Herkese Merhaba Arkadaşlar; 2018 Model Hyundai İ20 1.4 Otomatik aracım mevcut. Aracımı yalnızca hafta sonları kullanma imkanı oluyor.Diğer günler kapalı otoparkta duruyor. Hafta sonları kullanırken park etme esnasında vitesi PARK konumuna getirirken araçta hafif titreme oluyor. Bunun nedeni ne olabilir. Aracı az kullanmamdan kaynaklanabilir mi? Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Parka geçerken R üstünden geçtiği için araba bir atak yapıyordur ondandır diye tahmin ediyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vites değiştirmeyi belli bir hızda yaparsan genelde yapmıyor. Ama yavaş yapıp önce R'ye sonra P'ye geçerse bir titreme sallama yapıyor. Hızlıca yapınca R'yi esgeçip direk P'ye atıyor.
Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.Genelde park ettikten sonra vitesi (N) boşa alıp sonra PARK konumuna getiriyorum.
otomatik vites kontrol ünitesinde vites komutu gecikme boşluğu mutlaka vardır, şanzımanı ve bağlantı parçalarını korur, solenoidler 0,5-0,7sn geç açıyor ilgili yağ valfini. Vites kolu hızlıca ve ilerleme vitesleri R-D-L üzerinde yarım saniye bile bekletilmeden kol hareket ettirilirse P-R-D-N-L aralarında vitese geçme komutu işlemez titremez sarsılmaz. Bazı otomobilde fren pedalı gecikme işlevini devreye sokuyor, frene bas P ye tak yada frene bas R den D ye frene bas D den R ye şeklinde vites çok yavaş geçiyor frene basmadan pat küt geçiyor ileri geri kaçıyor Vites manuel olsun otomatik olsun fark etmez park halinde otomobili el frenine askılı bırakmak daha sonra yüksüz kalan şanzıman ile ön tekerleği emniyet amaçlı sabitlemek iyidir, motor ve şanzıman takozları esnemiş halde kalmaz ömürleri uzun olur, akslardaki, şanzımandaki elemanlar da ilk harekette ani atalet kuvveti boşalması yaratmaz. Arabamı ilk defa kullanıyordum park ettikten sonra el frenine basıp vitesi N ye takıp stop ettim sonra anahtarı çıkarmak için 5-10 dakika uğraşmıştım, meğer vitesi P konumuna almadan anahtar yerinden çıkmıyormuş tabi bu civic biraz alengirli bir makina, bir kere de yolda giderken N ye takıp stop edip kontağı açtım D ye takıp vurdurarak çalıştırayım dedim çalışmadı kuru kavramalı otomatik olanlar akü bitince vurdurarak çalışıyormuş diyorlar.