petrol ofisi 10-40 lpg li araçlar için olan yağı kullanıyorum.araçım yağ eksiltiyor bu yağ ile tamamlıyorum.bu yağı kullananlar yorumlarınızı yazarmısınız.
hangi yagı kullanıyorsanız aynı yaga devam edın yag markası degişimlerinde yag eksıltmesı olur ... ama yag yakan araçlar için 10/60 yag kullandırıyorum ... hangı marka kullandıgının bi önemi yok yeterkı adı bellı olsun ... ama süreklı aynı yag markası olsun.. petrol ofısı güzel bi marka castrol mobıl shell lukoıl elf
Çok çakma bir isim olmadıktan sonra motor yağları arasında uçuk bir fark yok , makine yüksek mühendisi bir arkadaşıma da sordum hatta bu mevzuyu , aynen böyle söyledi . Petrol ofisi ya da elf kullanabilirsiniz , 10 40 dan daha kalın bir yağ kullanmanızı asla tavsiye etmem.
LPG ve benzin çalışma sıcaklıkları farklı diye biliyorum dizelde farklı olabilir buna dayanarak yağların farklı özelliklere sahip olduklarını tahmin ediyorum GM Discovery II+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen lpg li araçlar için yağ yazanlar uydurmaca çok satmak için tamamen Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
benzınlı ve dızel yagda aslında farkeden bişey yok aynı ya sadece firmaların satış politikası.. ama 10w40 5w30 vb. yaglar farklı özellıktedır..
ben kendı arabama lukoılın 5w30 partıkullusunu kullanıyorum markalar arası bi fark yok çünkü belli standartların altında üretemezler fiyatı ucuz o yüzden onu kullanıyorum..
Hyundai bu araçlarda API SG yağ tavsiye ediyor. API standartı sürekli kendini geliştiren bir yağ. Peki API SG yağ şart mıdır? Hayır API SG - H - I - J .... şeklinde devam eder, yani sondaki harf yukarı çıktıkça yağ kalitesi, yağlama ve koruma özellikleri artar şu an en kaliteli yağ API SN standartıdır.