Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Performans Problemi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ellidört tarafından 4 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese selamlar.
    2010 Kasım ayında 2011 model 1.4 Team Otomatik Accent Era aldım.
    Aracı ilk aldığım günden beri performansından hiç ama hiç memnun değilim.
    Aracın kalkması,hızlanması oldukça zayıf.Hadi bunları geçtim bilimum yokuşların hepsinde araç oldukça yavaşlıyor ve çekmiyor.Ayrıca bunu hiç ağırlık yokken ve tek kişiykende yapıyor.
    Aynı şekilde sadece şöför ve sıfır ağırlıkla uzun yolda 155'i kesinlikçe geçmedi.Benim canımı sıkan bu durumu servis ile paylaştığımda motorun açılmadığını ve 10000 den sonra kendine geleceğini belirttiler.Arabamı 14.000 km de iken bu problemlerin geçmemesinden ötürü 15.000 bakıma erken soktum ve özellikle bu problemi anlatıp çözüm bulmalarını istedim.
    Servisten çıktığında bana aracın herhangi bi sıkıntısının olmadığını ve motoru açmam için devirli kullanmam gerektiğini söylediler.Bende otomatik arabayı nasıl devirli kullanabilrim dedim.Usta da uzun yolda uzun süre gazı köklememi tavsiye etti.
    Aracım şuan da 15.000 ini geçti ama şuana kadar ulaşabildiğim maksimum hız 160 ve hala tek kişi ile İstanbul'un her yokuşunda bayılıp vites düşürüyor.
    Çok pişman oldum 1.4 otomatik aldığıma.
    Acaba diğer 1.4 otomatik kullanan Era'cılar benzer sıkıntılar yaşıyor mu?Lanet olsun bir türlü gideremedim bu problemi.220 kadran koyulan bi araç nasıl 160 gider anlayamıyorum..

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,026
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yerinizde olsam era ile 120'nin üzerine çıkmam, süspansiyon sistemi kesinlikle yüksek hızlara göre dizayn edilmemiş bir araç.

3. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Haklısınız araç hiç güven vermiyor.Özellikle hızlı girilen virajlarda,viraj hafif olsa bile arabanın arkasını savuruyor.

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    öncelikle geçmiş olsun,
    lütfen tanışma bölümüne kendinizi tanıtan bir konu açınız,
    Düzenleyen : Coşkun Özcan

5. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Özür dilerim tam olarak idrak edemedim ne şekilde olduğunu.
    Sıkıntıyı paylaşayım diye geldim foruma o yüzden acele oldu biraz.açıyorum konuyu.

6. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun bey;
    Sizde 1.4 Era kullanısıymışsınız.Aracınız manuel mi otomatik mi bilmiyorum ama sanırım beni en iyi anlayacaklardan biri de sanırım sizsiniz.
    Siz ne düşünüyorsunuz yazdığım sorunlardan ? Benzer sıkıntılar var mıdır sizde?

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    anlıyorum, zaten bende iyi niyetli olduğunuzu düşündüm, teşekkürler

aracınızın manueli var bende, lpgli olarak, 3 bin devirekadar kolay çıkıyor, ama 3 bini zor geçiyor, sonra ise tekrar açılıyor, 3 bin devir civarında bir tıkanma var, sanki bir tümsek var oorda https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    haricinde 160a çok rahat çıkıyor, sizin araçta bir sıkıntı olabilir, belkide otm şanzımandan dolayıdır, emsal bir era bulup denemek lazım bence, öyle bir imkan varmı?

8. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benimde 1,4 eram var düz vites devir zorlayarak 170 km sürati 4 kişi ile görüyor bunu denemek için yaptım kimseyede 120 -130 üzerine çıkmamasını tavsiye ederim resmi sitesindeki maximum süratide 178 falandır o ekranlar göstergeler tüm modellere ortak yapıldığı için orakamlar yazıılı....

