Arabama yeni ses sistemi almayi istiyorum. Bugun media marktta 2300 modelini 199 tl yr gordum. Birde sonu 50 ile biten( bildigim kadariyla kacak bunlar ) setler var daha ust modeli 230-250 civari. Hangisi iyidir arada kalite farki var mi kullanan bilenler yardimci olurs sevinirim. Amfi ve hoparlor oneriniz nedir toplamda 500-600 civari belki cok az daha fazla olabilir .
bende 2300 düşünüyordum mirkan hocamın tavsiyesi üzerine 2300 den vazgeçip 6350sd aldım 245 liraya. ses kalitesi gerçekten çok iyi. doğubanktuning diye bir firma var web siteside mevcut. Sirkeciye gidip elden alabilirsin.eğer bütcen müsaitse 7250sd al değilse 6350sd kesinlikle tavsiye ederim anfi çıkışlarının iyi olması nedeniyle ileriye dönük bir ünite seçmiş olursun.
ayrıca aracınızın modelini yazarsanız hoparlör tavsiyesi için daha net yardımcı olunabilir. Benim aracım Accent era sadece önlerde orjinal hoparlör vardı 6350sd teyp aldıktan sonra arkalarada 6x9 pioneer 300watt 3 yollu hoparlör aldım arca monte ettikten sonra teypden bas ayarlarını düzgün yaparsanız çıkan sese inanamazsınız eğer aracınız accent era ise ; 6350sd teyp: 250 tl 6x9 Pioneer 300watt 40w rms oval hoparlör: 75 tl ön kapılara 16cm iki yollu pioneer: 55 tl xetec vector 200.4 amfi: 140 tl jbl gt4-12 1000watt kabinli woofer: 150 tl Ovalleri ve kapılardaki 16 cm lik hopalörleri teypden beslersiniz woofer ı da anfiden 2 kanalı köprüleyip beslersiniz toplamda 675 liraya ve keyifle dinleyeceğiniz bir sistem olur. bende aracıma aynısını yapıcam şuan anfi ve woofer ım eksik kaldı en kısa zamanda parasını ayarlayıp onlarıda halledicem inş. yanlışım olduysa düzeltin lütfen bu işe yeni yeni başlıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif herkese iyi forumlar... edit:imla. Düzenleyen : Burak ELMAS
Müzik tesisatı hakkında mirkan bişey söylüyorsa bildiğinden söylüyordur https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
modeller konusunda bir şey diyemem ama 50'li serilerden almıştım ben daha önceki arabama.bir yıldan fazla kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım.aynı teybin 00'lı serisini de arkadaşım almıştı ve arada hiçbir fark yoktu.tercih sizin.
Sagolun arkadaslar bugun taktirdim sistemi. Pioneer 7250 onlere komponent jbl sanirim 508 c modeli. ( yanlis hatirlamiyorum umarim o kadar cok marka ve model baktim ki artik arabay ne aldim kafam karisti) jbl bass 30 (1100 vatt sanirim) slim kabinli epoch amplifikTor 4 kanalli ayrica iki tane everson marka 7 inclik kafalik sd kartli ve usb li. Paralel baglattim ama esimin onersiyle ayirmayi dusunuyorum simdi. Aux cikisindan ana sisteme ses aktariyor. Cocuk arkada cizgi film izlesin diye taktirdim onuda. Kulaklik giriside var. Yapan kisi arkadasimin kuzeni oldugu icin uygun fiyat verdi ve sistemi oyle monte ettiki hic bi yerde kablo yok. Kafaliklarda ki ekranin bile aux kablosu gizli sekilde gelip kosnsolun anindan cikiyor. Bu arada atac starex tci 5+1 uzun sase. Bas icerde arka koltukla bagaji ayiran panelin arasinda bagajda olsun istemedim cunku bisikilet icocuk arabasi ivir zivir dolu. Belki zarar gorur bisey koyup alirken delmeyim diye iceri koydurdum. Sonuc gercekten super. Kafaliklara video klip koydum sesin cikisi teyptekinden daha dusuk tabi ama kalite yine ayni. Normalde 6-10 arasi aciyorum sesi kafaliklardan alinca 15-18 olmasi gerekiyor. Fikir soyleyen herkese tesekkurler.
Hocam güle güle kullan sistemini ... teybi 7250 seçmekle çok doğru yapmışsın ... 508 13 cmdir ... keşke kapıları kestirip 6508 alsaydın ... tavsiyem teybin boşta kalan kanallarını doldurman ... bir takım 2 yollu 6x9 pioneer iyi gider ...
burak sana tavsiyem kapı ve diğer ovaleerin için jbl gto 1004 al basa gelincede kicker 38 lik comp serisi onuda besleycek mono anfi forwell 1200 watt 2 0hm bide kapasitör taktır elektrik sistemine sonrada sesi 35 getir sonucunu mutlaka bildir..
ha eger sesi 40 a kadar cıkarırsan lütfen arabadan 10-15 mt uzaga git ciğerlerinin parcalandıgını hisedeceksin