slm arkadaşlar. 2008 model ERA aldım yakınlarda, Park halinde iken direksiyonuhızlı çevirirkensürtünme sesi geliyor, ancak araç seyir halinde iken bir sıkıntı yok. neden acaba konu hakkında fikri olan varmı. teşekkur ederim.
bendede aynı problem var.sürtünme sesi değil.sanki kayış sesi gibidir.vıjjjj vıjjj diye ses gelir.sanırım direksiyon eps oldugu içindir.hidrolik olsa o sesi çıkarmaz.bi ara sormuştum servis öyle demişti
normal hidrolik direksiyonda tam topluyken direksiyon vıjj vıjj die ses yapıo aynı sesmi acaba bugune kadar kullandığım bütün hirolik direksiyonlarda aynı ses mevcut tam toplu durumundayken...
Değerli üyeler bu direksiyon sesi hususunda şahit olduğum bir olayı aktarayım.Şimdiki eramı almadan önce başka bir erayı ekspertiz için servise götürmüştüm.Fakat araca ilk bindiğimde direksiyondan gelen ve bugüne kadar kullandığım gerek lüks gerekse normalhiç bir araçta olmayan direksiyon döndükçe cızırtı şeklinde gelen ses beni tedirgin etti.Serviste ilk bunu sorguladım,servis aracın 1500 TL civarı masrafı olduğunu söylemişti.Eps'nin arızalı olmasındanmış.Ben çıkarken araç sahibi garanti kapsamındaki aracın eps sinin onayını aldırtmaya çalışıyordu. Velkelam size çok da normal gelmeyen bir ses olursa vakit kaybetmeden servise gidin.Garanti dolmadan...
evet gelen ses kayış sesi vıjj vıjj. ancak soğuk ve yağmurlu havada nedense ses gelmiyor. aracı zamanla tanıyacağız anlaşılan.
soğuk havada titrediğin için,yada rüzgar oldugu için sesi duymuyor olabilirsin.ama direksiyon eps oldugu için o ses geliyor.ben defalarca servise gittim.eps bozuk olan modeller vardı.acaba benimkide onlardanmı diye.çünkü yolda birden kitleniyormuş direksiyon.defalarca bilgisayara bağlattırdım arızalı çıkmadı.o ses normal yane
benim de era 2010 model ve aynı ses direksiyonu tam kırıldığında mevcut. herhangi bir sorun değil tamamen sistem ile alakalı..
3000km'de iken götürdüğümde altta eps'den dolayı bir dinamo olduğunu ve direksiyonu çevirdiğimde bu sesi almamın normal olduğunu söylediler (Aracım 2010 model).
Benim citroen C4 ün direksiyonu elektrikli idi ve direksiyonu çevirdikçe cırlıyordu sürekli. Sorun değil dediler ama kesinlikle bir sorundu. Direksiyondan ses gelmemesi gerekir arkadaşlar. Göstermekte fayda var Düzenleyen : ultraviolet
Bugun servise gittim çalınan antenimin yerine yenisini aldım ve direksiyondan gelen bu sesi sordum. Yetkili kişi kontrol etti ve bu ddireksiyonlarda pompa yok dedi EPS den kaynaklı bir ses dedi. Sorun yok yani.