muhabbet kuşları hakkında bilgisi olan var mı??? ayrıca resimlerini de paylaşırız olanlar varsa bu konudan ??? bilgisi olanlar varsa birkaç sorum olacak...:RpS_rolleyes::RpS_rolleyes:
Benimde 5 buçuk yaşında muhabbet kuşum var.Taa yavruyken almıştım 5 seneyi devirdi.Yani az çok benimde bilgim var.öğrenmek istediğiniz şeyleri belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım...
heh tamam bilgili kişilere soralım o zaman benim muhabbet kuşum 2 aylık ve 1 aydır bizde beyefendi 1 aydır alışmadı yaptığımız her şeye rağmen kafesin içinde kendini sevdiriyor kafasını filan kaşıyabiliyorum ama ufak oldugundan mıdır nedir alışmadı elimize bir türlü ne yapmamı önerirsiniz???
Kafesin etrafındaki tüle dikkat et hocam.Bizim bi muhabbet kuşumuz tırnağını tülün tiftikli kısmına kaptırmış,tırnağı kırılmış.Biz de o hafta sonu evde yoktuk göremedik kuş kan kaybından ölmüştü.:RpS_sad:
Elinize alışamadığından kastınız avucunuza almak mı? yoksa size kafes dışındayken elinize falan konmasımı... Eğer avucuna almaya çalışırsan korkuyo hatta avucuna alınca kalp atışlarını bile hissediyosun.Avucuna alırsan gagasının altından parmağınla sev o zaman hiç bi şey demiyo sakinleşiyo. Eğer hayvanla sürekli sen ilgeliniyosan serest bırakınca hep senin yanına gelir.Marulu çok severler birazda tuz at ...elinde tut hemen gelir asla hayır diyemez.Ben böyle alıştırdım.onu hep yemekle kandırırarak Çekirdeğide çok seviyo daha doğrusu üstündeki tuzları yiyo.onla konuş seni dinler.belli bi süre sonra konuşmaya başlar.
evet bu yüzden evde olmazsak o tülleri kafesin altına çekiyorum.bi kere benimkinin de tırnağı takılmıştı.cıyak cıyak bağırıyodu sonra kurtardım.
Benim 2. Muhabbet kusum su andaki ciftim. Daha once tek erkek vardi. Alisma sureci guvene bagli degisiyor. Muhabbet kuslari sahiplerine guvenince cok keyifli gunler gecirtiyor. Yaklasik 1 yil once kayinvalideme bir erkek, kendimizede bir cift aldik. Tek olan su an saldigimizda tepemizden inmiyor. Ama kesinlikle tutturmuyor kendini. Mubisler cok yakin kuslardir ama guvenmeleri gerek size. Korkmamalilar sizden. Onun icinde ozellikle baslarda sakin tavirlarda yaklasin. Zaten size alistiktan sonra kovsanizda tepenizden ayrilmayacaktir. İnternette muhabbet kuslari ile ilgili ureticilerin ve uzmanlarin bulundugu siteler var. Ben cok sey ogrendim onlardan. Tavsiye ederim... GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
abi benim bir kuşum daha vardı 2 sene onada baktım asla avucuma almadım zor durumlar dışında hiç avucuma almadım bunuda hiç almadım ancak hani parmağıma konması filan yok... mesela elimden yem yiyor ne bileyim kafasını okşatıyor ama parmağıma ne kadar ısrar ettiysem de çıkmadı...
biraz daha güvenini kazanırsan gelir parmağına.dışardayken kafana omzuna falan konuyosa yavaş yavaş alışıyodur.benimki önce kafama konuyodu sonra omzuma gelmeye başladı.artık zaten tamamen alıştı. İlk başlarda elimi havada sallayarak çagırıyodum.hemen elime konuyodu bide sen dene.serbestken uzaktan elini kaldır hızlıca salla seninkide gelir belki.
kafesin içinde elimden yem yiyor ve kendisini sevdiriyor ama parmağıma bir türlü çıkmadı ne yaptıysam .... parmağıma çıksa gerisi gelir de o sıkıntı...sizdeki kuşların resimlerini paylaşında görelim minikleri
Amin amin hepsine uzun ömürler versin. Kaçmaları kötü oluyo.benimde ilk önce 2 tane vardı ikiside kaçtı gitti.insan merak ediyo ... Sonra bi tanesi öldü.En azından ölünce akıbeti hakkında bişey düşünmüyon...