Cümleten selamünaleyküm aracıma pasta cila yaptırdım bundan sonra dikkat etmem gereken şeyler neler petroldeki kolukle arac yikamalimiyim birde kaliteli cila var mı önereceginiz SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Petrol ve piyasadaki tazyikli yıkamalara aracınızı teslim etmeyin. Boyalı parça varsa hele tazyikli yıkama çok zararlı boyayı sökebiliyor. Sonaxın bir cilasını alıp kendiniz yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kostik içermeyen nötr ph bir yikama sampuani alıp fırça surmeyeceksiniz hatta sünger bile sürmeyin, ele geçirilen yumuşak mikro fiber bezler var
Ben hep petrolde yıkama başladım . Hoş araçta vernik yanığı olunca basınçlı su vs umurumda değil . Pasta cilayı fazla yapmaktan oldu . Cila yapılır fakat pastayı senede 1 defa tavsiye ederim . Sene 5-6 kez yapınca güzelim verniği uçurmuşuz haberimiz yok .
Kaliteli cila ciddi maliyet demektir. Eğer pasta yapıldıysa ve zamanınız varsa 3-4 ay aralıklarla cila yapabilirsiniz. Meguiars, Autoglym, Menzerna, checimal Guys vb üst seviye markalari tavsiye edebilirim. SM-M336B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Boyacı dediki hocam örtü felan çekme dedi daha fazla yanar dedi sizce fikriniz ? SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonax'ın hızlı cilası normal cila gibi olmamakla beraber tavsiye edebilirim. Eğer alacaksanız da Sonax Brilliant Shine Detailer olanı alın. Hem daha iyi parlaklık veriyor hem de diğer hızlı cilaya göre daha kalıcı. Ancak 1 ay falan performans gösterir bu tür ürünler. Uygulaması kolay olduğu için tercih edilebilir.
Yıkamadan sonra sıkayım diye bende hocam teşekkür ederim SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben kullanıyorum hocam bu ürünü , aracın üzerinde fazla bekletmeden hemen fiberle silmen gerekiyor , bazan geç kalınca hoş olmayan görüntü oluşuyor. Ama işe hızlı cila ile başlamasanız daha iyi olur , normal cila al , parça parça çalış , kaput , çamurluk , kapı vs en son tavanı yaparsın , normal cilada 5 -10 dak sorun olmaz. Elle cila yapacağınızı düşünerek yazıyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@Ahmet38TR kesinlikle zemin soğuk iken cila yapın. Şu sıcaklarda Sonax hızlı cila hemen kuruyup izi kalacaktır. Tecrübe ile sabit .
Fusso coat 12 mounth seramik katkılı cilayı öneririm. Ben aracıma yılda bir pasta uygularım ve yaklaşık 6 ayda bir bu cilayı sürerim. Benzinlikte kendim yıkıyorum aracımı. Su çok hafif düzeyde kireçli oluyor ve köpük de işte standart petrol işi kalitede. Bu cila ciddi manada dayanım sağlıyor ve genelde fırçasız, süngersiz yıkama yapmam yetiyor. Kurularken de 1 km kadar ileride boş bir alana hızlı gidiyorum ve seramik sayesinde suyum çoğu uçmuş oluyor. Gerisi için bezi aracın üstüne atıp çekmem yetiyor.
Hocam biraz pahalı ama şu ürünü ben 3 aydır kullanıyorum , pamuğa biraz damlatıp siliyorsun 5 dak sonra fiberle siliyorsun tamamdır. https://ty.gl/vf52fd04l9 Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstüne bir de bundan olursa efsane olur. https://www.trendyol.com/pd/autogly...l-p-714791508?boutiqueId=61&merchantId=156754
Bunlara hiç gerek yok pasta cila güzel yapildiysa üstüne direk seramik kaplama atacaksın uygulaması kolay, ben kendim yapmıştım bir sene ilk gunki etkisinde arabanın ustunde kaldı.
sonax'ın hızlı cilası çok iyi. ben uyguladım. üstüne 6-7 defa süngerle aracı yıkadım(benzinlikteki sabun ve basınçlı suyla tabii ki) hala cilalı duruyor. bizim gibi amatörler için hızlı cila çok iyi bence.