slm arkadaşlar; bugün era 1.6 2009 model arabamın parklarının kontağı kapattığım halde sönmediğini fark ettim. anahtarı çıkarım arabadan iniyorum kısalar(parkları) yanıyor.bende genellikle parklar açık olarak araba kullanırım. her zaman kontrol etmem mi gerekiyor inmeden. önceden böyle değildi sanırım.kazara açık unutursak aküyü yeriz. sizde durum nedir acaba. Düzenleyen : agazi
bende bugüne kadar sadece 1 defa böyle oldu. normalde hep sönüyor. bir kombinasyonda lamba açık kalıyor ama bulamadım hala
gecen hafta şunu farketmiştim, anahtarı çıkarttıktan sonra parkları yakarsanız sönmüyordu. anahtarı çıkartmadan önce yakarsanız anahtarı çıkarınca sönüyordu. ama benimki her iki halde de sönmüyor artık.
Bende şu şekilde araç 2005 accent admire kontak kapanıyor uzunlar ve sisler açıksa kapanıyor.Anahtar kontakdan çekiliyo hala açık kapılardan her hangi biri açıldıgında parklar sönüyor.
aynı araç bendede sadece kapılardan herhangi biri değil sadece sürücü kapısı açılırsa sönüyor ayrıyeten arka sis yanıksa uyarı düdüğü ötüyor eğer parklar açık aracı terk edip indiğiniz zaman tekrar araca girip anahtarı takmadığınız sürece parklar yanmıyor anahtar yerine yerleştirilince parklar yanıyor Düzenleyen : ertanna
bir şöyle bir özellikte var konu ile alakalı değil ama kapıları uzaktan kumandalı anahtardan açıp 20 saniye içine kapıları açmazsanız araç yeniden otomatikman kapıları kilitliyor
14 yaşımdan beri bu arabanın içindeyim şöför kapısı dediginiz gibi bisefer arka kapı ben önce açmadıysam o açtıgında kapanmıştı. Düzenleyen : Koruycu
arka kapıyı denemedim ama ön yolcu kapısından indiğim için biliyorum ön yolcu kapısını açtığımda parkları söndürmedi eğer gerçekten sizin söylediğiniz durumda varsa yarın deneyecem mutlaka Düzenleyen : ertanna
ÖZeliği var ise Kontak kapanınca parklar kapanır. Eğer yok ise Anahtarı kullanrark parkları kapatmak zorundasınız. Bu aslında güzel bir olarydır. Pazı araçlarda ön farlara dahi kontak anahtardan kapanıyor. Sabah marşa basacaksın kontak açıldığı anda ön farlarda yanıyor. Doğrudan aküye yüklenme var. Doğrusu kontak anahtarından bağımsız manule kapatmadır!