Arkadaşlar merhaba . Aracımda son iki hafatadır oluşan bi durum var. Orjinal katalizörü olmadığı için farklı bir marka katalizör almıştım. Katalizörü oksijen sensörlerinden sonra gelen egzoz kısmına montajı yapıldı. Bu şekilde 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum ama araç 2 kez P0420 arıza kodu ile motor ikaz lambasını yaktı. Hani katalizör sensörden önce takılmış olsa anlayacağım ama sensörden sornrasında takılı. Neyle ilgili olabilir bilgisi olan varmı?
Aracınızda lpg var mı ? Cevap: evet, hatta lpg markası atiker ise; AFR ayarı ile sorundan kurtulabileceğinizi düşünüyorum. Tecrübe ile sabit.
O zaman lpg ile alakalı olmayabilir. Daha önce benzer bir durum yaşamıştım, ancak benzinde değil lpg'de olduğu için afr ayarı yaptırmıştım ve sorun ortadan kalkmıştı. Göndermiş olduğunuz kod katalitik konvertör ile alakalı görünüyor.
1. KAtalitik üstündeki O2 sensörünü söküp temizleyin. ( Balata spreyi ile geçici çözüm, Aperox sarı güç iş görebilir. amaç, korozyon ve kiri sökmektir. Olmazsa DEĞİŞİM) 2. katalitikte sensör varsa temizleyin.
oksijen sensörü yeni takıldı 1 ay civarı oldu. katalizör sensörünü tam anlayamadım. alttaki sensör galiba
2 tane katalitik bulunur . 1 tanesi motor göğüs arasında yada radyator ile motor arasında O2 sensorunun bulundugu katalitik. diğeri altta spiral öncesi yada sonrasında dır ikisindede sensör olabilir.
bahsettiğiniz yeri anladım. temizleyip bi takip edeceğim . inşallah bi faydası olur. teşekkür ederim.
aynı arızayı benim araçta vermişti. bu kod. varsa kat. sonrası 1 sensör daha var demektir. ya kat.dolu ya duman rahat geçiyor yada 2. o2 bozuk benim arıza vermesinin sebebi.kat.içine delik açtırmamdı.yani katalizör tıkalı değildi.bunu bildiğim için 2.sensöre yanıltıcı taktırdım.sıkıntısız biniyorum
İlk olarak 2. sensörün temizliğini yapmayı düşünüyorum. tabiki sökebilirsem. Yanıltıcı dediğiniz direnç gibi birşeymi
kat. doluluk oranını kontrol edin derim.sensör sağlam ve gerçekten kat. sorun var diye yakıyorsa ve siz yanıltıcı takarsanız,ileride daha buyuk sorun çıkarabilir. foto.attım,eksoz borusu ile sensör arasına takılan parca