Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Peynir ekmek gibi satılan 2.5 Kia Sorento

'Sohbet' forumunda _ELANTRA_ tarafından 24 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. _ELANTRA_

_ELANTRA_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    65
    Ad Soyad:
    Cumhur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bakalım bu kasada kaç adet satacak araba çok güzel olmuş fakat sonu yine belli gibi devlet'in artık 2.0 motordan aldığı vergiye düzenleme getirmesi lazım 2.0 motoru neden bu kadar lüks görüyorlar anlıyamıyorum, kaç tane model bu vergi safsatası yüzünden heba oldu gitti, Türk milletine vur kırbacı al ekmeğini yapıyorlar halkta ses çıkarmıyor ama bu kadarı da fazla bence.

Bana kalırsa lüks anlayışı motor hacmine göre olmamalı istersen dacia lodgy modelini bile 2.5 motor yapabilirsin böyle olursa dacia lüks'mü oluyor şimdi ?

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ekonomi bakanı ben olsam motorlu taşıt vergisini taşıt net ağırlığı ve karbon salınımı üzerinden hesaplatırdım, aracın yakıt verimine olan davranışı yada yolları eskiten ve çevreyi kirleten şeyler bu özellikler çünki. Benzindeki vergiyi de kapsamlandırılmış yol geçiş ücretine çevirmek lazım, Motor hacminden vergi alınması günümüz şartlarında pek mantıklı değil. Ekonomi bakanı olmadığım için hayal bunlar tabi sonuçta fikir. 2.5 yada 3 litre motora sahip bir otomobilin kime zararı var ki yaptırım gibi bir vergi reçetesiyle karşı karşıya.

3. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    kesinlikle katılıyorum. aracın tonajı yola verdiği zararla doğru orantılıdır. bu yüzden bu tür masraflar göz önünde bulundurulmalı. illa yaşa göre vergi alacaksa yaş eskidikçe vergiyi artırmalı. böylece hem araç fiyatları ucuzlar hemde trafikte hurda şahinleri renoları ladaları görmek artık tarihe karışır

Bu Sayfayı Paylaş