Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Park Sensörü Kullanan Arkadaşlarım Bilgi Verir mi?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda TuracENGIN tarafından 16 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar merhaba... Uzuun zamandır aklımda park sensörü taktırmak var... ben sensörü milimetrik parklar için taktırmak istiyorum... okuduğum birçok yerde 30 CM kalana kadar ölçüyo felan deniliyor... kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi... Yani eğer 30 cm kala 0 gösterip sonrasını ölçmüyor ise bence anlamsız bu sensör... en azından milenyum için... 10Cm kala 0 gösteriyorsa mükemmel 15 kala 0 gösteriyorsa idare eder... endir durum... ne kadar ölçüm yapabiliyorsunuz bilgi verebilirmisiniz? teşekkürler şimdiden..

2. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende shark var dijital göstergeli harika bişey. keşke daha önce taktırsaymışım. 0.2 ye kadar kullandım. ama 0.1 i hiç denedim bi deneyim aklıma getirdin ; )

3. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Bende 30 cm den aşağı ölçüm yapanlar var diye biliyorum. internetten bir araştırma yapmak lazım.

4. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bim e gelmişti. arkadaşlar taktılar. ister ses ikazlı ister türkçe konuşan bayan sesi modu var. bayan sesi modunda yaklaştıkça cm olarak mesafeyi söylüyor. yaklaşık 25 cm gibi kalınca durunuz diyor.ayrıca ekrana da renkli animasyon yapıyor. benim araçta orjinal park sensörü.ekranda 3 çizelge 40-80-120 cm ifade ediyor. tek çizelgede yani 40 cm ve altı mesafede sürekli ses veriyor.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,995
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende serviste arabayı alırken taktırmıştım. 40 cm altında o gösteriyor ve sürekli ses veriyor.

7. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Serdar abi haklısın Direkt olarak yok... Fakat bu sorunun sorulabileceği daha uygun bir alan yok... Çünkü park sensörü de teknik bir ekipman... Ve hemen hemen 15-20 forumu gezdim bu konuyla ilgili cevap bulamadım... Bu yüzden forumumuzda sorma ihtiyacı duydum...

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    30 değil 20 cm olması lazım tabiki orda devamlı ötüp uyarı vericek çünkü ondan sonrası zaten tehlikeli alandır.. her park sensörü 20-30 cm de devamlı öter güvenlik mesafesidir çünkü bunun o kadar çok nedeni varki say say bitmez..

20-30cm dediğimiz şey zaten elle bir karış mesafedir.. bu mesafede sürücü aracı kaçıra bilir dalgınlıkla yada sabah çalıştırırken unutkanlıkla kaçıra bilir.. ayrıca o kaçırmasa arkasındaki insan sabah çıkarken adamın tamponuna aracını yapışık park etmişsen tamponuna vura vura çıkabilir o 20-30 cm lik pay arkadaki adamında arkandan çıkması için kurtarma payıdır..daha say say bitmez zaten aracını biliyorsan devamlı ötmeye başladımı park sensörü biraz daha kendinde gidiyorsun..

şuda var piyasada bazı hasssas ayarlı park sensörleri çıkdı sıfır o güvenlik alanı olmayan park sensörleri sıfır yanaşana kadar ötmüyor sıfır yakşaldığında ötüyor millet bu tip sensörleri öve öve biteremiyor ama bu tip sensörlerin o 20-30 cm lik kurtarmak mesafesi yok yani durdun durdun durmadın birazcık milim kaçır vurdun..

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim aracımda ki park sensörüde en düşük 30cm ye kadar gösteriyor. sesli uyarısı da var. Mesafe kısaldıkça uyarı veriyor. Park işareti gösteriyor ekranda. Tabi herkesin ihtiyacı farklı olur, bu mesafede park etmek bana yetiyor.

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Çok teşekkürler bilgiler için... Benim amacım o 10 cm ile arabayı park edip bırakmak değil... İki araç arasına girerkenki manevra alanını genişletmek aslında... O sebeple ekranlı bir sensör düşünüyordum... Elbette 1 Cm i ölçmesini beklemiyorum... 10 Cm arıyorum ama 20 Cm e bile fit im :D

11. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bende 10cm hassasiyetle 40santime kadar ölçen sensör var. ondan sonrada biraz ben gidiyorum, böylelikle ne dar yerlere girdim çıktım tıklatmadan. cenmaxın 1cm hassasiyetle 22cme kadar ölçen sensörü var. cenmax 250lira, benim kullandığım 60-70lira. fazladan para vermeye gerek var mı, tercih meselesi. cenmaxhassasiyet ve min ölçme uzunluğu konusunda oldukça başarılı

12. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben serviste taktırmıştım.10cm kala 0.1 gösteriyo

13. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    250 lira park sensörüne vermek :D şoför tutsam daha ucuza mal olur herhalde :D
    Ya ne bileyim ben 30 cm orta ve yan aynalara baktıktan sonra gözümde kestirebiliyorum... da işte ondan sonrası gelmiyor :D:D bende 30 dan sonraki 10 cm i sensör kestirsin, bi 10 cm mde hislerime dayanarak giderim kurtarırız işi diye düşünüyorum... Dur bakalım... araştıra araştıra bulacağız birşeyler... ensonunda reverse cam takacağım bu gidişle... kesin çözüm :D

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    artık iyice sensör gibi olmuşum zaten ne gerek var,bide onun dit dit sesinimi dinliyeceğiz.

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim bahsettiğim ekransız sadece sesliler için ekranlıların zaten görsel olarak hassaiyeti ekranda göstermekde piyasada en iyiler cenmax ve mtec.

cenmax sadece seslisi fazla pahalı değildir 60-70 tl falandır.

16. crazy_cesi002

crazy_cesi002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sadece park ederken arkadaki araca yada cisime yaklaşırken uyarmada değil bir çok yaya kazasında da çok faydalı park sensörü bence bütün araçlarda mecburi olmalı, mesela siz evinizde parktan geri geri çıkarken arabanın arkasına oyun oynayan çocuklardan birisi saklanabilir ve siz bunu fark etmeyebilirsiniz ve bu durum çok feci durumlara yol açabilir o yüzden gayet faydalı, ölçüm konusuna gelincede benim kullandığım park sensörünü e-bay dan aldım gayet memnunum ekranda sıfır yazısını gördüğümde arkadaki araca el ile ölçülecek olursa 1 karış yer kalıyor

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    işde ben yukarda bahsettim say say bitmez diye o say say bitmeze bunlarda dahil bilhassa şehiriçi trafiğinde kalabalık yerde park ederken insanlar arabanın arkasından geçiyorlar senin arkan bomboş oldumu araba olmadımı fazla fazla iki üç arabalık park edebiliceğin bir alan oldumu otomatikman arkana bakma ihtiyacı duymuyorsun nede olsa bolcana yer var diye ama o sırada arkandan biri geçiyorsa birde arkanda bolcana yer var diye birazda geri geri rahat yani hızlı giriyorsan allah göstermesin vurmak içden bile değil..

18. crazy_cesi002

crazy_cesi002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen öyle

Bu Sayfayı Paylaş