arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar hepinize.az önce trafik borcum var mı diye tescil tarihine bakmak için ruhsatı açtım.birşey dikkatimi çekti aracan markası:hyundai tipi: i20 pbt yazıyor. pbt nin ne olduğu hakkında bir bilginiz var mı acaba ? bu arada aracım i20 prime plus 1.4 100ps otomatik vites.
pbt diye bişey yok tipi kısmına prime plus yazması lazım sadece kısaltayım demiş onuda yanlış yazmış benimkinde İ20 select yazıyor
troy veya ithal olması farketmez aracın modeli ve donanımı yazar bana göre bir sorun cıkacagini sanmam
Benim ruhsatta'da Tipi yazan bölümde sadece 3 nokta var hiç bir şey yazmıyor yani. Ticari Adı yazan bölümde ise 1.4 CVVT OTM yazıyor.
Yaşadığım şehirde bir trafik polisine sordum nedir bu PBT diye , çok amaçlı demek , sana extra vergi getirmez rahat ol dedi takmayın PBT ye derim. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
"PBT" araç fabrika da bantta iken model ayırmak için kullanılan bir terim. Kaynak: Hyundai Müşteri Hizmetleri