Merhaba arkadaşlar, Bir arkadaşım 500 watt pioneer marka 2 adet kolon satıyor 2. el. Almayı düşünüyorum sizce bunlar iş yapar mı ? 2 kolona 80 TL istiyor. Bir de bu kolonlar bizim arabanın pandizot kısmına uyar mı? Aracım 2011 era.
Pioneer ın hangi modeli acaba. Yada hoparlör kaç senelik, eğer 10 -15 seneden daha eskiyse kesinlikle al. Aracınıza uymasa bile pantizottaki hoparlör deliklerini biraz genişleterek yerne yakabilirsiniz. Tabii patlak bozuk yada göbekte falan yırtık varsa alma boşuna
Tam serisini bilmiyorum hocam. Fazla eski olacağını sanmıyorum en fazla 3-5 yıl olsun. Peki bu pandizotun genişletmesini nasıl yapabiliriz ?
Era kullanıcıları bu konuda sana yardımcı olurlar. Era ve orjinal hoparlör ölçüsü hakkında pek bilgim yok.
aynısı bende var on numara ses veriyor tabi o orjinalse ben 140 tlye almıştım 80 rms gücünde sanki öbür hoplardan hiç ses gelmiyor sadece bunlardan geliyor ama benimki anfiye bağlı eğer bu hoplarda 80 rms gücünde ise anfiyle beslemeniz lazım o zaman sese bakın.
80 rms hocam. Anfi var bende. Arkadaşın arabada anfisiz dinlemiştim o bile hoşuma gitmişti. Tek kafama takılan benim arabanın pandizota sığar mı ?
Murat abi bi sorum olucak size bende suan kurulu 4 adet pioner oval 400 wat var pioner teyp var usb yeni aldim arkadasimda xetek 5kanal cikisli anfi var temiz alinirmi 150 tl istiyo
www.hyundaiclubtr.com/33637-i20-set.html aynı kolonlardan bende var ses kalitesi cok iti ama bass olarak alcaksan düsünme tiz kolonudur ben memnunum ayrıca bass kullandıım için sorun cıkarmıyor.
Mrb; dostum kolonlar aracının arkasına uymasada tas ile kolonu aracın pandizotundan işlme gerek kalmadan kolonu oturtursun,yada pandizotu söküp daha şık ve kolonlara uyumlu pandizot yaptırabilirsin.aracınıza ses sistemimi kurmak istiyorsunuz yoksa sadece güzel ses mi almak istiyorsun önemli olan bu. arkaya bunları ön kapılara da yuvarlak pıoneer alırsın bide ana ünite pıoneer çok güzel olur...
Yok hocam tizz kolonu olarak kullanacağım, bass için 1000lik jbl var. Yavaş yavaş sistemi topluyorum hocam. Şuan aracın üzerinde 1000 lik jbl bass, roadstar 2400 watt anfi var. Bu kolonları alıp onları da mid olarak kullanmayı düşünüyorum. Daha sonra da dediğiniz gibi ön kapılardaki midleri değiştireceğim zaten. Aracın pandizotu değiştirmeden bunları oturtabilirsem daha iyi olur aslında. Ama pandizottaki yuvalara bunlar girer mi orda kararsızım biraz.
girmesede problem yok,dediğim gibi 6x9 oval kolonlar için tas var,kolon hafif yukarı yükselecek ama pandizota hiç dokunmana gerek kalmıcak.yada komple daha sportif bi pandizot yaptıracaksın orjinali çıkartıp kenara koyacaksın.