Kolay Gelsin Benim aracımda ekte gönderdiğim arıza ışıkları yanıyor. Gaziantep de 3-5 tane ustaya ve hyundai servisine gösterdim ; ama sorunu çözemediler bujiler, bobin kabloları, sigorta kutusu lpg beynini değiştirdim 3000 tl yakın harcama yaptım ; ama sorunum çözülmedi. Araç otomatik vites sabahları ilk çalıştığında bir titreme oluyor , ve titrediğinde arıza ışığı yanıp yanıp sönüyor bir 15 dakika falan gidince titreme kesiliyor.En son citroen servisin de bir ustaya gösterdim oda bana aracın sibop erimesi olduğunu söyledi motor inmesi gerekiyor dedi 3100 tl bir hesap çıkardı, teste soktum oda siboplar da sorun yok dedi ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olacak arkadaş varsa gerçekten çok minnettar kalırım. Herkese hayırlı bayramlar https://i.hizliresim.com/qA22yD.jpg
merhaba https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523 iyi bayramlar.
Selamlar kisa zamanda probleminiz çözülür umarım. Aynı uygulamayı ben de kullanıyorum current fault ve pending fault arasında ne fark var
2000 devirde ve rolantide silkeleme yapan 1.4 otm. blue elm de P0300 , ve 304 hatalarını verdi. Dördüncü silindirin bobini üçüncü ile yer değiştirdim ve hata kodlarını silip çalıştırdim. 2000 devirde yine arıza lambasi yandi (sinyal gibi sürekli yanip sönüyor). Elm de P0300 , ve 303 hatasını verdi. Hata kodlarini silip 3. Silindirdeki bobini 2. Silindirdeki ile yer değistirdim. Bu sefer P0300 , 303ve 304 hatasini verdi. Çalisan motorda tek tek bobin çekerek kontrol ettiğimde hepsinde de silkeleme yapti. 2. Silindirin buji yuvasinda yağ bulasmasini fark ettim. Buji alip değiştirdim. 1 aydır sıkıntı yok. Bujileri değiştiren 2. Bujin gevşemiş kompresyon kaçaği yapar abi demişti...
Üstat benim arabam lpğ ve benzinde hata veriyor, orada anlatılanlar sadece lpg hataları için. Arıza ışığında P300 VE P 301 hataları veriyor lpg iptal ettim sadece benzinde kullandım yine aynı hataları verdi , tekleme yapmaya ve gaz yememeye devam ediyor. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.