Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

performans düşüklüğü ve fazla yakması

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda gonzales tarafından 21 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu

1. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    merhaba arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katıldım.aracım 2002 model Accent 1,3 milenyum lx otomatik.aracımın neredeyse tüm sensörleri yeni kaz kelebek sensörü hava akış sensörü cam mili pozisyon sensörühava filtresi buji ve kabloları.aracım su anda sehiriçi lpg de 32 kuruş yakmakta bu yakıt durumu normal midir ayrıca performansında da memlun değilim.araç hergün huy değiştiriyor yani birgün çekişi iyi ertesi gün düşmüş vaziyette. sabahları ilk çalıştırdığımda siboplardan hafif şıkırtı sesi geliyor ve daha sonra kesiliyor.aracımda dikkatimi çeken şey manifoltun üzerinde map sensörünün ve vuruntu sensörünün olmaması.aracın motorunun teknik çizimine baktığımda olması gereken yerlerde o parçalar yok.2001 modellerinde var acaba benim aracın motoru mu farklı.bu performans ve yakıt durumuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.saygılarımla aracım 154000 km de

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyi geceler....Öncelikle geçmiş olsun ve hoşgeldiniz.....Aracınızla ilgili birkaç bilgiye ihtiyacımız var....Paylaşırsanız daha kolay yardımcı olunacaktır. Öncelikle aracınızdaki tüm sensörlerin değiştiğini belirtmişsiniz....bu sensörler hangi gerekçe il değiştirildi? Yani, bu çekiş düşüklüğü şikayetiniz başladıktan itibaren ustanız sıra ile bütün sensörleri değiştirdi mi? Diğer taraftan su ve yağ eksiltme durumu var mı aracınızda? Hafif supap şakırtısı ve 154.000km de olduğunu belirtmişsiniz. bu süreçte aracınıza hiç motor ayar yada tamir işlemi yapıldı mı? Km'de 32krş lpg tüketimi oldukça yüksek....yukarıdaki bilgileri paylaştıktan sonra aracınızla ilgli çözümleri paylaşalım....

4. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    fazla yakıt yakımından dolayı aracımı bilgisayara bağlattım vehava akış sensörünün arızalı olduğu anlaşıldı bende orjinali ile değiştirdim.ben kedim elekronik tamiri ile uğraşıyorum ve motorlardan gayet iyi anlarım diğer sensörleri de ben kendim bakım olsun diye yenisiyle değiştirdim.fakat performansı ve yakıt tüketimi hiç bir şekilde değişmedi.lpg ayarlarını da ben kendim bilgisayarda yapiyorun arızanın lpg de olabileceğini düşünüp regülatörü ve enjektör kitini de komple yenileriyle değiştirdim ama ne yaptıysam yakıtı 31 kuruştan aşağıya çekemedim.aracı alalı 1 yıl oldu bu söylediklerimin dışında başka işlem yapılmadı

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracınızın bilgisayar ölçümlerinde benzin ve lpg de enjektör açıklık süresi ve emilsiyon basınç değerleri ne çıkıyor peki?

6. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Sehirici lpg de 31-32krs cok degil ki. Ne kadar yakmasini bekliyorsunuz merak ettim :/

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

7. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    araç benzinde çalışırken enjekör değerleri 2.9 ila 3.5 ms arasında değişmekte bu durum lpg de de aynı tüm yakıt haritası birebir eşleşiyor.tabi bu değerleri lpg programından görüyorum.ben artık aracımın avası iyi ayarlayamamasından şüpheleniyorum.tabi bu düşüncem nekadar doğru ise .daha önceleri akü kablolarını söküp kontağı açarak ve frene basarak ecuya reset attım ama hiç bir şekilde etkisi olmadı.aracın yağ yakma ve su eksiltme gibi bir durumu yok

8. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    burak kardeşim aynı aracın manuelini kullanan arkadaşlardan bu aracın daha az yaktığını duydum.senin aracın da 1.3 getz miş gerçi motorlar farklı ama senin aracın kaç kuruş yakıyor ?

9. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Benim Getz uzun yolda 19-20krs arasi yakiyo. S.ici de 30-33 arasi degisiyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

10. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    araçta dikkatimi çeken bir husus daha var.hararet göstergesi yarıyı asla geçmiyor.göstergeyi test ettirdim ve sağlam çıktı.fakat yarıyı geçmemesine rağmen fanlar gerektiği gibi duruma müdahale ediyor.bildiğim kadarıyla 90 larda açıyor fanı fakat gösterge yinede yarıyı gösteriyor.hararet müşürü de yeni.bu durumun konuyla alakası olabilir mi ?

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai araçları hiç bir zaman 90'ı görmez. 80'de açanda var 85'de açan araçta. Yakıtı etkileyen faktörlerden biride oksijen sensörüdür ama ilk mesajda dediğim gibi motorun bir görselini eklerseniz çok daha iyi olacak. 2000 sonrası 1.3/1.5/1.6 motorların sensör tasarımı ve sensörleri hemen hemen aynı. Hava akış metre yoktur, map&iat üzerinden emilen havayı tespit eder, geri besleme valfi açık kalırsa depoyu vakumlar ve map değeri hatalı olur, bu da direkt yakıtı ve çekişi etkiler.

12. hatipoğlu

hatipoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    murat hatipoğlu
    eksoz tıkalı olabilir avans ayarı bozuk olabilir

13. Suatt35

Suatt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    85
    Ad Soyad:
    Suat Yürük
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    sibop şıkırtısı lifterlerden olabilir benim araçtada var milenyum be yumurta kasalarda lifter sesi hastalık diyorlar.. şehiriçi 1,3 otomatik vites araç için 32-33krş normal gibi geldi bana..

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O da hastalık değil aslında, forumda çok yazdık çizdik orjinal yağ filtresi ve viskozitesi uygun yağ kullanmazsanız lifterler gider :)

15. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Günaydın.....Aracınızın enjektör değerleri normal. Yağ su eksiltmesi yok dediğinize gore 2 ihtimal kalıyor. Ya subablarınız kurum bağladı...araçta kompresyon düşüklüğü var....yada vites kutunuzla ilgili bir sorun mevcut...

Öncelikle kompresyon saat ile aracınzın silindir basınçlarını bir kontrol edin. Bu saat pek bulunur birşey değil ama büyük motorcularda sanırım var hala...Onu bujileri tek tek sökerek yerine taktığınızda iç basınç değerlerini control edebilirsiniz. Böylece supap kaçakları olup olmadığını control edebilirsiniz...

Diğeri de....vites kutunuzun yağ yada balatalarında sorun olması neticesinde...aracın hızına uygun vitesi seçemiyor olmasıdır. Ya vites kutusu vitesleri geç değiştiriyor...buda gereksiz yere devir yapmanıza neden oluyor...yada vitesleriniz erken büyüyor siz küçük motorla düşük devirlerde daha fazla gaza basmak zorunda kalıyorsunuz. Vites kutusu yağınızı en son ne zaman değiştirdiniz?

16. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    vites kutusu yağını ve filtresini yaklaşık 3 bin km önce değiştirdim vites geçişlerinde anladığım kadarıyla bir gecikme ve erken atma yok.bu durumu otomatiklerde gaz pedalı hareketiyle de ayarlanabiliyor.normal kullanımda vites geçişi 22oo devri ila 3500 devri arasında yol şartlarına göre değişmekte.ama dedeiğniz gibi belki sübap kaçağı olabilir buna hiç baktırmadım

17. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hatipoğlu kardeşim bildiğim kadarıyla milenyum kasalarda avans ayarı sensörler vasıtasıyla otomatik ayarlanır yani nanuel müdahale şansımız yok .eğer bilgisayar vasıtasıyla da ayar yapılabiliniyorsa bunu bilmiyorum

18. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşlar bişey merak ettim.yeni takılan sensörlerin ecu ya tanıtılması gerekiyor mu yoksa bu otomatik mı olur.var mı böyle bişey ?

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. yilmaz7474

yilmaz7474 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    yılmaz okuyucu
    aracım milenyum 1,3 lx manuel lpg yok benzinde km de 30,32 krş yakıyor sizinki lpg de sanırım bu fiyatı yakıyor bana göre çok.

Bu Sayfayı Paylaş