Petlas 4 mevsim lastik hakkında bilginiz varmı? bir arkadaşda sıfır4 lastik 150 tl ye vereyim sana dedi.alayımmı. veya fiyat ve performans olarak tavsiye edeceğiniz lastik markası nedir?
kardeşim illa ucuz lastik alacaksan lassa miratta al tanesi 70 tl. bizim torosta var birkaç defadır aynı lastiği alıp taktırıyorum. tarlada gayet iyi dayanıyor. asvaltta yumuşak yolu hissettirmiyor. petlas o kadar kaliteli değil.
Petlas eskiden KOMBASSAN ın idi. 2005 te http://www.petlas.com.tr/page.php?ID= devraldı. hafif taşıtlardaki ürünelrinde Süper bir yapısı nalesef yok. Karar yinede sizin.
gayet güzel lastikleri olduğunu biliyorum. ancak burada bence direk marka sorgulaması yapmak yerine alınacak lastik ebadına göre marka sorgulaması yapmak daha doğru olacaktır. bir markanın tüm lastikleri iyidir yada kötüdür diye birşey sözkonusu değil.
kardeş petlas kalite olarak pek iyi sayılmaz hatta hiç iyi sayılmaz ama yinede bu fiyata lastik lastiktir...al gitsin....sonuçta ralli yapmayacaksın safariye çıkmayacaksın.......bence insan gibi hız kuralları çerçevesinde araç kullanıldığı zaman kesinlikle sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.Tanesi 37.5 liraya gelir....bu paraya çıkma lastik alırsın..bence düşünme al..yada arkadaşının telini ver arayım ben alayım
Lastik için bence kesenin ağzını açmaktan korkmamak lazım. Yolla aramızdaki tek bağımız. Dunlop kar lastiğiyle yağmurlu yolda kaydığımı bilirim ama karda michelin mevsimlik lastiklerle yola tutunduğumu da bilirim. Petlasın binek lastikleri hakkında açıkçası çok olumlu şeyler duymadım ama olumlu bir yanı varsa da senin alabileceğin fiyat
Lastik konusunda genel bir hatamız var. İthal ve pahalı lastikler iyidir diye düşünüyoruz. Düşünün Amerikada üretilen bir lastik için kauçuk Asyadan ithal ediliyor, üretilen lastik fabrikadan gemiye naklediliyor+gemi ile onbinlerce kilometre ötedeki ülkemize geliyor+ithalatçı firma karını koyup bayilere naklediyor+eğer bayiden değil piyasadan alıyorsanız bayi piyasaya veriyor bu lastiği ve en son size ulaşıyor. Kısacası pahalı olmasından dolayı iyi bildiğiniz ithal bir lastik aldığınızda tüm bu aracı kişilerin maaşını, mazot parasını, yemek paralarını ve karlarını siz ödemiş oluyorsunuz. Yerli malı bir lastiğin ucuzluğu nakliye masrafları ve aracıların azlığı nedeniyle olmaktadır. Özellikle kış lastikleri hız lastiği değildir. Ben petlas kullanıyorum ve son derece memnunum. Sonuçta 3-4 aylık periyotta kullanılacak bir lastik için korkunç paralar ödemek mantıklı değil. Pahalı ve Petlas ile aynı kalitede kış lastiği alıp 6 yıl kullandığınızda 3. yıldan itibaren aşınma ve deformasyon nedeni ile performans düşecektir. Yerli alıp 4 yıl kullanıp değiştirirseniz hem zarar etmezsiniz hem de hep aynı performansı yakalarsınız. Bilginize.
bizim h100de de pirelli chrono tipi lastik var h100 gibi savurgan bir araca gayet güzel gidiyo yani markadanda lastiktende memnunuz önerebilirm...
Aracımda şuan 185*65*14 ölçülerinde Petlas Snowmaster w601 kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay önce tanesini 80 tl'ye almıştım. İki tane alıp çekerlere taktım. Şuana kadar problem yaşatmadı, memnunum. Petlas'ın lastikleri bence kötü değil. Sonuçta Petlas uçak lastiği üreten bir firma. Bir başka artısı da yerli sermaye olması.