İyi akşamlar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.. Arkadaşa bugün resimde gördüğünüz bass'ı aldık fakat sanırım bu basslar free-air yani kutuya koyarsan çalmaz gibisinden birşeyler söyledi.. Bu basstan en iyi verimi nasıl alırız bilgisi olan varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler [/IMG]
bu seri sublar arka cam önünde kullanıma uygundur ve bu seri sub kullananlar kesinlikle kutuda kullanmazla cünkü verim alamazsınız.bu sub kullanan cok tanıdıgım vardı zamanında ve hiç kimse kutuda kullanmadı.yakın zamanda bu sub modeli artık nostaljiye dönecek ve efsane 6985 ile birlikte kullanılacak ve çok kıymetli olacaktır,fikrimce...
kutulu kullanılır ama çok büyük kutu lazım verim almak için gerçi bendeki de free air dinlenmeyecek kadar kötü çalmıyor sadece alt frekansları okuyamıyor bazen.
Bugün deneye deneye eskisinden iyi oldu kutunun içine tıka basa elyaf doldurduk şimdilik idare ediyor öyle dışarıya bass sesi vermiyo ama arabanın içinde gayet tok yeni bass alana kadar idare eder sağolun arkadaşlar
Bu hoparlör pioneer - impp cone -Free air (yani havasız) hava portu olmadan kullanılır. Pandizot ile kullanımlar için tasarlanmıştır. Büyük kabin ilede kullansanız, alt frekanslarda doygunluk alamazsınız. Mahalleye yayın yapmak gibi bir niyetiniz yoksa ve bagajınızda koca bir kabin ile gezmeyi düşünmüyorsanız kullanmanızı şiddetle tavsiye edrim. Ben Getz aracımda 2 tane kullanıyorum (Pioneer TS-W202F) portsuz Pandizot yaptırdım ve çok harika ses veriyor.