Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Parça Marka Tavsiyesi

'Hyundai Yedek Parça' forumunda 34CEM34 tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar iyi günler 2006 Model 1.5 CRDİ getz satın aldım aracı bakıma sokacağım öncelikle baskı balata çok sert ve araba vites geçişlerinde silkeleme yapıyor bu yüzden baskı balata ve debriyaj switch i değişecek ayrıca fren diskleri ve balatalar V kayışları ve gergi bilyası, filitreler ve ısıtma bujileride değişecek, bir ihtimal arka amortisörler patlaksa değişmesi gerekebilir:S
    Yazdığım parçaları hangi markalarda almamı tavsiye edersiniz? Birde İstanbul için aksaraydan veya herhangi bir parçacıdan mı almak daha uygun olur yoksa servisten orjinal parçayı seçmek mi daha uygun ve doğru olur???

2. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Debriyaj seti valeo
    Fren disk ve balata trw
    V kayış dayko
    Filtreler bosh.
    Isitma bujileri ve debriyaj svici orjinal alabilirsin.
    Amortisör olarak kesinlikte monreo al.
    Kolay gelsin masraf hepsi birden baya bir tutar.

3. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    kartalda ******* diye biryer var ben ordan alıyorum siteleride var hatta dışarıdaki parçacılara göre çok uygun fiyatları benim ******* dan 400 e aldığım parçaları dışardaki parçacılarda 600-650 tl istediler

4. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    teşekkürler arkadaşlar bu kartaldaki yeri bana özelden mesaj olarak atabilir misin? birde ordaki parçalar orjinal mi yan sanayi mi?

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ben hava filtresi kazanının fiyatını sordum.. servis işçilik hariç 120 TL dedi, 40 TL ye aksaraydan aldım kendim taktım :)

6. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    arkadaşlar haftasonu aracımı bakımasokacağım aksarayda parça araştırdım fiyatlar şu şekilde
    valeo baskı balata:200 Tl
    Valeo Fren Diski: 120 Tl
    Balatalar:35 tl
    V Kayışı ve Gergi Bilyası: 75 Tl
    Debriyaj üst merkezi ve filitreleri servisten almayı düşünüyorum orjinal olsun kafam rahat olsun diyorum sizce fiyatlar nasıl?

7. Suatt35

Suatt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    85
    Ad Soyad:
    Suat Yürük
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Fiyatlar uygun gibi ama balatalarıda orjinal almanızı tavsiye ederim aksi takdirde ötme yapabiliyor

8. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Orjinal balatalar hmc marka mı yoksa mando marka mı?

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    markasızdır aslında hyundai markadır, orjinal fren balatası 140 lira ön 100 lira arka olması lazım pahalı diyerek mando valeo gibi markalardan alırsanız kaliper tıngırtı sesi gibi problemler ile başbaşa kalabilirsiniz.

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeşil kutu Valeo Baskı balata alınız. Bildiğim kadarıyla Valeo ön disk üretmedi arka disk var. Balata olarak Bosch marka alın 65 lira. HİQ vb markaların balatası çok sert bir türlü aşınmıyor bilginize.

Benim aldığım fiyatları yazayım ;

Debriyaj Seti Valeo Yeşil kutu ( Mavi değil ) 220 lira
    TRW ön disk aynası 120 lira
    Bosch Balata ön 65 Lira

Alternatör setinden bahsediyorsunuz sanırım, kayışı bilindik marka alın. Dayco, Continental vb gibi marka. Sadece gerginin bilyasını alacaksanız onuda kaliteli alın ve kodunda C3 yazmasın, olmasında. DDU yada DDM olsun. Filtreleri muhakkak servisten alınız Yakıt, Yağ, Hava filtresi serviste 70 lira toplam. DEbriyaj üst merkezi orjinal piyasada da var bu parçaya neden gerek duydunuz acaba ? Orjinali piyasada 70 lira civarındadır bilginize.

Eğer Aksaray piyasasında güvenilir parçacınız yok ise size tavsiye edeceğim parçacım var.

SuperNova bunu beğendi.
  11. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    mando ötme yapmıştı bende onları bitti değiştirdim hi-q diye bir balata aldım mando ile aynı fiyatı sıfır ötme

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende daha yeni ön arka balata aldım orjinal. Arka frenlerde disk olduğu için yanlış hatırlamıyorsam 110 liradan aldım. Ufak hatırlatma yapayım piyasada Mando marka balatada var ama servistekiyle aynı ürün değil. China üretimi ve fiyatıda 25-35 lira civarında. Şu anda piyasada en iyi tututaln ve satan Bosch ve Trw marka balata. Kendi arabamda 12 bin km civarında Valeo marka balata kullandım herhangi sorunla karşılaşmadım, ama netten arabama uygun olan markanın model balatasını koduyla aldım ;)

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    daha önce kaliper pimlerini değiştirmişsiniz bu konuda araştırmalarınız mevcut :) parça kodları her parça için birkaç kod ile çevrilebiliyor getz in fren balatalarının ölçüleri benzer diğer modellere uyumlu olması durumu var, parça kodu listeleri aynı parçaya her otomobil için farklı kod belirten listeden aynı parçayı satış yapabiliyor balata da öyle bu esnada bolca karmaşa yaşanıyor. Fiyatı pahalı bile olsa servisten markasız fabrika onaylı tedarikçi üretimi balatayı alıp kullanmak en güzeli. Şasi numarasına göre parça veriyor servis HAOS tan bakıyor. Güvenliğini geçtim dandik bir balata disk, kaliper, pistona kadar bozabilir.

