Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Park Halinde Kaza

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda thugslife tarafından 26 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar Merhaba;

Eski bir hyundai sahibi olarak forumu büyük bir zevkle takip etmekteyim, sizlerden ricam konu hakkında öneri ve yorumlarınızı eksik etmemeniz. Kasım ayında satın aldığım 2013 model Opel astra h aracıma park halinde iken 19 yaşlarında yeni ehliyet almış bir genç honda marka aracı ile çarptı, ön tamponda çizikler oluştu ve tampon tırnaklarından attı, far üzerinde de hasara neden oldu. sesi duyup dışarı çıktım görmesem büyük ihtimalle arabasına binip gidecekti. tutanak tuttuk ve aracım 4 gündür serviste karşı tarafın kaskosu ile tampon boyanıyor ve far değişecek, metal aksamda herhangi bir kusur bulunmuyor. şimdi soru şu aracım değer kaybeder mi? değer kaybı davası açmak mantıklı mı?
    yardımlarınız için teşekkür ederim.

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsun. Plastik aksam onarımlarında değer kaybı olacağını zannetmiyorum. Şase kaporta vs oynama olmadığı sürece sıkıntı yok bence. Kaskodan yapıldığı için plakanızda onarım tutarı kadar hasar kaydı görünür. Servis faturasıyla da belgelersiniz tampon onarımı olduğunu.

thugslife bunu beğendi.
  3. ziyamurat

ziyamurat Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat
    Geçmiş olsun.

4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun, Plaka sorgulatmasında masraf tutarı gözükecektir, satarken size verilen ve yapılan işlemlerin faturasını saklayıp satacağınız kişiye gösterirsiniz.... Şaselerde oynama olmadıktan sonra veya ciddi değişen olmadıktan sonra ufak kazalı olması değerini afaki düşürmez.Gelelim açacak olası davanıza, Mahkemeler bu konuda bilirkişi belirleyecek. Bilirkişiler ise araçda inceleme yaptığında sizin araçta yüklü bir miktar hasarın olmadığını görünce ilgili mahkeme davayı reddedebilir. Bu davalar lüx araçlarda oluşan ve yüksek miktardaki hasarlar için açılmakta.

thugslife bunu beğendi.
  5. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    teşekkürler. faturaları ve resimleri saklamak gerekecek yani. zaten dava açmaktan vaz geçtim uğraşmayı düşünmüyorum. insanların biraz dikkatli olması gerekiyor.

6. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    teşekkürler.

7. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Malesef park halinde bile araçların güvenliği yok. Resimler ve fatura sizde oldukça hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

8. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    gencin aracında geri görüş kamerasından ön arka park sensörlerine kadar tüm donanım mevcuttu, araçların bu hali bile yetersiz geliyor demek ki.

9. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    isterse sınırsız donanım olsun. Süren de iş olmadıktan sonra ne fayda.

10. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Geçmiş olsun öncelikle. Değer kaybı o kadar fazla bisey olcagini tahmin etmiyorum. Tramerde hasar kaydı cikar ama raporları resimleri saklayın yeterli olur . kaporta yürüyen akşamda saselerde sorun olmadigi için etkilemez yani fazla.inşallah araç ciktiginda midenizi bulandiran bisey olmaz.

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun aracın kazalı fotolarını saklayın gerisi önemli değil değer kaybı en fazla şu an için 500 tl olur uzun vadede bir şey kaybetmezsiniz...

thugslife bunu beğendi.
  12. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sıfır araba bile alsan ertesi gün değer kaybına uğruyo.

13. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Tampon ve far nedeni ile değer kaybı hiç olmaz. Kaporta boya durumu etkkler tabiki.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    açıkcası reis oto olumsuz şöhretinden dolayı araba çıkınca nasıl olacağını merak ediyorum. servis de olsa bu işi pek yapamıyor gibi geldi bana. tamponun nasıl takıldığını merak ediyorum. far orijinal olacak dediler bunu nasıl kontrol ederim onu bilmiyorum, umarım boyadan dolayı bir problem çıkmaz.

15. MERT_MT

MERT_MT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    MERT TUNALI
    çok büyük geçmiş olsun. malesef insanlar cok dikkatsiz blue aracımı sıfır aldıgım zaman o gün bina otoparkına bıraktım ertesi gün 2 tane 5 cmlik cizik vardi.zaten sekiz araçlık bir park ne bir not nede başka birşey. kardeşim insanlık hali hadi vurdun bare not bırak.bense ehliyetimi yeni adıgımda cok dikkat ediyodum otoparktan cıkarken. sonucta baskasının aracıda var orada.sadece benim aracıma deyil onunkinede zarar vericem diye.gerekirse el frenini cekip inip mesafeye bakıyodum düşüncesiz insan cok...

thugslife bunu beğendi.
  16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    son zamanlarda çok olan şeylerden biride bu park halindeki arabaya çarpma olayları, valla benim başıma dört kere geldi, bahçe garajı yaptırdım tek araçlık sokuyorum oraya önüne araba çektiklerinde jandarmaya bir telefon plakadan ruhsat bilgilerinden hoop telefonu bulup ediyorlar sonra koşa koşa geliyor sahibi kusura bakma abi diye diyorum ki bir daha buraya çekersen belki lastiği iner belki aynası kırılır belli olmaz diyorum basıp gidiyor bulunduğumuz yer turistik sayılabilen biryer dışarıdan gezmeye tozmaya gelene otoparkı var çok pahalıda değil, görüldüğü üzere bu konuda ruh hastası oldum ve ciddi asabiyet sahibiyim özellikle kadın sürücüleri park ederlerken izliyorum şimdiye kadar düzgün araba park edebilen kadın sürücü göremedim bizim bir yenge var İstanbul Caddebostan da büyümüş o hariç.

