Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Performans Testi?

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda devberserker tarafından 30 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dün bir arkadaşım arabama bindi al sen sür dedim. Bu 1.4 mü dedi? Hayır
    dedim 1.6. İnandırmakta zorluk çektim. Her ay 1000 liradan fazla taksit ödüyorum ve ciddi bir şekilde canımı sıkıyor artık neden gitmiyor bu araba.

Şu linkte görünen vites dişli oranlarını;
    http://www.hyundai.com.tr/tr/Conten...model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=1.2

ve beygir gücünü ve gerekirse daha fazlasını görmek istiyorum. Böyle bir checkup yapabilecek servis varmıdır? Ayrıca arabamı denettirmek istiyorum. Ama diğer i30 larla kıyaslayabilecek birisi olursa çok daha ii olur. Hepsimi böyle bunların? Lanet olsun böyle işe sinir hastası olacam gitmiyor abi araba gitmiyor deli olacam. Ben de gitmiyonmu lan inadına 5 bin devirlerde sürüyorum gebersin moturu ölsün çatlasın patlasın. Kendi malıma gavur malı gibi davranmaya başladım. Bir insan bu kadar soğurmu ya malından.

2. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    i30 ların 1.6 motorlarından şikayet oldukça fazla kasa agır oldugundan güç yeterli gelmeyebiliyor malesef. Yüksek devirde kullanıp tork ve güç ortaya çıkarmanız gerekiyor daha fazla bunun içinde yakıt gidecek tabii ki..

3. drakkar

drakkar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    accent era 1.6 içinde ilk defa binen birisi aynı yorumu yapabilir ancak hakkını vererek devirli kullanıldığında kalkış veya ara hızlanmada geçemeyeceği 1.6 yok (kilo avantajıyla)

i30'un en büyük dezavantajı kilosu (1430 kg) bu nedenle 0-100 11.5 sn

accent era 1.6 1100kg 0-100 10.2sn

4. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abi o kadar ağır arabaya o motoru koyuyosan turbo falan koy bari de milleti kendinize sövdürmeyin böyle.

5. Misafir

Misafir Guest

Alırken test sürüşü yapmadınız'mı...

6. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İ30 Lar ilk çıktığı modelleri 1285 kg felandı 1.6 sı kullanmıştım gayet iyi idi performansı bastınmı hızlanıyordu hemde otomatiğini kullanmıştım.Fakat sonradan araca ne koyduysalar 1400 kg yaklaştı 1.6 sı buda ister istemez arabayı hantallaştırır.Zaten arkadaşında son hızla derdi yoktur iyi hızlanmasını, yokuş tırmanırken hızlanmasının iyi olmasını istiyordur ama bu ağırlıkla biraz zor.

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    11.5 sn cok değilki..bizim tucson 13.8sn getz otom 13.9sn..bence normal..

8. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yusuf o değerler araç 1250-1300 kg arasındayken giriliydi 11.5 olarak araç 1350-1400 kg arası oldu o değerler değişmedi imkanı yok değişmesi lazım az buz deil yani araç ortalama 100 KG ağırlaşıyor.

Düzenleyen : getz2007

9. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Test sürüşü yaptığım araç crdi idi. Benzinli olanının böyle olacağını tahmin etmemiştim.

10. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    CRDİ seni mutlu ettiyse benzinlide mutlu etmeli hele üst devirlere çıktıkça benzinli farkını gösterir acaba pis yakıt olayı felan olmasın yani tamam araç 100 kg ağırlaştı diozda sen gitmio diosun.

11. Misafir

Misafir Guest

Desenize sağ gösterip sol vurmuş, keşke gardınızı hazır tutsaydınız, kimi benzinli araçlar yeni nesil dizel araçlar'a boyun eğmek zorunda kalıyor maalesef...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    CRDİ nin yeri ayrıdırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif ama abi yani Dizel araçda 1500 kg lara yakın bi aracı bu kadar ağır yapmayı nasıl başarıyor hyundai anlamıyorum getz de öyle 1100 kg ford fiesta 960 kg.

13. Misafir

Misafir Guest

Dizel motor yapı itibarıyla benzinli motordan daha ağırdır, fark bundan kaynaklanıyor..

14. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    CRDI çok daha atak bi araç aralarında dağlar kadar fark varmış. Bu kadar olacağını tahmin etmemiştim.

Debriyaj kaçırıyor hissi veriyor araba bağıryor ama tepki çok az. Acaba rodaj döneminde fazla basıp motoruna ciddi bi hasar mı verdim diye düşünmeye de başladım. Birinci viteste çok yüksek devirlerde hemen hemen bütün arabalar biraz debriyaj kaçırır ama 2 de kendini toplaması ve ileriye atması gerekir bu atmıyor tam tersi daha yavaş bir ivmeyle hızlanmaya devam ediyor ne kadar gaza abanırsan aban araba tutuk sanki.
    Ama arabanın motoru halen açılmamış da olabilir. Belki bu benzinliler böyle geç açılıyodur biraz. Şimdi motoru açmaya çalışıyorum mümkün mertebe devirli sürüp yolu buldummu basıyorum. Bakalım ne olacak. En kötü ihtimalle 2sene sonra borcu bitince satarım ne yapiim artık.
    Kusura bakmayın biraz da içimi döker gibi oldum ilk mesajımda ama parayı kolay kazanmıyoruz sonuçta insanın canı sıkılıyor.

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Abi Senin Tucson Ne Yakıyor km/tl ?

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    valla ersinim depoya ne koysan onu yakıyor..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

daha dogrusu ne kadar basarsan okadar yakıyor..fabrika verisi 9.1lt ş.içi
    çok dikkat edersen bu değerin biraz daha altına bile düşebilirsin..ama basarsan 11lt hatta 12lt yakabilirsin..

17. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tucson alt devirlerde daha atak olmasada en azından sorun olmaz.. Benzinli motorda o olmuyor işte alt devirler iyice ölü kalıyor ve 0-100 ü 122hp 1430 kg olan bir aracın 12 saniyeden aşagı zor olur.. ama herşey 0-100 degil ara hızlanmalarda çok önemli.. Keşke benzinliyi sürüp öyle turbodizele baksaydınız.. Artık yapılacak ucuz maliyetli pek birşey yok güç için :) en iyisi crdi almak..

18. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Derberserker arkadaş bindiğin aracın sınıfı belli yani çok çok üstün bir performansta bekleme derimartı anlattıklarına göre aracı baya yoruyorsun km si kaç bilmiyorum ama rodaj tamamlamamış bir araçta çok fazla gaz basılmaz motoru doğmadan öldürürsün biraz sabır ve istikrarlı sağ ayak ile ileride şimdikinden daha iyi olacağına inanabilirsin lpg uygulandı mı?
    Düzenleyen : Davtor

19. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk 1000 km kurallarına kusursuz olmamakla beraber uyduğumu düşünüyorum. 600 km de falan ara ara gaza yüklendiğim oldu ama o da max 5 bin devir çevirmişimdir ve arabayı sürekli yüksek devirlerde sürmedim. Ama 1000 km geçer geçmez elimden geleni ardıma koymadım. LPG uygulanmadı.

Düzenleyen : devberserker

20. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    i30 da nasıldır bilmiyorum ama erada dizel için 1000km,
    benzinli için 2000km biraz dikkatli kullanılması üzerine kurallar var.

Bu Sayfayı Paylaş