Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Pazar günü yaşadıklarım...

'Sohbet' forumunda canakkale18217 tarafından 22 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. canakkale18217

canakkale18217 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba sayın yöneticiler ve arkadaşlarım.Size pazar günü başıma gelen talihsiz bir olayı anlatmak istiyorum.Pazar günü 17.01.2010 saat 17.30 sıralarındakırmızı ışıkta durdum.Yeşil ışık yanınca hareket ettim.Daha ışıktan kalkalı 7-8 m olmadan 35 yaşlarındaki bir bayan ve yanında 11 yaşlarında bir çocukaniden refüj üzerinden atlayarak önüme çıktı yayaları farkeder farketmez hemen frene bastım ancak yolum kaygan olması sebebiyle duramayarak yayalardan bayan olana çarptım.Hemen olay yerine ambulans ve polis çağırdım.Bayan hastaneye kaldırıldı ve hiçbir kırık çıkık çıkmadı.1-2saat sonra polis memuru benim ve arkamdaki araçtaki araçtaki kişinin ifadelerini aldı.Ruhsatım ve ehliyetim yanımdaydı.Ayrıca alkol muayenesi yapıldı ve 0 promil çıktı.Karakoldan sonra hastaneye yaralının yanına gittim.Yaralının durumu iyiydi ve şikayetçi olmayacağını söyledi yarım saat kadar yanında kaldım ve bayana telefon numaramı ve adresimi yazdığım bir kağıt verdim ve bir ihtiyacı olduğunda beni aramasını söyledim.Salı günü kaza ile ilgili evrakların fotokopisini almak için savcılığa gittim.Evraklardaki raporda trafik yüzde yüz beni haklı bulmuş.Bayan ise benden şikayetçi ve davacı olmuş.Ben bayanın telefonunu aradım ama açan olamdı.Ertesi gün (çarşamba)anlaşmalı servise gittim aracı gördüevraklar tamam dedi ne kadar tutar tahmini dedimgörevlibana kaputun fazla darbe aldığını ve damarlardanhasar aldığını söyledi ayrıca kaputun üzerine bayanın düşmesiyle kaput kilidi ve ön panelve panjur da hasar almış.Tahminen boya ve parçalar dahil(kaput,kaput kilidi,panjur) 1000 tl gibi bir rakam söyledi.Ayrıca bu parayı kasko şirketinindaha sonra eksper ücreti ve yasal faizi ile birlikte 1300-1400 tl gibibir rakamıbayandan alacağını söyledi.Bayan ise çok fakir ve eşinden boşanmış.Parayı bayanınödemesidurumu beni çok üzüyor.Sizce aracı kaskodan mı yaptırayım yoksa cebimden mi.Ayrıca trafik yüzde 100 beni haklı buldu.Kasko şirketi bayana tazminat öder mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
    Düzenleyen : canakkale18217

2. Volkan

Volkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun. Böyle bir durumda sigorta şirketinin bedeli yayadan tahsil etme fikri bana çok acayip geldi. Yayalar da mı kasko yaptırmalı yani olur da bir kazaya karışırsam masrafı öderim diye... Cidden saçma geliyor. Yaya kusurlu bile olsa canını kurtardığına mı sevinecek yoksa hasarı ödediğine mi üzülecek. Sigorta firması neye yarıyor o zaman?

Ayrıca lütfen bizi gidişat hakkında bilgilendirin. Ona göre sokakta daha dikkatli olalım yaya olarak.
    Düzenleyen : Volkan

3. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yayadan para alınması banada saçma geldi.
    siz geende kaskodan yaptırın bence, eğer kasko o bayandan para talep ederse artık gönlünüzden ne koparsa bayana verin derim.
    Düzenleyen : Bor34

4. Misafir

Misafir Guest

Kasko şirketi aynı şeyi başka araçla yaptığınız kazada da yapıyor yani bi taraftan sizin hasarınızıtazmin ederken eğer karşı taraf suçlu ise zararıondan taleb ediyor, yani bi nevi aracı kurum oluyor...

5. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Abicim öncelikle büyük geçmiş olsun... Allahtan bayanda çok büyük yaralanma olmamış başınız daha çok ağrıyabilirdi... Allah daha büyük kazalardan esirgesin...

aracınızdaki hasar öyle yada böyle yapılır ama bayanın tavrı üzücü bir durum... siz insanlık yapmış adres telefon vermişsiniz... oda sonradan şikayetçi olmuş.. mutlaka birileri akıl vermiştir ona... 3-5 ne kopartırımın peşindedir... öncelikle makul bir zamanda gidin konuşun... davasından vazgeçmesini trafik raporunda %100 haklı olduğunuzu bişey çıkaramayacağını belirtin... ayrıca kasko şirketiyle muhattap olacağınıda hatırlatın... ve gidin aracınızı kaskodan yaptırın... davadan vazgeçmese bile çok büyük yaralanma olmadığı için pek bişey alamayacağı kanaatindeyim.. İçiniz rahat olsun... daha ağır bir yaralanma yada ölümle sonuçlansaydı daha çok başınız ağrıdı verilmiş sadakanız varmış... Geçmiş olsun.

6. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüm arkadaşlara geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

7. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Geçmiş Olsun..

8. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim

9. taner

taner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gecmiş olsun

10. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    sağolun

11. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yayadan alması çok mantıklı. Yayanın da sorumluluk sahibi olması gerekir.

12. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    [​IMG] [​IMG]

13. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun arkadaşım.

14. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağolun Yunus Bey

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    çok gecmiş olsun trafikte herzaman derimki insana carpıcağıma araba paramparca olsun derim insana bişey olsa o vicdan azabıyla zor yasarım çünkü olan mala olsun derim herzaman..tekrar tekrar gecmiş olsun gelişmeleri burda paylasırsanız sevinirim...

16. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    çok sağolun

17. fatih-i10

fatih-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok geçmiş olsun.ama sigortanın parayı bayandan alması gayet saçma geldi.sizin araba birisine çarpıp ardından takla atıp perte çıksa aracın değeri (örneğin 20.000 tl) bayandan mı tahsil edilecek.bu durumda ben kasko sirketinin görevini anlamadım açıkçası...tekrar geçmiş olsun...

18. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağolun

19. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Çok geçmiş olsun Allah esirgemiş. Yayaya da muhakkak akıl hocalığı yapan birileri olmuştur. İyi niyetle, şikayetçi olmamalıydı bence...

20. canakkale18217

Alınan Beğeniler:
    0
    sağolun teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş