araca park sensörü bağladım enerji vericem ancak arka stop hangi renk gerivites lambasının kablosu rengi bilen varmı tsk.........
eralarda kapak yok stopu komple söküyorsun öyle belliolur sökmekte işime gelmiyor bilen varsa rengi sevinirim
Aracı marş konumuna alıp geri vitese takarsınız, sonra hangi kabloya geliyorsa iğne batırarak volt metre ile tespit edersiniz.
stop lambasındaki soketteki turuncu geri vitesampulün (artı) ucu siyah ise (eksi) ucları benim erada baglantı ucları bu şekildeydi siz monte ederken kontrol edin genede ............
ben bu yazıyı teknik bilgiler kısmına yazmıştım ayrıca bu kısım accent kısmıbu anlattığım eraların stop lambası için
Her era'nın stop lambasına ait tesisat kablosunun rengi aynı değildir. Ayrıca mükerrer konu başlığı olduğu için buraya, yani ilk açtığınız konuya taşıdım. Eğer bilgi verecekseniz araçlar üzerinde kullanılan "soket pin'i ile tespit" terminolojisine göre bilgi verin, daha doğru ve geçerli olur.
arkadaşlar hazır başlık varken buraya yazayım dedim. park sensörü almayı düşünüyorum. tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı birşeyler var mı? bir de nasıl montaj yapılır?
eline bir toplu iğne al ve bir ölçü aleti al aracı geri vitese tak geri vites ışıkları yanık durumda iken ölçü aletinin eksi (siyah)ucunu aracın şasesine değir diğer artı(kırmızı)ucunuda toplu iğne ile beraber tutup kablulara sıra ile batır hangisinde ölçü aleti sapar ve 12 volt gösterirse o kablo geri vites kablosudur.