<t></t><table border="0" cellpadding="3" cellspacing="3"><t><tr><td ="techcelltext1"="" colspan="2">MAKSIMUM HIZ (km/h) (otm)</td><td ="techcelltext1"="" align="center">177 (168)</td><td ="techcelltext1"="" align="center">
    </td><td ="techcelltext1"="" align="center">
    </td></tr><tr><td ="techcelltext1"="" colspan="2">HIZLANMA (0-100km/h) (sn) (otm)</td><td ="techcelltext1"="" align="center">12,3 (14,5)</td><td ="techcelltext1"="" align="center">
    </td><td ="techcelltext1"="" align="center">
    </td></tr></t></table>

Düzenleyen : atılan

9. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı motor ve beygir'de manuel'in performansının daha iyi olması normal. benim aracım da LPG'li.fakat ben bu sıkıntıyı hem benzinliyken hem de lpg ile yaşadığımdan dolayı LPG den yana bir sıkıntı olmadığına eminim.hem sıralı sistemlerde artık hiç bi fark kalmadı.
    Bende servise aynı şeyi sorup,15.000 bakımı bu yüzden erken yaptım.Bakıma girmeden önce 1.4 otomatiklerde bu tarz problem aldınız mı diye sorduğumda çok rahat hayır dediler.bende eğer bu sorun sadece bendeyse ya dediğiniz gibi şanzumanda ya da fabrika çıkışında bi sorun olduğunu düşündüm.fakat serviste de bunun olmadığını söylediler.
    fakat hala ısrarla 160'ı geçemiyorum ve her yokuşta arabanın bayılmasını engelleyemiyorum.

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    forumda otm era kullanıcıları mevcut, birde onların fikirlerine başvurmak lazım
    ama bana göre yaşadığınız durum pek normal değil, otm bile olsa era o kadar zayıf ve hantal bir araç değil, siz aracı devirsiz mi kullanıyorsunuz? yada şanzıman araç bayılınca vites düşmüyor mu? vites değişimlerinde bir sıkıntı hissediliyor mu? vitesi zamanında yerinde atıyor mu?
    overdrive açık mı kapalı mı kullanıyorsunuz?

11. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu sorulara belkide en iyi ben yanıt verebilirim, zira 1.5 senedir aynı marka / model / hacim / şanzıman bir hyundai era kullanmaktayım.

Kalkış ve Hızlanma: Evet 1.4 motor ve klasik otomatik şanzıman olduğu için çok seri bir araç değil, fabrika verisi 0-100 km hızlanma 15 saniye gözüküyor..Bunu ben bilerek aldım. Daha hızlı yapmak olanaksız, bakım v.s ile çözülecek konu değil.. Böyle kabullenmek durumundasınız.

Yokuş meselesi : Benzer durumdan ötürü, ( 1.4 motor / klasik otm. şanzıman ) yokuşta sürekli vites büyütme eğiliminde... Overdrive modunu hemen yokuş başında kapatmak çok işe yarıyor. Vitesteki tuşa basıp, ışığı yakacağız.. Bu şekilde yokuşta sollama bile yapabiliyorum sıkıntı yok..

Maksimum hız : Yüksek hızlardaki önerisiyle Serdar Hocama katılmakla birlikte eralar bugüne kadar kullandığım yol tutuşu en zayıf arabalar.. Ben tam gazla 170 km hızı gördüm, eminim sizinkide çıkar, belki deneme yaptığınız yolda eğim vardır, ya da arkadan rüzgar vardır..160' ı gördüyseniz eminim uygun şartta 170' i de görürsünüz..Kafanıza takmayın. Ama tekrar söylüyorum bu araçların en fazla güvenli seyir edebileceği hız 140 km/h..

Sonrası gerçekten havada gibi gidiyor.. Ben çok korkarak birkaç kere denedim, ama tekrarlamıyorum.

Önemli olan aracın sınırlarını bilerek, ve severek kullanmak..Ben almadan test ettim, verileri okudum ve bilerek aldım. Bu nedenle severek kullanıyorum. İhtiyacınız olan daha hızlı, kuvvetli ve seri bir araba ise bu motor ve şanzımanla yapacağınız pek bir şey bulunmamakta...

Düzenleyen : sararmen

12. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    inanın banada normal gelmiyor.aracın bide yüksüz bunları yapması can sıkıcı.arabanın vites geçişleri oldukça iyi,hiç hissettirmeden yapıyor.bi yokuşta bayılınca otomatikman vites düşürüyor ve devir haliyle yükseliyor.overdrive'yı araç sollama ya da bunun gibi arabanın bayıldığı anlar dışında asla kullanmam yani %99 kapalıdır her zaman.
    yani şanzuman konusunda belkide en güzel yönü viteslerin tam yerinde ve hiç hissettirmeden atmasıdır.

13. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sararmen teşekkür ederim bilgileriniz için..
    sizin aracınız kaç bin oldu?ben bu sorun için her servise gittiğimde bana motorun açılma hikayesini anlatıyorlar.araba 15.000 i geçti ve uzun yolda epeyce devirli kullandık.motor ile alakalı bi sorunun olduğunu zannetmiyorum.
    siz yokuştaoverdrive kullanarak performansından memnunum diyorsunuz yani öyle mi?

14. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    benim tavsiyem aracın zorlanacağı yerlerde overdrive kullanabilirsiniz, belki lpg ayarı yaptırabilirsiniz, yakıt aldığınız yeri değiştirebilirsiniz
    mesela ben shell gaz kullanıyoorum, ipragaz alınca araç çekmiyor gibi geliyor bana

15. ellidört

ellidört Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bir senedir opetten alıyordum sürekli gazımı.dediğiniz gibi yakıtı değiştirmeyi denicem bi kaç sefer.
    teeşekkür ederim.

16. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam benim aracım şu anda 18.000 km' de...Tam bir otomatik şanzıman adamıyım diyebilirim. Honda, opel, vw v.s tüm araçları zamanında satın alıp kullandım..Hyundai' ninki, şu anda en keyifle kullandığım şanzıman türü..

Motor açma konusuna pek katılmıyorum, yeni nesil araçlarda zaten eskisi gibi uzun vadeli bir rodaj süresi yok. Doğrusunu söylemek gerekirse, ilk aldığımdan bu yana sadece yakıt biraz azaldı, onun dışında performans etkisi hissedemedim.

Yokuşta overdrive modunu kapatarak ( yani ışık yanacak şekilde overdrive off ) zorlanmadan çıkıyorum..

17. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konuyla pek alakası yok ama1. vıtes 60 2.vıtes100 3.vıtes140 4.vıtes170 5.vıtes180 ılk dort lımıtlerın sonu elektrık kesınceye kadar devır yukseltınce 5.vıteste tam gaz yapamadım .bu arada coskun abı sende bursadanmısın selamlar.ayrıca bu zorlamayı servıs tavsıye ettı dıye yaptım sıbob ıtıcılerınden ses gelıyordu degıstı ıkı gun zorla dedıler belırtmıs olayım

18. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    hala 2011 yılında motor açmaktan bahseden servisçiler var. konunun bununla ilgisi yok. bir klasik yorumda ben yapayım:)"bu modellerde böyle"
    yani açıkçası 1.4 benzinli motor kesinlikle bir performans aracı değildir.100 beygir bile etmiyor. eğer yüksek devirli kullanırsanız da yakıt tüketimi aşırı oluyor.

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yakitinizi bezin icin total e lpg icin shell e cevirin.
    Oto vites 1,4 luk era nin hizlanma degerlerimanuele gore yavas olup over drive kullamiminda yakit artmakla birlikte erformans artar.
    Aracin rampalarda cok yavas devirlenmesi D kulanimi yerine 1-2 kullaniminda farkli olacaktir.ayrica 1200 kg agirligi yabana atmayin.
    Ayrica aracinizin 3000 devit ve ustundeki becerilerine sasirirsiniz

20. hyundai era

hyundai era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracimda 1.4 lpglı taktıralı bir kaç ay oldu benzın ıle gaz arasında fark goremedım arac oldukca serı ve hızlı1.4 lpg lı olmasına aragmen rampalarda bayılma goremıyorum ama budurum soferden soderede degişe bilir :D<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

Bu Sayfayı Paylaş