arkadaslar abilerim ben geçen ay aracıma performans egzos beğenip aldım amacım performans degildi sadece motordan gelen sesi daha boguk basık tok bir egzos ile daha tatmin edici ses almaktı fakat arkadaslarım performans artar diyor bence düştü aracı kullanan benim çekiş daha azaldı gibi geliyor benzinide biraz arttırdı gibi ama mantıksız bi durum çünkü benzin egzosda yanmıyor egzos sadece yanmış olan benzinin karbondioksitini dışarı atmada yardımcı olmuyormu ve ayrıca cok fazla ses verdiginden dolayı aracımı birkac kere polisler tarafından bağlanmaya çalıştı tabi kolay kolay bırakmam aracımı bi açıklık getirirmisiniz performansdandolayıve merak edenler varsa fotografta paylaşayım Düzenleyen : atom43
Sadece arka susturucu değiştirdiyseniz zaten bişey farketmez. Ses haricinde. Manifolttan itibaren değişmek gerekiyor birde kat iptali lazım ancak sizin aracınız garantilidir sanırım bu olay daha anlamsız olur. Ses için eksoz değiştirmek yerine yalnızca açık filtre kullansaydınız hem polisler farketmezdi hemde güzel bir ses alırdınız.
tam isim veremicem egzosun o parçasının ismini cıkartamadım ama link vereyim http://www.shopping.com.tr/Product/1345469.jpg sadece bu parca değişti ole motora kadar değiştirmedim
Son susturucuyu değiştirmişsin, ancak performans alabilmen için geri kalan kısmınıda değiştirmen gerekir, bu bir ikincisi aldığın ürün'ün kalitesi konusunda deneyimlerin var'mı, önünüze gelen her ürünü almayın derim, anladığım kadarıyla aldığın üründe problem var...
ben sadece amacım ses icindi sesini cok güzel sekilde geri alıyorum fakat eskiye nazaran performansı dustu gibi geliyor ama hala kkafam almıyor mantıksız bi durum cunku egzos ile performans ne alaka bide tabi su var cok bagırdıgından eskisi gibi vites atma devirini bazen ayarlıyamıyorum belkide ondanda dusmus diyebiliyor olabilirim
OTTO egzos tavsiye ederim.. Silencer apart ile istediğin zaman sesi minimuma indirtebiliyorsunuz.. Kaliteli bir markadır... Tavsiye edrim yani
2 ayrı link attım sana.. Yani araştırırsan daha fazla seçenekte bulabilirsin.. İnternet derya deniz....
Öncelikle şunu bilmen gerekir kardeşim, eğer bir şey yapacaksan önce o konuda kendini bilgilendirmen lazım, elalemin lafıyla iş yapmayın, egzostun performanla ne ilgisi olduğunu bilmediğini söylüyorsun ve hatta ne alaka diye soruyorsun ondan sonrada sırf ses yapsın diye gidip "performans egzostu" alıp takıyorsun, bu pehriz bu ne lahana turşusu....maden böyle bir şeye kalkışacaksın, at foruma bir mesaj doğrusunu öğren ondan sonra yapacağın şeye karar ver, biz niye yırtınıyoruz burada....neyse bu kadar ders yeter......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Egzostun performansla direk ilgisi vardır", tıkalı yada kalitesiz bir egzost sistemi performansı tamamen etkiler, hatta iyice tıkanmış bir egzos performansı sıfıra indirir, hatta ve hatta arabayı yerinden bile oynatamazsın. Sebebine gelince egzost yanan gazların dışarıya atılmasını sağlar, eğer bu gazlar dışarı atılmazsa silindirlerin içinde sıkışır ve pistonların hareketini engeller ve performansı düşürür hatta aracı çalıştırılamıyacak hale bile getirir.
Son susturucu alacaksan kaliteye göre HKS,Remus,Sebring,Borla öneririm ama fiyatlar tuzludur..Onun yerine Otto Carbon Slash Cut al..Olmazsa Real da iyidir..
cok yüksek bu egzos fiyatları oda ayrı bi sacmalık bakıyorum remus un hks nin egzosları 1 bucuk milyara kadar gidiyor okadar paraları verilecegine süper bi jant alınır cok daha iyi keske egzosumu taktırmadan once burada konu acsaymısım suan egzos deilde hava filtresi takmıs olurdum heralde
http://www.sahibinden.com/otto_style_carbon_slash_cut_silencer_li_performans_egzoz-16WQQaXQQ12139826WQQpXQQdisplayitem&keyword=Otto%20Carbon%20Slash%20Cut
görünnüsü okadar hosuma gittiki alıcagım bide okadar tavsiye eden olunca durumum müsait olunca almak olucak
Eksoz herzaman başa bela özellikle şehir merkezinde çok ikamet ediyorsanız polislerle haşır neşir olmak kötü. Filtreyi tercih ederim..
Dostum detaylı bilgi vermemişsin ama durumun katalitik konvertör iptali sonrası düşük devirlerde yaşanan tork kaybına benziyor. Kesin konuşamayaşımın nedeni orjinal son susturucu ünitesinin içinde konvertör ün olup olmadığını tam olarak bilemiyorum. Eğer dediğim yerde ise hiç kaçarı yok düşük devirlerin ölür. Ama yüksek devirlerde güç artışı illaki olmuştur ama 0,5 Hp ama 1 hp artmıştır. Tek başına daha fazlası da beklenemez zaten.