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Açıkcası ön kalipler setini komple değiştirmemin sebebi Eren, Arabamın ilk sahibi yetkili serviste 20-30 bin km'deyken Kocaeli Fertan servisinde işlem yaptırmış. 2. defa yani 30 bin km'deki şikayette kaliper burclarını garanti kapsamında dışarıda işlem yaptırılmış ve bu işlemi yapan yer burcu kaçık ve çapraz delmesinden kaynakl sorun sonrasında hatasını düzeltmek için burcun içine polyemid malzemesinden burc yapmış. Arabamı aldığımdan beri ön frenlerde aksaklık oluşuyordu bende bunun dış etkenlerden kaynaklı sanıyor olmamdı.

Ben pimpirikli bir yapıda olduğum için, ustamda lifte arabayı tutmak için zamanıda yok çünkü tek lifti var malum. Bende ön iki kaliperleri komple orjinalini alıp taktıdırdım. Yan sanayide alabilirdim hemde çok cuzi rakama ama ağzım sütten yandı yoğurdu üflemek gerek dedim :)

Elbetteki servisten gidip orjinal parçayı alıp takmak en garantili ve en kesin çözüm, fakat aradaki fiyat farkları buna engel oluyor ne yazıkki. He ben şu anda ön/arka disk balatalarını orjinal alıp taktım ( Yoğurdu üfledim ). Benim yararlandığım yabancı bir site vardı şimdi onu bulamadım linkini verecektim birçok parçanın orjinal ve yan sanayi üretimi olupta uygun olanlarını koduyla veriyor.

Parça aldığım yerler genelde arabamın şaşi nosunu istiyorlar ona göre parça veriyorlar. Ki ben dışarıdan parça dahi alsam aldığım parçaların %97'si orjinaldir yada orjinalindan daha iyi olan parçadır. Örnek olarak Getzin arka amortisörleri serviste Maysan mando marka, üzerindeki amortisör Mando marka orjinal kore. Hal böyle oluncada bende Monreo marka amortisör alıp taktırdım.

Yararlandığım sitenin linkini şimdi bulabildim http://www.vehiclepartsdatabase.com/vehicles/allprivateroadvehicles/hyundai

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Kasım 2014
    SuperNova bunu beğendi.
  15. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    teşekkürler erkan aksarayda parçacım yok karakaşlar otomotiv var en büyük parçacı orası diye biliyorum ama varsa güvenilir bir yer tavsiye alırsam çok iyi olur debriyaj üst merkezi aracım silkeleme yaptığı için değiştirmek istiyorum forumda vb araştırdım üst merkez arızasından yapar diye okudum forumda herkes trw tavsiye ediyor ama parçacılar aksine trw senin araca gelmez gibi yorumlar yapıyorlar arada kaldım:S

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim aracımdada titreme vardı, şanzıman takozunda bulunan lastik ayaklarda 2 tanesinde çatlama ve yırtılma vardır. Araç üzerinde usta baktığında sağlam demişti hemde kaç defa kontrol ettirdim, sonunda parçayı söktürüp elimle kanırttığımda yırtıkları gördüm ve parçayı değiştirdim şuanda bu sorun ortadan kalktı.

Dediğiniz firmayı bilmiyorum ama benim için önemli olan esnafın güvenilir ve satış sonrasındaki davranışı. Özelden size mesaj atarım.

17. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    aracı ilk aldığımızda titreme vardı şanzıman kulağı değişti ama ayrıca bir takoz var mı bilmiyorum silkeleme hoplama vb yapıyordu özellikle 1. vitesten 2. vitese geçişlerde onun sebebininde debriyaj üst merkezi olduğunu forumdan öğrendim:))bugün ustamla görüştüm baskı balatada sorun yok merkezi kontrol ederiz dedi ondan kurtuldum derken 4 amortisör bitik diyerek dünyamı başıma yıktı:))komple lat takım bakıma girecek sonra motor ve şanzımanı kontrol ederiz dedi yarın çalışmalara başlayacağız bakalım hakkımda hayırlısı:RpS_sad:

18. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    bu arada ön amortisörler için tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı??

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Hayırlısı olsun, işe başlamak için c.tesi günü ters bir gündür genelde. Çoğu yer yarım gün çalışır vs. Amortisörler, Monreo yada KYB marka alabilirsiniz, bu markanın dışındakileri asla tercih etmeyin derim. Kimisi Şanzıman Kulağı kimide Şanzıman Takozu diye söylüyor ama her ikiside aynı şey. Debriyaj üst merkezi mekanik bir parçadır içi zamanla kirlenip görev yapamaz hale geldiğinde sorun çıkarabiliyor. Aksarayda bazen dudak uçuklatan fiyat farkı çıkabiliyor birkaç yerden fiyat almanızı öneririm.

SuperNova bunu beğendi.
  20. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Arkadaşlar yeni konu açmadım buradan soruyorum askı rotu yani Z rotlarım boşluk yapmış ve serviste orjinal 93 TL
    Benim araç Rio ve Era ile uyumlu ortak parçaları olduğu için Huyundai servisten Era için 70 TL fiyat aldım.

Dışarıda iljin marka var 30 TL fiyat aldım ve servislerde bu markanında kullanıldığını, orjinal üretici olduğunu söyledi satıcı. Konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Bu Sayfayı Paylaş