beni bu foruma dahil eden şeylerden biride buydu park halindeki arabasına çarpanların dertlerine ortak olmak bir nebze olsa da iyi birşeyler söyleyip yeri geldiğinde kız arkadaşımızdan bile çok sevdiğimiz otomobillerimize birşey olunca üzüntümüzü paylaşıp dertlerimizi azaltmak çünki ben her çarptıklarında bir hafta yemek yemezdim, günde iki paket sigara içerdim, varya şu işin ne parasında ne pulundayım şerefsiz cahil kendini bilmez itin biri gelip alın teriyle çalışıp kazanıp aldığım bakımlı temiz arabama vuracak sonra en kral serviste arabayı yaptırsanda orjinali gibi olmayacak sonra biz böyle sakin duracağız ha? yok öyle şey bu işe çareler bulunacak çözümler üretilecek böyle yürümez ben başladım ufaktan, kendini bilen herkesi de göreve davet ederim, hatalı, açık, kavşak üzeri, viraj dış alanı gibi park edenlerle yüzlerce manevra yapıp park yerine giremeyenleri görünce seyirci kalmayın cama vurup ya arabayı siz parkedin yada sizin araba park ettiğiniz yerden uzak tutmaya çalışın.

ben araba kullanmaya yeni başladığımda sıklıkla yaptığım iş o zamanlar oturduğumuz İstanbul pendik te iki araba arası park yerine girmekti bu bir pratik değildi benim için bir işti bir zevkti daha 18-19 yaşlarındaydım ve park etmek gerçekten güzeldi ve bazen babamı arabadan indirip ben parkederdim arabayla biryere çıktığımızda geri geldiğimizde park yeri olmazdı gece bizim sokak tenhalardı gece saat 2de 3te inip ben çekerdim arabayı, ne var sanki herkes benim gibi park etmeyi birilerine sürtmeden çizmeden arabasını güzelce çekmeyi en temel olarak öğrenseydi? ne olurdu yani? düz yolda gitmeyi zaten bilmiyor bu park halindeki arabaya vuranlar? yalanmı? ve arabayla geri geri gidemeyen tiplerdir inanın.

Bu arada kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın arkadaşlar benim lafım park ettiğiniz yerin uygun olmaması için kaza oluyor demek değil, yada park ederken mesafe iyi ayarlanmadığı için kaza oluyor diyerek asla ve asla sizleri suçlamıyorum, ben diyorum ki park halinde kazaları genellikle yakınımıza yada arabamızın önüne arkasına başkaları park etmeye çalışırken oluyor ve park ederken temel bir kural vardır girilmeyecek yere girmeyeceksin gitmek istediğin yere yakın olsa bile, baktınız birileri otopark ücreti vermeyeceğim yüz ikiyüz metre yürümek zorunda kalacağım diye illa arabayı sokacağım diye zorluyor görürseniz vazgeçirin basıp gitsin arabanızın yakınlarından.

kaporta ustalarının yüzde 90 geçim kaynağı park ederken sürten sürücüler oldu sene 2014 otomatik park var sensör var kamera var ya işte bak ne güzel he. hepsi lüzumsuzmuş eğilen kaportayı geri getirmiyor satarken çekeceğimiz çileyi gidermiyor boya kalkmasına çare olmuyor öylemi?

thugslife bunu beğendi.
  17. beyaz seytan

beyaz seytan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    hasan37
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun allah betrinden korusun

thugslife bunu beğendi.
  18. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    yazdıklarınızda son derece haklısınız, sırf bir anlık dikkatsizlik sonucu 1 hafta arabam serviste kaldı, gitmem gereken düğün dernek vardı araç bulup gitmek zorunda kaldım ve inanın kaza alanında benim arabaya çarpmak orada yapılacak en zor şeydi, arabanın olduğu yerde rahat bir şekilde iki araç yan yana geçebilirdi. bende son derece sinirleniyorum bu işe karşı tarafa bir ders vermek gerekli diyorum, adama almış arabayı babası, ağzını gere gere "abi birşey olmaz yaaa" diyor. ulan bana arabayı babam mı alıyor, borç altına girip alıyoruz arabaları. her neyse olan oldu artık umarım bundan sonra bu tür şeylerle karşılaşmayız.

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    kaza oncesı sonrası resım, fatura ve belgeler oldukça hiç bi sıkıntı olmaz, satarken güven vermiş olursunuz

20. ercelay

ercelay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Erdem Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    2. el araç alırken test merkezlerinin baktığı tek şey kaporta. Tampon ve plastik aksamlara bakmıyorlar, ellerindeki aletlerde sadece metal yüzeylerde işe yarıyor. 2 ay önce kendi aracımı satıp yeni araç aldım. sattığım ve aldığım aracı test merkezine götürdük, tamponlara hiç bakmadılar. Sadece kaportaya ve ön taraftan saşenin bağlantı yerlerine baktılar. Sizdede buralarda sorun olmadığına göre bir sorun olmaz ama yinede elinizdeki evrakları iyi muhafaza etmenizde fayda var. Geçmiş olsun..

thugslife bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş