaka veriyorlar yeni plakanızı aldıktan sonratekrar aynı karakola gidip mühürlüyorsunuz hepsi bu kadar Not : bu işleri ancak ruhsat sahibi yapabilir . yoksa vekaletle halledebiliyorsunuz Düzenleyen : Dimitri
Çok teşekkürler hem bana çok meşakatli geldi )ayrıca ruhsat sahibinin başına silah dayasanız bu işler için koşturmaz)))
Bana görede meşakatli idi ama diyelim aracıya yaptırsanız 100 tl der bu yüzden bende yapamazmıyım dedim çıktım yola ama karlı oldu
Bencede kare öne çok yakışıyor. ama ön tamponda uzun plakayı çıkarınca orada uzuna göre kalan delikler sırıtmasın sonra. Aynı deliklere kareyi takabilecek miyiz ki?