Merhabalar aracı ve ehliyeti alalı 2 ay oluyor içerisinde park sensörü var ama nedense çalışmıyor ışık felanda yanmıyor vitesi geriye taktığımızda ses geliyor sensör yaptırılabilir mi ? yoksa hepsiburada.com'da bir sensör var bunu alsam işimi görür mü ? http://www.hepsiburada.com/liste/br...px?productId=othkm5001043&categoryId=20024957
ses geliyorsa sadece bazeer özellikli olandan takılmış olabilir ben şahsen görüntülü olanları sevmiyorum hem önde çirkin duruyor hem de gözle takip etmek gerekiyor. ben kulağımı sese gözümü de aynaya vermeyi tercih ediyorum illa ekranlı bir şey istiyorsanız aliexpresste uygun fiyatlı geri park kameresı ve ekranları var set halde satılıyorlar 100 tl ye falan geliyor fiyatı, çok kolay bir şekilde montajı yapılıp kullanılabilir
Yaklaşık 1.5 metrede başlıyor kesik kesik,,yaklaştıkşa kesik ses hızlanıyor,,tam ötme başlayınca 30 cm civarı gibi .alışırsın
Hocam arabanızda ehliyetiniz de hayırlı olsun , park sensörü olayında arızayı , sensörler (gözler ) yaptığı gibi kablo arızası , ses veren sistemdek arıza veya diğer akla gelmeyecek yerden de arız çıkabilir. Linkini verdiğiniz park sensörü sıradan bir şey , almışken uzun bir zaman bana hizmet etsin ve değiştirmeyeyim diyorsanız , aracınızın renginde gözleri olan , sadece arkaya sensörleri bağlanacak beyin stopun oraya yuvalanacak , birde konuşma hoparlörü bagaja yapıştırılacak o kadar öne her hangi bir kablo falan çekmiyorsunuz öne sadece konuşmadaki metrik değerleri gösteren bir ekran yapıştırıyorsun ekranın sadece 12 volt bağlantısını alıyorsun sigortadan olay bitiyor , wireless park sensörü olarak aratınız bu sistemde hiç olmazsa aracın döşeme ve kapı eşikleri sökülüp kablo çekilmiyor , siz bilirsiniz yine de fiyat olarak sanırım 150 ve biraz üzeri olabilir.
Hocam farkı şöyle söyleyeyim , wireless te , arkadan bagaj içinden tane tane konuşarak size anlatıyor , aynı konuşma içinde geçen metrik ölçü değerlerini öndeki ekrandan görüyorsun , birde kablo çekmiyorsun , sizinkinde arkadan öne kablo , tüm bağlantılar artı bir de bip sesili uyarı var sadece.
Sanırım ekransız bir şey takıyorlar... Benim hoşuma gitti, en azından yetkili servis yapacak bu işi... Park sensörü bile olsa dışarıda aracıma eklenti yaptırmaktan hoşlanmıyorum çünkü... Bu en azından yetkili servis... Yapan yer hyundai aşiyan ikitelli...